Articol de GSP - Publicat duminica, 14 septembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 14 septembrie 2014 16:52

În urmă cu fix 90 de ani primul număr al Gazetei Sporturilor ajungea în mîinile cititorilor români.
După 9 decenii, ziarul rezistă, a supravieţuit celui de-al Doilea Război Mondial, comunismului, dar şi crizei financiare din ultimii ani. Între timp, acesta a rămas singurul cotidian de sport cu tiraj naţional.

Primul număr costa 3 lei şi avea numai 6 pagini dedicate sportului în şcoli, ciclismului, atletismului şi... echitaţiei. :D 90 de ani mai tîrziu, Gazeta este printre cele mai vechi cotidiene de sport din Europa, alături de nume importante ale continentului ca Gazzetta dello Sport (1896), Nemzeti Sport (1903), Corriere dello Sport (1924), Marca (1941), A Bola (1945) sau L'Equipe (1946).

Din 2003, de la relansarea sub conducerea lui Ovidiu Ioaniţoaia (director general) şi a lui Cătălin Tolontan (redactor-şef), Gazeta revenit în prim-plan. Ziarul a ajuns numărul 1 în România, a lansat prima ediţie 3D a unui ziar românesc şi site-ul GSP.RO, care astăzi se numără printre cele mai accesate din .RO.

Cu ocazia finalei Europa League, din 2012, între două echipe spaniole: Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, Gazeta Sporturilor a tipărit un număr special în spaniolă.

După 90 de ani, reporterii Gazetei Sporturilor continuă să lucreze în serviciul cititorului. Vremurile s-au schimbat, iar astăzi legătura dintre ziar şi fanii sportului se menţine şi în mediul online pe GSP.RO, M.GSP.RO, Blogsport, Facebook, Instagram sau Twitter.

Ediţia tipărită îşi menţine în continuare importanţa în viaţa cititorului, oferindu-i un content exclusiv print. Pentru că ne place să evoluăm, din 2013, am dezvoltat şi platforma Gazeta Digitală, de unde cei care nu pot ajunge la chioşcuri pot descărca ziarul în format pdf.

Citeşte şi: Cătălin Tolontan: ”Ideea care durează de 90 de ani”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”