GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  TROFEU

După despărţirea de France Football şi pierderea trofeului Ballon d'Or, FIFA lansează Best Football Awards

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat marti, 01 noiembrie 2016 11:50

După ce a încheiat colaborarea cu France Football şi, implicit, acordarea trofeului Balonului de Aur, FIFA a anunţat noul său brand, Best Football Awards, menit să ofere distincţii celor mai buni oameni din fotbal.

Văzut drept un concurent al Ballon d'Or, Best Football Awards vine cu câteva reguli noi în ceea ce priveşte acordarea premiilor pentru cei mai buni jucători. Mai exact, procesul de votare va fi format din două părţi: voturile căpitanilor şi antrenorilor de echipe naţionale afiliate FIFA vor reprezenta 50% din rezultatul final, în timp ce voturile fanilor şi alor peste 200 de jurnalişti vor contabiliza cealaltă jumătate.

Noua anchetă FIFA va oferi 8 distincţii în cadrul ceremoniei de la Zurich, din 9 ianuarie: premiul pentru cel mai bun jucător, cea mai bună jucătoare, cel mai bun antrenor la fotbal masculin, cel mai bun antrenor la fotbal feminin, trofeul Puskas (pentru cel mai frumos gol), trofeul fair-play, trofeul pentru fani şi echipa anului.

Forul condus de Gianni Infantino a anunţat şi când se vor face cunoscuţi nominalizaţii pentru premiile respective:

  • 1 noiembrie: 10 candidaţi pentru cel mai bun antrenor de fotbal feminin;
  • 2 noiembrie: 10 candidaţi pentru cel mai bun antrenor de fotbal masculin;
  • 3 noiembrie: 10 candidate pentru cea mai bună jucătoare;
  • 4 noiembrie: 23 de candidaţi pentru cel mai bun jucător.
  • Procesul de votare va începe în data de 4 noiembrie şi va ţine până în 22 noiembrie, urmând ca pe 2 decembrie să fie numiţi ultimii trei rămaşi în cursă pentru fiecare categorie menţionată.

 

"Acest eveniment va fi destinat fotbalului şi celor mai pasionaţi participanţi ai săi - jucători, antrenori şi fani. Este un nou eveniment cu abordări noi, pentru a ne bucura de jocul pe care îl iubim" Gianni Infantino, preşedintele FIFA.

sursa: fifa.com, bbc.com

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează