GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CUPA HAGI-DANONE

FOTO "Barça" de Cluj merge la New York » Luceafărul a câștigat Cupa Hagi-Danone și a fost premiată de fiul "Regelui"

Foto: Ionuț Coman +7   FOTO
Foto: Ionuț Coman

Articol de - Publicat duminica, 04 iunie 2017 20:00

Luceafărul Cluj-Napoca a câştigat Cupa Hagi-Danone şi va reprezenta România la Mondialul copiilor sub 12 ani

Pe terenul central al Academiei de Fotbal “Gheorghe Hagi”, puştii îmbrăcaţi în tricourile roş-albastre ale Barcelonei imită celebrul tiki-taka inventat de băieţii lui Pep Guardiola în urmă cu un deceniu. Nu sunt Messi sau Neymar, dar mingea curge lin spre poarta adversarei.

A doua zi după finala Ligii Campionilor, câştigată de Real Madrid la Cardiff, copia în miniatură din România a catalanilor cucereşte un trofeu care o duce la un Campionat Mondial. Unul rezervat copiilor sub 12 ani şi programat în celebrul New York, în luna septembrie.

Finală cu Dinamo

Campioană naţională la juniori E, Luceafărul Cluj-Napoca a pus mâna pe cel mai râvnit trofeu de la această categorie de vârstă, Cupa Hagi Danone. Ardelenii au venit turneul final al întrecerii din postura de favoriţi şi nu au dezamăgit.

În finala disputată ieri, s-au impus clar în duelul cu Dinamo Bucureşti, cu 2-0, chiar dacă micii “câini roşii” au beneficiat de suportul celei mai înfocate galerii. Cele două se confruntaseră şi în faza grupelor, când întâlnirea s-a încheiat fără gol marcat.

Creditate cu şanse la trofeu, gazdele de la Academia de Fotbal “Gheorghe Hagi” s-au oprit în semifinale, după ce au cedat la limită în faţa dinamoviştilor. Constănţenii au primit însă două trofee speciale, pentru cel mai bun jucător al turneului, Luca Banu, şi pentru golgeterul competiţiei, Adrian Mazilu.

Atacantul gazdelor a marcat de 7 ori, împărţind distincţia cu Andrei Vînău (Luceafărul Cluj), care a bifat acelaşi număr de goluri. Un alt clujean, Matei Moraru, a fost ales cel mai tehnic jucător al întrecerii, în timp ce dinamovistul Eduard Chioveanu a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun portar.

Premiaţi de Ianis Hagi

Prezent la finalele din anii precedenţi, Gheorghe Hagi a lipsit de această dată. Motivat, pentru că “Regele” a asistat sâmbătă seara la finala Ligii Campionilor de la Cardiff. Astfel că festivitatea de premiere a fost oficiată de celălalt Hagi din fotbalul românesc, Ianis.

Actualul mijlocaş al italienilor de la AC Fiorentina are amintiri frumoase legate de Cupa Hagi Danone, câştigând trofeul la prima ediţie, în 2010, când a fost desemnat cel mai bun jucător al competiţiei. Alături de Ianis, s-a aflat fostul său coleg de la FC Viitorul, Dragoş Nedelcu, mijlocaşul campioanei României fiind considerat unul dintre cei mai talentaţi jucători ai generaţiei sale.

“Această competiţie este o şansă extraordinară pentru copii. Câştigătorii din acest an merg la New York, unde vor întâlni echipe din toată lumea. Va fi o experienţă specială şi îi va ajuta pe viitor. Şi eu am jucat la Cupa Hagi Danone, dar nu am avut şansa să ajung în fazele superioare”, a spus Nedelcu.

32 de echipe vor juca la New York, în luna spetmebrie, la Danone Nations Cup

“Suntem campioni ai României şi am venit cu gândul să luăm trofeul. Am câştigat şi visul nostru şi al copiilor se îndeplineşte. Vom merge la New York şi sper că vom face o figură frumoasă” David Stan, antrenorul Luceafărul Cluj-Napoca

“A fost greu, dar avem o echipă foarte bună. Abia aşteptăm să mergem la New York”
Matei Moraru, cel mai tehnic jucător al turneului

Monitorizaţi de Barcelona

În perioada următoare, Luceafărul Cluj-Napoca va participa la un turneu internaţional la Barcelona, unde a fost invitată chiar de conducerea clubului blau-grana.

“Cei de la Barcelona ne-au văzut anul trecut, la un turneu la Vigo, şi le-au plăcut câţiva jucători de la noi. Aşa că ne-au invitat să mergem în această vară la o competiţiei importantă organizată de ei. Timp de o săptămână vom sta la Barcelona şi vom disputa mai multe jocuri”, a spus antrenorul David Stan.

“Mă bucur că jucăm în tricouri ca ale Barcelonei, mai ales că idolul meu este Lionel Messi”, a mărturisit vedeta ardelenilor, Matei Moraru.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
haideusicfr
haideusicfr  •  04 Iunie 2017, 21:26

Bravo clujenilor!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close