GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  COMENTARIU

Răzvan Luţac scrie despre cum a traversat Gazeta Sporturilor continentul, expediată de Ion Voinescu pentru rivalul său Take Macri

Take Makri, primul din stînga, alături de jucătorii Rapidului
Take Makri, primul din stînga, alături de jucătorii Rapidului

Articol de - Publicat miercuri, 07 mai 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 07 mai 2014 01:19

Acum cîteva zile, Take Macri, 83 ani, primul român nominalizat la Balonul de Aur, stabilit la Paris, primea prin poştă Gazeta Sporturilor de la un fost coleg de "naţională", Ion Voinescu

Mai exact, ediţia din 31 ianuarie, cînd, împreună cu colegul Gabi Berceanu, publicam un interviu cu fostul fundaş de bandă. "Am aflat abia acum doi ani că m-au nominalizat în 1961 la Balonul de Aur, Securitatea mi-a ascuns asta", mărturisea legenda Rapidului.
Octogenarul n-a citit însă interviul abia după trei luni, ci imediat. În ton cu timpurile, Macri a primit pagina de ziar în format electronic, pe Facebook. Destul de activ în ultima vreme pe internet, bătrînul stabilit la Paris intră în discuţii, dă "like"-uri, are şi cîteva poze pe profilul reţelei de socializare. E prieten cu ultraşi giuleşteni. Îşi lasă numărul de telefon mobil în comentarii!

Luni, am primit un plic pe adresa redacţiei. Cu timbru de "Republique Francaise", semnat "Ing. Take Macri, Paris, Franţa". Înăuntru, o vedere şi o scrisoare. Prima, cu mesajul "Salutări din Oraşul Lumină" şi o imagine de la Muzeul Luvru. A doua, o foaie roz, imprimată în partea de sus cu numele şi prenumele bărbatului de origine elenă. Scris de mînă, "Ieri, 28-IV, am primit articolul apărut în Gazeta Sporturilor din 31 ianuarie 2014. De la Voinescu!".

Brusc, mi l-am imaginat pe Take Macri în iarbă. Însă alergînd invers, de la buturile adverse către propriul careu. De la internet la print, de la chatul Facebook la vedere.

La fel ca-n legenda "meciului morţii" jucat în al doilea Război Mondial, 1942. Cînd Goncearenko, fotbalistul sovieticilor de la FC Start, s-a întors din drumul spre reuşită, a luat-o înspre poarta sa, după care a driblat toată echipa nazistă şi a marcat.

Nea Take, l-ai imitat pe Goncearenko. Ne-ai demonstrat, prin două hîrtii, puterea hîrtiei. Frumos gol!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează