GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SALA POLIVALENTĂ

EXCLUSIV PoliARENA NAŢIONALĂ » Au avansat planurile pentru noua Sală Polivalentă

Varianta Astaldi - 64,8 milioane de euro +3   FOTO
Varianta Astaldi - 64,8 milioane de euro

Articol de , - Publicat miercuri, 07 mai 2014 00:00 / Actualizat marti, 06 mai 2014 22:36

Firmele de construcţii selectate au prezentat ieri, la Primăria Capitalei, machetele posibilelor proiecte pentru Sala Polivalentă ”Lia Manoliu”. O comisie de evaluare va avea de ales între cele două construcţii

La Primăria Capitalei a avut loc ieri şedinţa de deschidere a ofertelor pentru noua Sală Polivalentă, care va fi ridicată în perimetrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu". Guvernul şi Primăria au alocat construcţiei un buget maxim de 65 de milioane de euro, iar cele două firme licitante au avut variante total diferite: Asocierea Asaldi a avut o ofertă de 64,8 milioane de euro, în timp ce Asocierea SC Strabag a făcut o propunere mult mai ieftină: 54,9 milioane de euro.

În urma prezentării celor două proiecte la procedura de licitaţie, comisia de evaluare va lua o decizie bazată pe mai multe criterii: preţ final, eficienţa energetică a clădirii, suprafaţa acesteia. În ambele proiecte, sala va fi dotată cu panouri led, care vor permite proiectarea de imagini în exteriorul sălii. Lucrările sînt programate să înceapă în luna septembrie şi durata de execuţie a întregului proiect e stabilită la maximum 2 ani.
"Dimineaţa meci, seara concert!"
Ambele planuri propun o sală multifuncţională, care ar putea găzdui o paletă largă de sporturi şi evenimente: "Trebuie prevăzut şi un spaţiu disponibil permanent pentru a putea găzdui un TIR în interiorul complexului. Raţiunea e ca evenimentele să poată fi organizate într-un regim rapid. De exemplu, dimineaţa poate fi un meci de handbal, iar seara un concert", explică surse GSP.

Cerinţele principale
capacitate: minim 12.000 de locuri, din care 2.000 mobile şi 400 fotolii VIP
suprafaţă teren: 40.048 mp
înălţime: 4-5 niveluri (31 metri)
suprafaţă parcare exterioară (minimum 450 locuri): 10.000 mp

Alte instalaţii funcţionale speciale
Sisteme de:
ticketing şi control al accesului
management acces parcare
transmisie TV BROADCASTING
televiziune comercială de tip IPTV
sonorizare
supraveghere video
detecţie şi avertizare a incendiului
apelare de urgenţă
antiefracţie

Competiţii care ar urma să fie găzduite în noua sală
Campionatul European de Gimnastică 2017
Campionatul European de Futsal 2018
Centru de presă pentru EURO 2020

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
pma77
pma77  •  07 Mai 2014, 21:17

eu as alege strabag ca e mai frumos si e mai ieftin,cel de la astaldi seamana prea mult cu arena nationala,deci ar fi o prostie sa avem 2 arene identice si la sume colosale!

glorie
glorie  •  07 Mai 2014, 13:23

Adaugati si Final 4 la Liga Campionilor de handbal feminin, probabil in 2017!

botizann
botizann  •  07 Mai 2014, 10:56

Probabil se va alege proiectul cel mai ieftin ... restul cerintelor nici nu mai conteaza ... Si cu anexe , acel proiect se va dubla ca si costuri ... ca asa e in Romania :)))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează