GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  REACŢIE

Ion Ţiriac cere Statului Român să-i verifice afacerile şi neagă că ar fi folosit fonduri europene pentru Proiectul Rezidenţial Stejarii

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 februarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 18 februarie 2015 13:49

Fostul jucător de tenis, Ion Ţiriac, cere autorităţilor să verifice activităţile companiilor din Grupul Ţiriac. Această reacţie oarecum din senin vine după ce, cu ceva vreme în urmă, presa din Germania şi cea din România au vehiculat numele său in dosarul EADS, care ar urma dosarului Microsoft.

Grupul Ţiriac reuneşte peste 40 de companii private autohtone, activînd în domeniul auto, imobiliar, serviciilor financiare, leasing, transport aerian şi energie. Bursa.ro a scris astăzi că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) efectuează cercetări în cazul plîngerii formulate împotriva Elenei Udrea privind folosirea fondurilor europene pentru construcţia clubului "Stejarii".

Iată scrisoarea deschisă a omului de afaceri:

“In atentia: Autoritatilor Statului Roman si a mass-media

Stimate doamne, stimati domni,
Subsemnatul, Ioan Tiriac, fidel legilor Romaniei, pe care le respect atat in calitate de cetatean al Romaniei, cat si ca investitor in economia locala, partizan transparentei, eticii si bunelor practici de afaceri, lansez pe aceasta cale o invitatie deschisa catre orice Autoritate a Statului Roman in vederea verificarii activitatilor intreprinse de catre companiile Grupului Tiriac.
Am decis sa fac acest demers public pentru a arata ca activitatea companiilor din Grupul Tiriac se face cu respectarea legilor Romaniei si pentru a pune capat speculatiilor si intoxicarilor aparute in media in ultimele luni.
Pentru aceasta, va asiguram de intreaga colaborare, transparenta si deschidere a companiilor din Grupul Tiriac in relatia cu Autoritatile Statului Roman prin punerea la dispozitie a tuturor informatiilor legal necesare acestui demers.
In acelasi timp, lansez invitatia catre presa centrala, in numele unei corecte si documentate informari a publicului, in cazul in care jurnalistii doresc sa verifice veridicitatea informatiilor obtinute din surse proprii, sa se adreseze reprezentantilor companiilor din Grupul Tiriac. Astfel, se pot evita foarte usor speculatiile, dezinformarea sau informarea partiala asupra unor subiecte, doar din dorinta de senzational.
In egala masura, va aduc la cunostinta ca vom sanctiona pe cale legala, prin demersuri active in justitie, orice act public ce aduce atingere reputatiei personale, a imaginii familiei mele sau a companiilor din Grupul Tiriac.

Cu stimă,Ioan Ţiriac”

COMUNICAT DE PRESĂ
”Clarificarea poziţiei Proiectului Rezidenţial Stejarii în contextul subiectelor apărute în presă privind plângerea formulată împotriva doamnei Elena Udrea referitor la folosirea fondurilor europene pentru construcţia Clubului de agrement “La Stejarii” ( Stejarii Country Club)

Bucureşti, 18 februarie 2015.

Cu referire la informaţiile vehiculate în presă începând cu data de 16 februarie 2015, SC Masterange România SRL, compania dezvoltatoare a Proiectului Rezidenţial Stejarii, consideră necesară clarificarea următoarelor aspecte:
- Proiectul Rezidenţial Stejarii este un proiect diferit şi independent de Clubul de agrement „ La Stejarii” (Stejarii Country Club), cele două fiind operate de către entităţi juridice diferite;
- Proiectul Rezidenţial Stejarii a fost realizat integral cu capital privat, fără accesare de fonduri europene, iar scopul acestuia este unul pur comercial;- Construcţia Proiectului Rezidenţial Stejarii a fost demarată în anul 2008 şi finalizată în 2010, drept urmare nu poate fi subiectul unui contract de acordare de fonduri europene semnat în anul 2011;
- SC Masterange România SRL nu a avut şi nu are în operare sau în dezvoltare niciun hotel sau complex de agrement.În acest sens, SC Masterange România SRL solicită reprezentanţilor mass-media informarea corectă a publicului în privinţa activităţii sale mai sus menţionate şi a neimplicării sale în accesarea unor fonduri europene.

Proiectul Rezidenţial Stejarii îşi desfăşoară activitatea comercială începând din anul 2010 şi include 8 clădiri cu 285 de apartamente, toate destinate închirierii”.
sursa: sportnews.ro

Citește și:

Rapid transferă din Liga 2! Dan Șucu aduce „perla” Stelei în Giulești: cât va plăti patronul
Superliga
Rapid transferă din Liga 2! Dan Șucu aduce „perla” Stelei în Giulești: cât va plăti patronul
Mircea Rednic a adus la UTA pariul eșuat al lui Gigi Becali la FCSB » Al treilea transfer al verii
Superliga
Mircea Rednic a adus la UTA pariul eșuat al lui Gigi Becali la FCSB » Al treilea transfer al verii
Dinamo este foarte aproape de transferul unui jucător de la Rapid! » Mutare surpriză: avea 15.000 euro salariu în Giulești
Superliga
Dinamo este foarte aproape de transferul unui jucător de la Rapid! » Mutare surpriză: avea 15.000 euro salariu în Giulești

„Băi Ianis bă, ăsta e caracter?!” » Sosirea naționalei i-a lăsat cu gust amar pe românii adunați la Wurzburg: „V-au luat banii mințile!”

Și semafoarele sunt LGBT! Ce a văzut GSP la festivalul Pride din München » Dezmăț total, copii aduși la dansuri provocatoare, evenimente sadomaso pe străzi


Comentarii (19)
daccian
daccian  •  18 Februarie 2015, 23:43

ei, poftim ... asa pot zice si eu ca mircea_deca e un mos perfect pentru puscarie, care a furat tara de-a rupt-o ... cu aceleasi argumente ... crapa ranza-n voi de invidie cum castiga cineva bani sau realizeaza ceva in viata .... aceeasi carcotasi meschini care inventeaza ceva rau despre orice personalitate sportiva a Romaniei

mircea_deca
mircea_deca  •  18 Februarie 2015, 17:36

mosu asta a furat romania de-a rupt'o...........este mosu perfect de-a zace in puscarii..........

xnread
xnread  •  18 Februarie 2015, 15:59
Postat de titelb pe 18 Februarie 2015, 15:36

Din ce ai enumerat tu acestea nu sunt firme romanesti si este cunoscut faptul ca Tiriac fce afaceri in toata lumea de peste 40 de ani cind in Romania nu existau patroni.

.....categoric insa de aici au fost facute, platile ministeriale-n numerar ori sub forma de taxe de consultanta .. :-) ..oricum ramane de vazut :-);-)

Vezi toate comentariile (19)
Comentează