GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SPECIAL

Mihai Bendeac: "Mai bine ma duc la Zoo. Şi acolo văd animale!"

Articol de GSP - Publicat luni, 09 martie 2009 00:00

"Mondenul" Mihai Bendeac a renunţat de doi ani să mai meargă pe stadioane pentru că nu mai suporta violenţele de pe arenele din România

Gheorghe Hagi, Bănel Nicoliţă, Dumitru Dragomir, Victor Piţurcă, Cornel Dinu, Mircea Lucescu, Leonard Doroftei sînt doar cîteva din personajele care au făcut deja istorie în show-ul "Mondenii" de la PrimaTV.

Actorul Mihai Bendeac (25 de ani), interpretul lui Bănel Nicoliţă, face o analiză rece şi directă oamenilor din fotbalul românesc. Dacă în faţa televizorului, la sitcom-ul "Mondenii", rîzi cu lacrimi, acum, zîmbetele aproape că au lipsit. S-a s-a vorbit direct şi fără ocolişuri. Mircea Sandu este comparat cu Ion Iliescu, iar Piţurcă este "omul întunecat care pregăteşte naţionala României".

"Bănel e ca Bulă!"

- Mihai, de ce oameni din sport sînt prezenţi în serialul vostru?

- Simplu, nu ai cum să eviţi asemenea oameni. Păi, cînd deschizi televizorul e aproape imposibil să nu fie ori Gigi Becali, ori Cristi Borcea, ori Dumitru Dragomir. E o zonă de-a dreptul mustoasă în personaje care mai de care.

- Te-ai întîlnit vreodată cu vreun personaj pe care l-ai imitat?

- Da, cu Bănel. Jucam în "Bani din cer", prin 2007, şi am avut surpriza să văd la teatru toată echipa Stelei. Mă uitam după cortină şi m-am panicat puţin. Primele două rînduri erau ocupate de nişte băieţi în treninguri. A fost o imagine mai puţin obişnuită. La final, toţi au urcat pe scenă şi atunci l-am văzut pe Bănel. E un superbăiat.

- Ţi-a zis că e supărat pe tine?
- Nu, deloc. E modest. Eu cred că prin rolul din serial noi i-am făcut lui mai mult bine. Păi, ce jucător mai avea viaţă bună în Ghencea dacă îşi dădea autogol pe Bernabeu? În plus, la Bănel nu te mai gîndeşti ca la un fotbalist, el e un personaj aparte. E pur şi simplu Bănel. Un fel de Bulă al zilelor noastre.

"Hagi nu va fi un mare antrenor!"

- Nu v-a fost teamă de reacţia oamenilor, după ce aţi parodiat personaje precum
Gheorghe Hagi sau Doroftei, consideraţi adevăraţi idoli.

- Nu, de ce? În Anglia sînt show-uri care o iau la mişto chiar şi pe Regina Angliei!

- Repet, Hagi, zeu pentru români.
- Hagi a fost un fotbalist îngrozitor de talentat. Nu inteligent, nu altceva. Talentat. Genul de fotbalist intuitiv în momentele-cheie. Să-ţi spun ceva: el nu va ajunge niciodată un mare antrenor, chiar dacă a lucrat numai cu tehnicieni de valoare, pentru că nu ştie să transmită mesaje. Nu vreau să fiu dur şi să o spun altfel, dar cred că Hagi nu este un tip prea inteligent şi d-asta zic că el nu va ajunge un mare tehnician. Acum, sincer, eu m-am săturat să-l văd la o echipă, cum lumea îl iubeşte, iar după o lună, cum intră în vacanţă pentru că nu a reuşit din nu ştiu ce motive.

"Nu avem fotbal, dar avem personaje!"


- Ai răbdare să te uiţi la un meci din Liga întîi?
- Tu glumeşti acum? Ce să văd? În nici un caz nu mă uit la asemenea jocuri, doar intru pe site-uri şi aflu rezultatele sau mai văd un rezumat. E de ajuns.

- Cum va fi returul acestui campionat?

- Hai să-ţi spun ceva: noi nu avem fotbal, ci doar personaje de tot felul. Nici măcar nu înţeleg de ce se mai dispută meciurile. Alea 90 de minute nici măcar nu contează! Ce e înainte de meci şi după e cel mai important! Oricum, cînd apar la TV, oamenii din fotbal spun numai banalităţi stupide. Nu înţeleg de ce fotbaliştii sau antrenorii pun un nu interogativ la finalul unei fraze: "A fost un meci foarte greu,nu?". Mi se par foarte simpatici. :)

- Ce te enervează în fotbalul românesc?
- Uite, eu nu înţeleg de ce se bucură unii oameni de insuccesul unei anumite echipe româneşti în Europa. Ei nu au înţeles nici acum că dacă nu joci în cupele europene, nu exişti!

- Cu ce echipă ţii?
- Pînă acum doi ani eram dinamovist. Acum, nu mai sînt.

- De ce?

- Sînt sătul de cînd tot spun ăştia că reconstruiesc stadionul. Păi, au pus la tribuna a doua o baracă şi au zis: "Poftiţi în ea!". E ruşinos! Am renunţat şi să mai merg pe stadion, din cauza celor din tribune. Mai bine merg la Zoo, şi acolo văd animale!

- Pe cînd îl veţi imita şi pe Borcea sau Copos?
- E greu să copiezi personaje care nu aduc nimic aparte, nu au anumite gesturi, ticuri sau particularităţi. Pe Dragomir nu ai cum să nu-l copiezi sau pe Hagi, care au multe ticuri în vorbire şi în comportament.

"Piţurcă nu e pentru naţională!"

- Ce zici de preliminariile pentru Campionatul Mondial?

- Nu sînt deloc optimist. Nu mi se pare că Piţurcă e făcut pentru echipa naţională. Cred că e momentul să vină un antrenor tînăr, gen Dan Petrescu sau Răzvan Lucescu. Nu-mi place deloc Piţurcă, nu are carismă şi mereu găseşte motive. Păi, dacă ajungi să spui că depinzi de un jucător sau de altul, du-te în altă parte, dă-ţi demisia!

- Meciul cu sîrbii?

- Greu de tot. Eu cred însă că s-a trecut mult prea uşor de eşecul cu Lituania. Primeam sms-uri cu rezultatul şi nu am crezut că ne-au dat asemenea bătaie, pînă nu am văzut cu ochii mei.


A dat probe la FC Naţional

Mihai Bendeac a încercat o carieră chiar şi în fotbal. "Jucam cu băieţii în faţa blocului şi m-a luat cineva la FC Naţional. Am dat probe şi m-au plăcut mult, chiar dacă eram cu doi ani mai mic decît ceilalţi copii. A intervenit mama însă şi mi-a zis că şcoala e pentru mine. Nu-mi pare rău deloc că m-am făcut actor! Am avut momente cînd cel mai mare vis al meu era să devin jurnalist sportiv. Am renunţat şi la asta!", povesteşte Bendeac.

"Mircea Sandu este Ion Iliescu al fotbalului românesc. Omul ăsta iese imaculat din orice situaţie, are relaţii, nu cade niciodată!"
Mihai Bendeac

"Dumitru Dragomir e un fel de Corneliu Vadim Tudor mai soft. Reprezintă românul prin excelenţă"
Mihai Bendeac

"Cum să ratezi un personaj precum Claudiu Răducanu? El pare de pe altă lume, oricum lumea rîde de el, indiferent ce scoate pe gură!"
Mihai Bendeac

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
 •  09 Martie 2009, 13:37

ti-au si sters se pare comentariul. te mai surprinde ceva ? probabil la fel se va intampla si cu al meu

 •  09 Martie 2009, 13:34

m-am uitat cateva minute la steaua cu vaslui... meci in care cei de la vaslui au dat un gol de toata frumusetea. gol pe care nu am putut sa il vizionez live cum trebuie si nici la reluare din cauza profesionistilor care transmit meciurile. iar ieri domnul cosmescu lingea undeva trustul asta pentru respectul care il poarta privitorilor. atat respect incat vezi sms-uri in timpul meciului. a ajuns fotbalul nostru, asa cum e el, sa fie cu o clasa peste transmisiile tv.

 •  09 Martie 2009, 12:41

Putin cam dura caracterizarea lui Hagi evident nu inteligenta a fost atuul lui insa fata de cand era tanar s-a mai slefuit iar prin bun simt compenseaza....nu poate fi pus alaturi de unul care modest fiind braveaza in mari ganditori ai fotbalului romanesc, vezi personaje de genul prunea si lupescu. Daca vrem un fotbalist tare si la fotbal si la bibilica numele lui e Gica Popescu....pacat ca a stat alaturi de clanul Becali.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează