GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  STADIOANE

GALERIE FOTO Gică Popescu și ministrul Dezvoltării, în vizită la Ghencea și Giulești » Care este stadiul lucrărilor: „La Ghencea, suntem cam la 8%”

Vizită Stadion Ghencea și stadion Giulești // FOTO: facebook.com/companianationaladeinvestitiisa +7   FOTO
Vizită Stadion Ghencea și stadion Giulești // FOTO: facebook.com/companianationaladeinvestitiisa

Articol de GSP - Publicat marti, 19 martie 2019 14:48

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi Gică Popescu, consilier onorific al premierului, au vizitat azi stadioanele Ghencea și Giulești.

Vasile-Daniel Suciu și Gică Popescu au vrut să vadă care este stadiul lucrărilor la Ghencea și Giulești, două dintre cele trei stadioane care vor fi construite pentru EURO 2020, și vor fi folosite ca arene de antrenament.

 „La Ghencea, suntem aproape la 10%, în jur de 8%. Nu vom lăsa doar antreprenorii să ne spună cum stau lucrurile. Am convenit cu Gică Popescu că în fiecare săptămână vom fi şi aici, pe Giuleşti şi pe Arcul de Triumf. Ne-am asumat o obligaţie, ca Guvern şi ca ţară, ca în mai 2020 echipele să se poată antrena pe cele trei stadioane.

Am avut o discuţie încă din prima săptămână de mandat cu toţi antreprenorii şi le-am spus că Guvernul României are banii necesari, vom onora toate obligaţiile de plată cu maximă promptitudine şi acelaşi lucru îl voi solicita şi celor care lucrează. Dacă eu onorez plata la timp, atunci şi lucrările să fie făcută la timp.

În mai 2020, tot ce înseamnă teren de antrenament, tribună, vestiare vor fi finalizate. Aceasta este prima etapă. Apoi vom face restaurantul, hotelul și spaţiul de administraţie publică, care vor fi gata în octombrie.

Dar ceea ce ne-am asumat, ca echipele să se antreneze, va fi finalizat în mai 2020. În fiecare săptămână voi inspecta. Am cerut să fie amplasate camere video pe cele trei stadioane voi urmări zilnic stadiul lucrărilor”, a declarat Vasile-Daniel Suciu, potrivit TV Telekom Sport.

Gică Popescu: „Turneul va fi excepțional” 

„Stăm foarte bine! Suntem în grafic cu majoritatea lucrărilor, dar bineînţeles că mai sunt şi mici întârzieri pe care trebuie să le aducem pe linia de plutire. Dar EURO 2020 nu înseamnă doar cele trei sau patru stadioane. Înseamnă mult mai multe lucruri la care trebuie să fim foarte atenţi. EURO 2020 are mult mai multe componente de care UEFA se interesează. În fiecare lună avem o întâlnire la nivelul comitetului interministerial.

Mai sunt mai bine de 15 luni până la turneul final, iar eu cred că acest turneu va fi făcut ori bine, ori excepţional”, a declarat Gică Popescu pentru sursa citată.

„Din câte ştiu eu, pe 23 sau 25 luna aceasta se vor deschide ofertele pentru a se găsi constructorul şi a se începe lucrările. Important este să înceapă odată, pentru că la noi cel mai greu este până se începe lucrul, după aceea toate lucrurile merg foarte bine”Gică Popescu, despre construirea liniei de cale ferată care va face legătura întra Gara de Nord şi Aeroportul Henri Coandă de la Otopeni

Cum vor arăta cele 3 stadioane pentru Euro 2020

STADION GHENCEA

  • Capacitate: 31.254 de locuri
  • Cost: 64.500.000 euro
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație
  • Restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă

STADION RAPID

  • Capacitate: 14.000 de locuri
  • Cost: 29.000.000 euro
  • Se lucrează în acest moment la studiul de fezabilitate, care va duce la optimizarea circulației și vizibilității publicului
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație
  • Beneficii: pistă de atletism sub tribune, sală de sport sub „Peluza Nord”; 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare, spații pentru mass media și VIP

STADION ARCUL DE TRIUMF

  • Capacitate: 8.207 locuri
  • Cost: 24.000.000 euro
  • În urma finalizării etapei de proiectare se vor îmbunătăți:circulația, accesul și vizibilitatea publicului, spațiile pentru presă, VIP și spațiile destinate cazării și recuperării sportivilor, sistemul de iluminat
  • Peste 170 de locuri de parcare pentru public și 2 autocare

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (13)
lucghencea
lucghencea  •  20 Martie 2019, 11:50

Stadionul STEAUA Bucuresti este amplasat in Bd. Ghencea . Nu e vorba de niciun stadion Ghencea fiindca nu exista doar un stadion in Bd. Ghencea . Au fost mai multe . Corectati erorile !

104343947122875
Anton Pan  •  19 Martie 2019, 18:19

bulgarul stoickhov cu 10 continua delirul! e grea hibernarea in pestera, mai ales in noaptea polara a mintii! Somn usor!

stoichkov10
stoichkov10  •  19 Martie 2019, 18:02

Nu sunt Stelist, tin cu Farul. Si tu esti Viorel Predosanu din jud.HD, pina te-ai prins ca nu e bine sa postezi cu numele real.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează