GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  TRIATLON

Punct final la Triathlon Challenge Mamaia 2014 » 800 de participanţi au luat startul

Articol de - Publicat duminica, 07 septembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 07 septembrie 2014 21:14

Timp de două zile, staţiunea Mamaia a găzduit a şasea ediţie a Triathlon Challenge Mamaia, cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est, competiţie organizată de Smartatletic, în parteneriat cu Primăria Constanţa şi DJST Constanţa. 

Sîmbătă s-a desfăşurat concursul amatorilor, la startul căruia au fost prezenţi peste 700 de participanţi printre care s-au s-au numărat cîteva nume mari. Astfel, ASR Principele Nicolae al României a făcut parte din ştafeta de sprint Asociaţia Curtea Veche, iar Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc, a concurat în proba olimpică, în timp ce startul a fost dat de preşedintele COSR, Alin Petrache.

Sportivii s-au întrecut în cinci probe, supersprint (400 m înot, 12 km ciclism şi 2,5 km alergare), sprint & ştafetă sprint (750 m înot, 20 km ciclism şi 5 km alergare) şi proba olimpică & ştafetă olimpică (1.500 m înot, 40 km ciclism şi 10 km alergare). Vîntul puternic şi valurile mari au făcut însă ca organizatorii să ia o decizie de siguranţă şi să mute proba de înot, care ar fi trebuit să aibă loc în premieră în mare, în Lacul Siutghiol.

Cei mai rapizi în probele de sîmbătă au fost: supersprint masculin - Andrei Chiş, supersprint feminin - Ana Maria Vulpoiu, sprint individual feminin - Antoanela Manac, sprint individual masculin - Daniel Attila, sprint ştafetă - Bucharest Cycling Team, olimpic individual feminin - Ştefania Ion, olimpic individual masculin - Csaba Kuttor, olimpic ştafetă - TYR Team.

Duminică a fost rîndul profesioniştilor să intre în scenă, avînd loc prima etapă de Cupa Europei la traithlon desfăşurată vreodată în România. La start s-au aliniat aproape 100 de sportivi profesionişti, mulţi dintre ei cu participări la Jocurile Olimpice, printre care şi rusul Dmitry Polyanskiy, clasat pe locul 5 în clasamentul mondial al probei, iar startul a fost dat de primarul Municipiului Constanţa, Radu Mazăre.

Prima probă a zilei a fost cea feminină, cîştigată de Yuliya Yelistratova (Ucraina), urmată de două sportive din Rusia, Elena Danilova şi Anastasia Abrosimova. La masculin, startul a fost dat de primarul Municipiului Constanţa, Radu Mazăre.

După o cursă antrenată, Dmitry Polyanskiy (Rusia) a cucerit trofeul, depăşind un alt sportiv din Rusia, Alexander Bryukhankov, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului a urcat portughezul Pedro Mendes. Cei doi sportivi români prezenţi în cursă, Ciprian Bălănescu şi Florin Şestacovschi, nu au încheiat cursa din cauza decalajului mare faţă de ceilalţi concurenţi.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de ASR Principele Nicolae al României, de preşedintele Federaţiei Române de Trithlon, Adrian Nanulescu, şi de preşedintele CS Smartatletic şi iniţiatorul acestui proiect, Vlad Stoica. Competiţia s-a bucurat de o infrastuctură de nivel internaţional, acreditată de International Triathlon Union, iar buna organizare ar putea aduce anul viitor la Mamaia o etapă de Cupă Mondială.

Mai multe rezultate puteţi găsi pe pagina oficială a compeţiei, trichallenge.ro sau pe pagina de facebook a Triathlon Challenge Mamaia.

700 de amatori şi 100 de profesionişti s-au întrecut în cel mai tare concurs de triatlon din Europa de Est

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close