GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  LEGEA 4 DE PREVENIRE ŞI COMBATERE A VIOLENŢEI LA EVENIMENTELE SPORTIVE

Huliganul care l-a lovit pe Galamaz primea cel puţin un an închisoare dacă amendamentele APROBATE azi erau în vigoare

Articol de GSP - Publicat joi, 15 decembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 15 decembrie 2011 12:46

După ce Senatul a respins-o în aprilie 2010, deputaţii au aprobat, astăzi, cu majoritate covîrşitoare, 235 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi două "abţineri", propunerea legislativă a deputatului PDL Alin Trăşculescu privind combaterea violenţei în sport.

Miercuri, Alin Trăşculescu afirmase, după ce proiectul a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru învăţământ a Camerei, că principalele reglementări îi privesc pe recidivişti şi că proiectul conţine măsuri pentru stoparea violenţei pe stadioane.

CELE MAI IMPORTANTE AMENDAMENTE:
1. Închisoare pentru orice obiect artizanal
“Încercarea de a introduce, deţinerea, confecţionarea sau folosirea în incinta arenei sportive a obiectelor artizanale şi de distracţie, de orice clasă, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani plus măsura interzicerii accesului pe stadione între 2 şi 4 ani”

2. Puşcărie pentru tentativa de a pătrunde pe teren
“Pătrunderea sau încercarea de pătrundere fără drept în incinta suprafeţei de joc se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la un an şi măsura interzicerii accesului la competiţiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 2 ani”

3. Închisoare minimum un an pentru acte de agresiune pe teren
“Dacă pătrunderea în încinta suprafeţei de joc sau chiar pe teren este însoţită sau urmată de acte de agresiune sau violenţă fizică, pedeapsa e închisoare de la 1 la 2 ani şi măsura interzicerii pe stadioane între 2 şi 4 ani”

4. Închisoare pentru “interzisul” care intră pe stadion
“Fapta unei persoane căreia i s-a interzis accesul la unele competiţii sportive de a încerca să pătrundă sau de a pătrunde în arena sportivă constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 lună la 3 luni sau amendă”.

5. Se introduce modelul englez pentru cei interzişi
“Persoanele faţă de care s-a dispus măsura interzicerii accesului pe arenele sportive au obligaţia ca, pe timpul desfăşurării competiţiilor pentru care s-a dispus măsura, să se prezinte la cel mai apropiat sediu al poliţiei, jandarmeriei sau poliţiei de frontieră”.

6. Cine nu se prezintă la sediul poliţiei va fi amendat
“Neprezentarea la cel mai apropiat sediu al poliţiei sau jandarmeriei pe timpul desfăşurării unei competiţii pentru care s-a dispus măsura interzicerii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.500 de lei sau prestarea a 120-200 de ore activităţi în folosul comunităţii”

7. Cine e umărit penal va fi automat interzis 6 luni pe stadioane
“Pe parcursul urmăririi penale, măsura de siguranţă a interzicerii accesului pe stadioane se ia faţă de făptuitor în mod provizoriu în momentul începerii urmăririi penale. Durata acestei măsuri de siguranţă va fi de 6 luni de la data primirii sau comunicării rezoluţiei de începere a urmăririi penale de către învinuit”

Citeşte aici care ar fi fost pedeapsa pe care ar fi primit-o huliganul care a pătruns pe teren la Ploieşti şi l-a lovit pe Galamaz, dar şi ce vor avea de suferit cei care vor încălca legea.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
bolico
bolico  •  16 Decembrie 2011, 00:58

In sfarsit, stadioanele se vor deschide si oamenilor normali la cap, nu haitelor incapabile de un bacalaureat, sosite pe stadion sa se bata la betie. Este un lucru normal in tarile civilizate, unde fotbalul este un spectacol, numai la noi putea dura atat de mult sa ne decidem sa nu mai lasam pe stadion orice animal scapat de la Zoo.

red_dog_geo99
red_dog_geo99  •  15 Decembrie 2011, 19:08

"sa i se taie capul" acestui Trasculescu. 90% din cei care sunt la putere in momentul de fata, ar trebui sa faca puscarie de la 15 la 30 de ani. Iar pe noi "huliganii" ne baga la puscarie pentru o torta. Imi doresc sa am onoarea de a-l impusca in cap pe acest Trasculescu.

solid
solid  •  15 Decembrie 2011, 17:40
Postat de b75dan pe 15 Decembrie 2011, 15:12

poate asa o sa ne mai civilizam si noi;am o fetita de 8 ani si ma tot roaga sa o duc pe stadion,cum pot sa fac asa ceva,cand la noi nu e nici un dram de bun simt,ca sa nu mai zic:"civilizatie"! vis a vis de Huidu isi plateste pacatele,stai linistit! p.s.am avut ocazia in 2000 in belgia la camp.sa vad live romania-anglia si am stat la tribuna 1,unde 90% erau englezi,dar nu ne-au zis absolut nimic ,la final erau suparati,dar ne-au felicitat si se bea si bere pe stadion.....................c'est la vie!

Aseara la meciul steaua - aek nu au fost huligani, nu au fost torte ... jumate de meci injurii tot stadionul..... Iti zic 100% cu nu tortele sunt devina pentru incultura asta.. Cand aveai voie cu torte stadioanele erau pline .. acuma? 2-3mii pe meci.. Bravo Romania!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează