GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

UPDATE Dosarul Transferurilor » Verdictul se dă în aceeaşi zi cu cel din Dosarul Terenurilor MApN!

Articol de - Publicat vineri, 17 mai 2013 00:00 / Actualizat duminica, 19 mai 2013 01:40

UPDATE 21:50 Instanţa a decis amînarea verdictului pentru data de 20 mai! La aceeaşi dată urmează să se dea o decizie şi în procesul în care Gigi Becali e judecat pentru schimbul de terenuri cu MApN.

Gigi Neţoiu: "Era mai bine pentru toţi să se dea decizia în seara asta! Meseria procurorului este să acuze. Avocaţii au avut un alt punct de vedere, ei un alt punct de vedere. Eu mă bucur că după 5 ani jumate se află ceva.  Dacă aşa s-a stabilit, aşteptăm şi noi. Nu e uşor. Mulţi dintre noi au afaceri şi angajaţi".

UPDATE 20:40 Judecătoarea a anunţat că vor rămîne în pronunţare, fără a spune şi cînd va fi dată decizia finală. Inculpaţii au părăsit Înalta Curte şi vor aştepta să primească decizia instanţei. Potrivit surselor GSP, sentinţa se va da în această seară!

UPDATE 20:35 Neţoiu: "Am primit mandatul pentru că Borcea era plecat. Nu aveam drept de semnătură"

UPDATE 20:30 Schimb de replici între procuror şi Ioan Becali: "Vreau drumul bancar, circuitul banilor". Giovanni a reacţionat: "Cum puteţi afirma lucrurile astea? În România nu puteai trimite bani în 1982. Trimiteai ciungă şi toblerone. Să fiu condamnat pe "bănuiesc" sau "s-ar putea"...

Asta nu e posibil. Ia să văd dacă zice vreunul banii pe care i-am primit din insulele nu ştiu care".

UPDATE 20:23 Mihai Stoica: "Sînt total nevinovat, infracţiunile au fost inventate de DNA! Trebuia să inventeze ceva pentru a mă lega de ceilalţi inculpaţi. Am adus zeci de milioane de euro de euro în ţara asta! Şi acum sînt campion. Nu vreau să fac parte din categoria granzilor din fotbal blamaţi pentru lispsa de şcoală. Ca student, eram urcat cu forţa în autobuz din cauza îmbulzelii. Şi ajungeam în altă parte. Aşa mă simt şi acum"

UPDATE 20:20 În final, inculpaţii vor lua cuvîntul pe rînd. Copos: "Sînt nevinovat! Nu mi-am însuşit nici un ban. Toţi au intrat în contul Rapidului"

UPDATE 20:17 Reprezentantul Oţelului solicită respingerea recursului DNA.

UPDATE 20:15 Procurorul a spus că nu e nevoie de expertiză şi a provocat reacţia lui Doru Viorel Ursu: "Nu e posibil aşa ceva!"

UPDATE 20:00 Avocatul lui Copos: "Văd că transferurile la fotbal se fac după regulile DNA, aşa cum văd că se fac şi judecăţile în ultima vreme"

UPDATE 19:50 Avocaţii au cerut dreptul la replică. Avocatul lui Jean Pădureanu: "Domnul procuror nu a zis nimic de înscrisurile care nu îi convin. De exemplu, cele aduse azi de Gică Popescu. Remarc că procurorul ocoleşte problemele şi dezinformează instanţa. Nu e posibil ca domnul procuror să zică de toţi avocaţii că au greşit".

Avocatul s-a înfierbîntat şi a început să vorbească tare, iar judecătoarea a încercat să-l liniştească. Avocatul replică: "Staţi, doamnă, n-am jignit pe nimeni!"

UPDATE 19:48 Din declaraţiile procurorului: "Nu cred că e normal să se dea casare în această situaţie. Sîntem în UE, au trecut atîţia ani. Fie achitare, fie condamnare"

UPDATE 19:40 Procurorul prezintă în continuare detalii legate de dosar. Are deja 40 de minute de cînd a luat cuvîntul

UPDATE 19:00 Procurorul a spus că actele depuse nu aduc nimic nou cauzei. A luat toate declaraţiile făcute azi şi le va analiza.

UPDATE 18:50 Avocat Neţoiu: "De ce DNA nu a luat în vedere şi ceilalţi jucători plecaţi de la Dinamo în aceeaşi perioadă? Mă refer aici la Stoican, Bărcăuan, care au făcut carieră la Şahtior. La transferul lui Alexa, domnul Neţoiu a plecat în China pentru că n-a putut Vladimir Cohn"

UPDATE 18:25 Avocatul lui Neţoiu: "Vreau să trimiteţi cauza la Curtea de Apel spre rejudecare! Cred că ar trebui să avem o expertiză făcută de persoane independente faţă de stat şi inculpaţi. Pentru asta cerem casarea pentru rejudecare la Curtea de Apel"

UPDATE 18:20 Unul dintre avocaţii fraţilor Becali: "Nicăieri nu se precizează cine sînt persoanele induse în eroare de fraţii Becali la săvîrşirea de înşelăciune. E o afirmaţie fără dovadă".

UPDATE 18:05 Procesul a fost reluat. Doru Viorel Ursu cere amînarea pronunţării.

"Americanii au drone, noi ne îndoim de nişte faxuri", a spus avocatul.

UPDATE 17:25 Se va lua o pauză de 30 de minute. De la ora 18:00 vor vorbi avocaţii fraţilor Becali şi al lui Neţoiu

UPDATE 17:05 Avocatul lui Borcea: "Nu e întrunit caracterul penal al acestor acţiuni. Avem de-a face cu o nedescriere a faptelor, aşa cum prevede legea. În legătură cu transferul lui Contra, sînt simple afirmaţii. Nu e nimic adevărat. Hotărîrea de transfer a fost a Consiliului de Administraţie, nu a lui Borcea.

În cazul Mihalcea, Curtea de Apel constată în mod greşit acţiunile de inducere în eroare. Acest dosar, premieră neagră în istoria penalului, deşi toţi cei implicaţi spun că au avut de cîştigat, nu de pierdut, inclusiv cluburile, DNA-ul face pe dos".

UPDATE 16:55 Doru Viorel Ursu: "E cazul să respingeţi recursul ca netemeinic, să admiteţi recursul. Era mult mai simplu dacă se admitea experitza încă de la început. Era mult mai simplu".

UPDATE 16:47 Copos a luat o pauză scurtă şi a ieşit din sală pentru a mînca.

UPDATE 16:45 A făcut şi o paralelă cu scandalurile din Italia: "Scandalurile cu meciuri trucate din Italia sau alte ţări din Occident au dus la lucruri benefice. La noi, scandalul a dus la falimentarea echipelor. Ceva nu e în regulă".

UPDATE 16:40 Pledoaria avocatei a fost scurtă, urmează Doru Viorel Ursu. Acesta a repetat ce au zis ceilalţi: "Nu au venit noi probe după cele din faza urmăririi penale".

UPDATE 16:35 / "Nu era în sarcina lui Mihai Stoica să facă acte contabile în aceste transferuri. Aşa-zisele fapte de spălare de bani au fost săvîrşite înainte de apariţia legii", a explicat avocata managerului de la Steaua.

UPDATE 16:30 / Urmează avocata lui Mihai Stoica.

UPDATE 16:28 / Avocatul lui Pădureanu continuă pledoaria: "Vă rog să aveţi în vedere că e un oltean adoptat de ardeleni. Unde se află banii lui? Parchetul nu a reuşit să-i găsească".

UPDATE 16:20 / Avocatul lui Pădureanu: "Nu există nici o dovadă că a încasat vreun ban. Omul nu înţelege ce caută aici aşa cum nici DNA nu înţelege ce face. Are o stare de sănătate foarte precară. Uitaţi-vă la hîrtii. Cum să-l condamni, avînd în vedere starea sa? E o mare greşeală". Copos face show în continuare: "Uitaţi-vă la Jean, nu are nici casă, nici maşină. E vai de capul lui".

UPDATE 16:06 / Al doilea avocat al lui Copos a încheiat pledoaria după 45 de minute. Revine avocatul lui Jean Pădureanu.

UPDATE 16:05 / Momente haioase la Înalta Curte, avocatul lui Copos rememorează un episod în care i-a întrebat pe Copos, Pădureanu şi Paszkany ce caută în fotbal? Copos nu a ratat momentul: "Am greşit, am greşit". Avocatul a continuat: "Ştiţi că domnul Copos nu se prezintă la nunta fiicei sale din cauza a ceea ce se întîmplă? Ştiţi cît e de afectat?"

UPDATE 16:00 / Jean Pădureanu are o foaie pe care este scris următorul mesaj şi acum pare să o înveţe pe de rost: "Nu sînt vinovat de acuzaţiile ce mi se aduc. Am condus Gloria Bistriţa 45 de ani (...) Sînt de acord cu ce a zis domnul avocat şi am încredere în dumneavoastră"

UPDATE 15:55 / "Cum să înşel eu clubul meu? În dosar se fac confuzii între impozitul pe venit şi pe profit", a explicat avocatul.
Din spate, Copos reacţionează: "Păi nu ştiu ce înseamnă! Nu ştiu care e diferenţa între ele".

UPDATE 15:40 / Al doilea avocat al lui Copos: "Instanţa nu a luat în vedere că George Copos nu a avut calitate de director, nici de contabil. Ignoră şi declaraţiile celorlalţi angajaţi ai clubului. Nu sînt întrunite elementele constitutive ale trimiterii în judecată. Poate exista, întreb, înşelăciune şi evaziune fiscală în acelaşi timp, pe aceeaşi sumă de bani? Mergeam la fisc să declar nişte bani obţinuţi ilegal?"

UPDATE 15:30 / Acesta a continuat: "Decizia cu privire la clientul meu trebuie casată. Instanţa nu s-a oprit la toate problele prezentate. Instanţa apelului a ignorat voit unele probe. Există locuri în care judecătorul se contrazice în cazul Dulca. Găsim asta la paginile 46...", iar Copos reacţionează imediat "...şi 47!".

UPDATE 15:20 / Un al doilea  avocat al lui Copos începe pledoaria: "Giovanni Becali a adunat tot gunoiul de pe Floreasca. Hai să vedem că sînt oameni buni. Nu trebuie să îi judecăm. Mi-e teamă de judecată doar după declaraţii".

UPDATE 15:15 / "Sînt momente dificile pentru Copos, familie, firma Ana şi angajaţi. Să fim mai atenţi pentru că parchetul nu a făcut decît supoziţii, nu a dovedit nimic", a mai spus avocatul.

UPDATE 15:10 / Avocatul citeşte un articol din presă cu o declaraţie a lui Camerus Păduraru, procuror DNA, care spune că trebuie să se facă un control în acest stadiu al judecăţii, ceea ce în dosar nu s-a întîmplat. Copos continuă să-l aprobe: "Coreeeect, coreeect".

UPDATE 15:05 / Copos aprobă: "Corect, corect".

UPDATE 14:55 / Avocatul lui Popescu a încheiat, începe al lui Copos şi Pădureanu: "DNA e prezent în viaţa noastră ca, înainte, partidul comunist. Să nu îi privim pe toţi ca greii fotbalului românesc, avem de a face cu individualităţi. Presa a pus mare presiune pe noi şi prezenta acelor grupuri de fani a fost susţinută de presă. Hotărîrea se bazează pe aceleaşi probe ca în urmărirea penală. Nu e înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave la transferul lui Dulca, unde a fost făcută o schimbare de încadrare juridică. Schimbarea încadrării e o eroare de judecată".

UPDATE 14:40 / Urmează pledoaria avocaţilor. Cel al lui Gică Popescu cere achitarea inculpatului. De asemenea, cere să se ia seamă de cîteva declaraţii ale unor persoane din cadrul clubului Galatasaray cu privire la transferul lui Florin Bratu: "Nu se poate condamna dacă problele provin din faza urmăririi penalte. Plus că nu s-a făcut expertiza."

UPDATE 14:30 / Procurorul cere şi confiscarea banilor de la Copos şi Borcea în cazurile Bratu, respectiv Contra şi Codrea.

UPDATE 14:26 / Procurorul continuă: "Nici la ceilalţi 5 nu se reflectă pedepsele foarte mici". Copos a rîs nervos cînd a ajuns la el. Le aduce în vedere toate actele de înşelăciune şi evaziune fiscală plus prejudiciul produs şi susţine că se impun pedepse mai mari.

UPDATE 14:25 / Procurorul face recurs pentru Pădureanu, Neţoiu şi Popescu, vrea o pedeapsă superioară, e nelegal să fie 3 ani cu suspendare.

UPDATE 14:20 / Reîncepe şedinţa.

UPDATE 13:40 / Judecătorii admit înscrisurile, spun că au legătură cu cauză. Se suspendă şedinţa 30 de minute ca să se ia cunoştinţă de acestea.

UPDATE 13:35 / Şi avocatul lui Gică Popescu aduce noi înscrisuri. Şi Doru Viorel Ursu vrea să ia cunoştinţă de înscrieri.

UPDATE 13:30 / Şedinţa a început. Se aduc noi înscrisuri, Doru Viorel Ursu aduce  înscrisurile de la cabinetul de avocatură Badea Popa & Partners către clubul Dinamo. Are şi alte completări.

UPDATE 13:15 / Procurorul a intrat în sală.

UPDATE 13:13 / Copos continuă: "Sînt nervos, îţi dai seama".

UPDATE 13:10 / Procesul va avea loc la etajul 2, în loc de parter, pentru a evita apariţia fanilor la geam.

UPDATE 13:07 / A ajuns şi MM Stoica la Înalta Curte.

UPDATE 13:05 / Copos către Borcea: "Ai văzut, mă, ce haos? Nu puteai să faci şi tu ceva?". Copos s-a plîns şi avocatului: "Nu mai pot".

UPDATE 13:00 / Copos este resemnat, crede că Rapid va merge în Liga a 3-a şi spune că a avut o grămadă de cheltuieli din cauza lor. "Toate acţiunile le voi da suporterilor gratuit, să cheltuie ei de acum înainte. Ei sunt aici pentru că suferă şi îi înţeleg. Trăim într-un stat de circ. E România un stat de drept? Dacă România e un stat de drept, trebuie să-mi fie mie teamă? Pentru că nu am făcut nicio infracţiune, toate contractele au fost făcute legal şi banii au intrat în contul clubului şi se regăsesc în balanţa contabilă"

UPDATE 12:58 / Giovanni Becali a ajuns la ÎCCJ, mai trebuie să ajungă MM Stoica.

UPDATE 12:55 / Jean Pădureanu şi Victor Becali au ajuns la ÎCCJ.

UPDATE 12:50 / Pentru a scăpa de furia fanilor, Copos a fost adus cu o maşină specială, pînă în curte. Suporterii s-au reorientat către Teia Sponte, cel care trecea cu maşina prin zonă. L-au înjurat şi au scuipat în direcţia lui.

UPDATE 12:35 / Fanii giuleşteni s-au prezentat la ÎCCJ, în număr de 100, şi scandează împotriva lui George Copos: "George Copos ăsta eşti, ai dat cu Rapid pe jos / Noi te vom blestema,  să te duci la Rahova". Au adus şi colivă cu o lumînare cu numărul 5, adică pedeapsa pe care a primit-o la Curtea de Apel. Suporterii au avut şi un mesaj: "Copos, la puşcărie".

UPDATE 12:30 / Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi Gică Popescu sînt primii care ajung la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cei 8 grei din fotbalul românesc riscă 40 de ani de închisoare, aşa cum au primit la Curtea de Apel. Ioan Becali a primit atunci cea mai mare condamnare, de 8 ani, în timp ce Victor Becali şi Cristi Borcea au fost condamnaţi la 7 ani. Pedepse cu executare au mai primit George Copos, 5 ani, şi MM Stoica, 4 ani. Gică Popescu, Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu au primit fiecare cîte 3 ani cu suspendare.

GSP.RO te va ţine la curent cu ultimele evenimente de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (215)
valiii
valiii  •  18 Mai 2013, 20:18

incredibil...Mihai Stoica: "Sînt total nevinovat, infracţiunile au fost inventate de DNA! Trebuia să inventeze ceva pentru a mă lega de ceilalţi inculpaţi. Am adus zeci de milioane de euro de euro în ţara asta! Şi acum sînt campion....deci frate,cum sa aduci in fata instantei asemenea bazaconii ,am adus milioane de euro in tara..si acum,urmeaza cea mai tare parte vazuta in viata mea,sutn campion.:)))))))))))))))))))))))))) nu se poate asa ceva,pai pe asta numai dupa fata ar trebui arestat in secunda 2

calea_victoriei
calea_victoriei  •  18 Mai 2013, 00:33
Postat de imperator pe 18 Mai 2013, 00:24

Pentru că a pierdut controlul, un stat care pierde controlul e aleluia !

Corect atunci mai taci dracu cu federalizarea ta cu tot . Federalizarea nu poti sa o faci cu un STAT unde toata lumea fura si in plus nici justitia nu functioneaza ca sa nu mai vorbesc de cele 3 scaune unde aia de abia asteapta sa se rupa teritrial de Romania .Muresul a inceput sa se maturizeze din punct de vedere al democratiei dar asta numai din cauza ca acolo populatia romaneasca este un pic peste jumate si ma refer la oras in special . Una e federalizarea in state sau in germania unde corptia este foarte mica si alta este romania unde coruptia este un fenomen . Acolo se vinde tara la pachet . Stai sa vezi ce va fi cind europenii vor putea cumpara pamintul transilvaniei . Tot coridorul al

imperator
imperator  •  18 Mai 2013, 00:24
Postat de calea_victoriei pe 18 Mai 2013, 00:22

Ba dintr-o tona de produse agricole STATUL ROMAN nu e informat decit in legatura cu 100 de kilograme . Restul ramine la furnizor dobitocule . Dintr-un vitel ca tine statul roman primeste o copita in cur .

Pentru că a pierdut controlul, un stat care pierde controlul e aleluia !

Vezi toate comentariile (215)
Comentează