GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INEDIT

Hai să pedalăm pentru o cauză mai bună! » Banii strînşi vor fi donaţi

Articol de GSP - Publicat marti, 23 septembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 23 septembrie 2014 18:25

Adus la lumină de o mînă de oameni pasionaţi de un ritm de viaţă sănătos, dinamism şi mers pe bicicletă, "Ciclaton" este un eveniment ciclistic ce îşi propune să dea ceva mai departe societăţii.

Scopul evenimentului este de a aduce împreună oameni pasionaţi de mersul pe bicicletă şi susţinători inimoşi, în jurul unor proiecte ce propun un sistem de valori centrat pe ideea că educaţia îmbogăţeşte.

Ajutor celor defavorizaţi de soartă
Fondurile strînse în urma campaniei de donaţii vor fi direcţionate către trei cauze educaţionale: programul "Şi eu vreau la şcoală" al SOS Satele Copiilor Cisnădie, "Dă-ţi pasiunea mai departe!", parte din programul educaţional "Ajungem Mari" al Asociaţiei Lindenfeld, sau "Media Lab", un proiect al Universităţii Alternative.

Susţinătorii cauzelor vor dona ciclatoni, o unitate care se traduce prin 100 de bătăi ale inimii – ritmul la care poate ajunge inima într-un minut, în momentele în care ideile ori conversaţiile cresc cu pasiune şi devin impulsul ce pune educaţia în mişcare.

Nume sonore la start
Timp de 5 zile, între 30 septembrie şi 4 octombrie, participanţii vor străbate pe bicicletă un traseu de 650 de km, trecînd prin 12 oraşe, pentru a susţine una dintre cele 3 cauze educaţionale înscrise.

La Ciclaton 2014 s-au alăturat 14 ciclişti de anduranţă, printre ei regăsindu-se nume cunoscute ale ciclismului românesc, ca Alex Ciocan, Alexandru Popovici, Stelian Tufaru sau Bogdan Savin.

Pentru fiecare dintre cele trei cauze pedalează atît cicliştii de anduranţă, cît şi temerari (cei care aleg diverse segmente de traseu pe care să pedaleze). Pentru cicliştii temerari care pot participa doar parţial, există pînă la 30 de locuri disponibile, în funcţie de segment.

Cum poţi participa
Cauzele competiţiei vor putea fi susţinute de către publicul larg prin contribuţii raportate la numărul bătăilor inimii ciclatoniştilor de anduranţă, dar şi prin donaţii fixe către ciclatoniştii temerari. Înscrieri şi mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe site-ul evenimentului, www.ciclaton.ro. Turul complet al Ciclaton 2014 va începe şi se va încheia în Bucureşti şi va trece prin 12 oraşe, printre care Tîrgovişte, Ploieşti, Bran, Braşov, Miercurea Ciuc, Sfîntu Gheorghe. Festivitatea de final va avea loc la Roaba de Cultură din Parcul Herăstrau.

Sponsori şi susţinători Ciclaton 2014: Orange, Samsung Galaxy S5, Active Life, 441 Design Studio, HelpNet, Rose, Isostar, foto4ever.ro.

Parteneri media: RADOR şi Freerider.ro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
radookoo
radookoo  •  24 Septembrie 2014, 01:15

felicitari pentru idee!!! :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close