GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  STENOGRAME

Ghiţă, apucă-te de volei pe plajă!

Fete frumoase şi spectacol pe nisip, un cocktail care ar fi pe gustul patronului de la ASESOFT Foto: Agerpres
Fete frumoase şi spectacol pe nisip, un cocktail care ar fi pe gustul patronului de la ASESOFT Foto: Agerpres

Articol de , - Publicat vineri, 22 aprilie 2011 00:00 / Actualizat joi, 21 aprilie 2011 23:22

Patronul CSU ASESOFT arată în stenogramele cu SOV că ar fi gata să finanţeze voleiul feminin, unde fetele arată bine. Discuţiile înregistrate dintre cei doi prezintă şi faţa nevăzută a baschetului masculin românesc: blaturi, arbitri cumpăraţi, campionate trucate

Relaţia explozivă dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă, aflaţi în plin război mediatic şi juridic, scoate la iveală şi detalii şocante din spatele cortinei în baschetul românesc. Una dintre înregistrările discuţiilor dintre cei doi îl arată pe patronul de la CSU Asesoft invocînd amănunte legate de blaturi, arbitri cumpăraţi, campionate trucate.

Dar şi trimiteri personale inedite vizavi de implicările financiare în sport ale lui Ghiţă: "La fete, nu merită decît volei. Că numai voleibalistele arată bine". Remarcă după care SOV punctează fără perdea: "Abia aici poţi să spui că Vîntu a ieşit din piaţă şi a intrat Ghiţă. Fu... tu, că io nu prea mai am cu ce!".

O lasă moale în Cupă ca să ia campionatul
Care sînt amănuntele la care face trimitere Ghiţă în dialogul cu SOV? Sugerează direct că Asesoftul, care domină baschetul masculin, ar fi facilitat în ultimele două sezoane victoriile din Cupa României pentru Elba Timişoara (2010) şi Gaz Metan Mediaş (2011), singurele trofee interne ratate de ploieşteni din 2004 pînă în prezent. Pasul deliberat înapoi ar fi fost făcut spre a-şi asigura mai departe supremaţia în campionat, unde a cucerit ultimele şapte titluri. "Mai laşi şi pe alţii. N-am făcut-o anapoda" e explicaţia lui Ghiţă din stenograme.

Cu o avere estimată, potrivit Top 300 Capital, la 120-125 de milioane de euro, Ghiţă plăteşte la Asesoft cele mai mari salarii din baschetul masculin românesc, liderii momentului fiind Cătălin Burlacu şi americanul Rashard Griffith, care au un salariu de 100.000 de euro pe sezon.

I-ar trebui bugete similare pentru voleiul feminin românesc
Dacă s-ar reorienta către "voleibalistele care arată mai bine", prahoveanul ar trebui să scoată din buzunar bugete similare celor de la Asesoft. Campioana de anul trecut din voleiul feminin românesc, Metal Galaţi, a trăit pe un buget de circa 2 milioane de euro, după care însă s-a desfiinţat! Iar cea mai scumpă jucătoare din prima ligă e acum sîrboaica Aleksandra Crncevici (Dinamo Romprest): 100.000 de euro/an.

E mai ieftin pe plajă
În situaţia în care Ghiţă s-ar decide să-şi încerce norocul chiar în turneele de top din voleiul pe plajă, ar trebui să umble mai subţire la buzunare. Premiile totale anuale în circuitul profesionist ajung şi la un milion de euro, cu precădere din aportul sponsorilor, iar salariile frumoaselor jucătoare de vîrf sînt de ordinul sutelor de mii de euro. E vorba însă doar de două fete, nu de 6, cîte se află în componenţa unei formaţii de volei în sală. Automat, costuri mai scăzute. Asta după ce, în 1947, la primul turneu oficial de volei pe plajă, organizat în SUA, s-a pornit cu un premiu simbolic pentru învingători: o ladă de Pepsi!


Ultimele performanţe internaţionale ale românilor
Baschet masculin: ASESOFT a cîştigat în 2005 FIBA Europe Cup, a treia competiţie continentală ca importanţă
Volei feminin: Metal Galaţi s-a calificat în grupele Champions League în 2009 şi 2010

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
sirehd
sirehd  •  22 Aprilie 2011, 09:29

astia sunt patronii din sport...din orice sport din Romania

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close