GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  FOTBAL FEMININ

Olimpia Cluj–Napoca, în faţa unei performanţe istorice! Campioana României va întîlni Barcelona fotbalului feminin

Olimpia Cluj Napoca este prima formaţie romînească calificată în şaisprezecimile Ligii Campionilor
Olimpia Cluj Napoca este prima formaţie romînească calificată în şaisprezecimile Ligii Campionilor

Articol de - Publicat joi, 22 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 22 septembrie 2011 17:38

Cîştigătoarea campionatului şi a Cupei României la fotbal feminin, Olimpia Cluj-Napoca, are parte de un parcurs de vis şi în Liga Campionilor. Formaţia clujeană s-a calificat în faza şaisprezecimilor, unde va întîlni miercurea viitoare pe Olympique Lyon.

Competiţia în care participă fetele antrenate de Mirel Albon este sinonimă celei din fotbalul masculin, iar partida de săptămîna viitoare este cu atît mai importantă, deoarece Olympique Lyon este considerată Barcelona fotbalului feminin.

Formaţia franceză este deţinătoarea în curs a UEFA Women’s Champions League, finalistă în 2010 şi semifinalistă în 2008 şi 2009. Olympique Lyon domină şi fotbalul francez, unde a cîştigat ultimile cinci campionate.

Cu toate acestea, meciul de pe 28 septembrie pare a fi unul echilibrat deoarece nici performanţele obţinute de Olimpia nu sunt de lepădat. Clujencele şi-au adjudecat eventul în sezonul precedent şi au în lot cea mai bună jucătoare de fotbal din România: Cosmina Duşa. Duşa este şi golgetera Ligii 1 la fotbal feminin, cu nu mai puţin de 103 goluri marcate.

În urma eventului realizat în sezonul precedent, Olimpia s-a calificat în grupele Ligii Campionilor. Deşi a făcut parte din urna a treia, fetele lui Albon au reuşit să învingă toate adversarele din grupă şi a reuşit o premieră în fotbalul feminin din România: calificarea în şaisprezecimile Ligii Campionilor.

„Rezultatele din grupele Ligii sunt relevante pentru a reflecta pasiunea pentru sport şi seriozitatea acestor fete. Olympique Lyon este un adversar redutabil, cel mai dificil posibil, însă cel mai potrivit pentru un spectacol fotbalistic de înalt nivel. Fetele îşi doresc şi speră să obţină un rezultat pozitiv. Aşteptăm cu mare drag publicul la stadion, pentru a asista la cel mai important eveniment fotbalistic din acest sezon.”, a declarat  Alin Cioban, preşedintele executiv al clubului pentru GSP.RO.

Media de vîrstă: 18 ani şi patru luni!

Un alt amănunt surprinzător este că media de vîrstă a Olimpiei este de doar 18 ani şi patru luni. Majoritatea fotbalistelor sunt eleve în clasele 9-12, cu excepţia a trei dintre ele care sunt studente la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Cea mai în „vîrstă” jucătoare este Raluca Sîrghe care are 23 de ani.

Meciul tur se va disputa la Cluj pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, miercuri 28.09.2011 de la ora 16.30, iar returul la Lyon, chiar pe Stade de Gerland, pe cinci octombrie de la ora 19.00 (ora locală). Ambele partide vor  fi transmise în direct pe TVR 2 şi Europsort.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
xytor
xytor  •  22 Septembrie 2011, 20:12

Bravo fetelor, tineti-o tot asa, multa bafta.

double07
double07  •  22 Septembrie 2011, 19:00
Postat de zamolxe7 pe 22 Septembrie 2011, 18:37

pai dat-il la tv ca tot va laudati cu gsp tv gratuit (de ce n-a fost gratuit de acum 2 ani ?)

daca citeai articolul, nu doar titlul, vedeai ca ambele partide sunt transmise la tv!

zamolxe7
zamolxe7  •  22 Septembrie 2011, 18:37

pai dat-il la tv ca tot va laudati cu gsp tv gratuit (de ce n-a fost gratuit de acum 2 ani ?)

Vezi toate comentariile (8)
Comentează