GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DIVERSE

Farmecul vieţii » A plecat în Africa cu motocicleta şi va face 60.000km. Se întoarce peste 1 an şi jumătate!

Articol de GSP - Publicat joi, 30 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 30 august 2012 17:23

Clujeanul Darius Groza este decis să-şi trăiască viaţa la maximum, iar de curînd a plecat în aventura vieţii sale.


Frederich Nietzsche a spus că "viaţa înseamnă a transforma constant în lumină şi în flacără tot ceea ce sîntem şi tot ceea ce întîlnim". Darius Groza, cunoscut mai ales în lumea virtuală datorită blogului său a făcut deja turul României cu bicicleta şi turul Europei cu autostopul. În urmă cu două zile, clujeanul de 27 de ani a fost salutat de prieteni înainte de cea mai intensă aventură din viaţa sa. Darius a decis să plece în Africa cu motocicleta, iar apoi să revină în România, toată călătoria urmînd să însumeze 60.000 de kilometri. În plus, Darius nu este vreun profesionist în conducerea motocicletei. "Am ales Africa pentru că era cea mai provocatoare. Să vezi dacă reuşeşti să o faci singur, ca începător, cu motocicleta este o provocare. Mi-am planificat să vizitez 30 de ţări şi cel puţin cinci oraşe din fiecare ţară. Am şi un loc preferat pe care aş vrea să-l vizitez şi anume mina de diamante din deşertul Nairobi", a spus Darius pentru adevărul.ro.

Pasionat de călătorii, bloggerul clujean şi-a obţinut carnetul în urmă cu doar şapte luni şi şi-a achiziţionat imediat o motocicletă în valoare de 5000 de euro. Prima destinaţie a tînărului este Spania. "La drum întins voi parcurge 60.000 de kilometri dus-întors. Din România o iau spre Spania, după care spre Gibraltar şi spre Cape Town, Cairo şi întoarcere prin Turcia. În fiecare ţară aş vrea să mă rotesc un pic. Dacă vizitez cât mi-am propus, călătoria va dura un an şi jumătate, poate fi şi mai puţin".

Cei care vor dori să-i fie alături în această aventură, vor avea ocazia să o facă pe blogul acestuia, jeg.ro, el plecînd "înarmat" cu aparat foto şi laptop. "Nu voi lucra niciunde, voi scrie doar pe blog. Călătoria nu are scop nobil, nu mă duc să fac grătare la triburi, nu sunt afiliat la nicio televiziune, asociaţie, organizaţie. Nu e vorba de rutină, pur şi simplu am vrut să mă duc în Africa", a mai precizat clujeanul. 70% din timp voi dormi la cort, 30% la localnici şi prin hoteluri. La localnici pentru ca vreau să-i cunosc mai bine, iar la hoteluri ca să am internet şi să-mi updatez blogul. Cel mai devreme voi face prima postare săptămâna viitoare", a completat Darius Groza pentru adevărul.ro

Are un sponsor
Deşi nu a vrut să dea prea multe detalii, clujeanul a dezvăluit că există o persoană care îl va susţine financiar în perioada care urmează: "ExistĂ o persoană care va rămâne anonimă, nu e vreun finanţator cum am citit prin presă, nu este important cine mi-a dat banii. Costurile strict legate de călătorie se ridică la câteva mii bune de euro. Cu motorul, echipamentul, costurile merg spre 10.000 de euro. Banii sunt într-un cont, din care mi se vor tot transfera bani pe card, undeva la 100 de dolari la câteva zile", a precizat tânărul.

Senzaţie pe internet :)
Darius Groza s-a distrat la maximum într-o călătorie în Italia la turnul din Pisa. În vreme ce turiştii erau preocupaţi să se imortalizeze în celebra poză în care sprijină turnul, Darius Groza a profitat pentru a le smulge un zîmbet acestora, luîndu-i prin surprindere şi bătînd cuba cu ei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează