GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INEDIT

Dragoste de mamă sau boală psihică? În 1991, o femeie a angajat un asasin plătit pentru a-i face loc fiicei în trupa de majorete

Exercitiile majoretelor sint, uneori, spectaculoase si primejdioase (foto: Reuters)
Exercitiile majoretelor sint, uneori, spectaculoase si primejdioase (foto: Reuters)

Articol de - Publicat miercuri, 18 mai 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 18 mai 2011 12:20

Dragoste de mamă sau boală psihică? Lumea nu ştie încă răspunsul la această întrebare. Dar procesul Wandei Holloway a făcut oricum valuri în anii '90, prin ineditul poveştii.

În ianuarie 1991, Wanda Holloway, la vremea aceea în vîrstă de 37 de ani, l-a rugat pe fostul său cumnat să angajeze un asasin plătit. Acesta din urmă trebuia s-o omoare pe Verna Heath, mama unei colege de liceu a fiicei sale.

Motivul? Unul incredibil şi exagerat

Amber, colega cu pricina era în trupa de majorete a liceului din orăşelul Channelview, Texas, iar Shanna, fiica Wandei, aspira din greu la aceeaşi poziţie. Mintea complicată a Wandei ţesuse un plan diabolic şi stupid în acelaşi timp.

Se gîndea că, dacă o va ucide pe mamă, fiica va fi devastată şi nu va mai avea chef în veci să danseze alături de celelalte majorete. Astfel, propria ei copilă avea următoarea şansă la ansamblul de cheerleading. Cele două fete aveau 13 ani la vremea respectivă.

Din fericire, nu s-a întîmplat aşa cum plănuise Wanda. Totul a ieşit la iveală, pentru că fostul său cumnat, înspăimîntat de nebunia Wandei, s-a dus la poliţie.

Arestată şi mai apoi judecată, Wanda a fost găsită vinovată de instigare la omor şi instigare la răpire. Pedeapsa iniţială a fost de 15 ani de închisoare şi o amendă de 10.000 de dolari.

Filme şi cărţi inspirate din gestul Wandei

Pentru un viciu de procedură însă, pedeapsa i-a fost redusă la 10 ani, din care a executat numai... 6 luni. Restul de 9 ani şi jumătate i-a petrecut în libertate, dar sub supraveghere judiciară strictă.

Evident, Hollywood-ul nu a dormit. În 1993, a apărut comedia "The Positively True Adventures of the Alleged Texas Cheerleader-Murdering Mom". În rolul Wandei Holloway a jucat faimoasa actriţă Holly Hunter, care a şi luat premiul Emmy pentru rol principal. La fel şi Beau Bridges, pentru rol masculin secundar, el întruchipîndu-l pe fostul cumnat complice.

Pe aceeaşi temă, autoarea Anne McDonald Maier a scris volumul Mother Love, Deadly Love.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
robylyx
robylyx  •  18 Mai 2011, 12:35

O vrei la Steaua? :))

voineah
voineah  •  18 Mai 2011, 12:31

Si marmota?

claudiuhrituleac
claudiuhrituleac  •  18 Mai 2011, 12:29

SENZATIONAL!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close