GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  VORSKLA POLTAVA - DINAMO 2-1

Suporterii dinamoviştii au stat peste două ore la graniţă, dar au reuşit să intre în România!

Dacă la Poltava nu au fost probleme, la revenirea spre România, fanii lui Dinamo au fost blocați la intrarea în Republica Moldova
Dacă la Poltava nu au fost probleme, la revenirea spre România, fanii lui Dinamo au fost blocați la intrarea în Republica Moldova

Articol de - Publicat vineri, 19 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 19 august 2011 19:59

UPDATE // 20:00 Fanii dinamovişti vor intra în curînd în România după ce au stat peste două ore la coadă, din cauza aglomeraţiei. Grupul se află la punctul de frontieră Giurgiuleşti, la graniţa cu Moldova, 10 km distanţă de Galaţi.

UPDATE // 15:00 Suporterii lui Dinamo care au avut probleme la intrarea din Ucraina în Tansnistria au oferit amănunte despre situaţia prin care au trecut. "Am plecat de acolo după ce transnistrenii ne-au dat chitanţe de doar 89 de euro în loc de 300 şi ceva cît le-am dat noi. Apoi, la 500 de metri ne-a oprit poliţia rutieră pentru că ne-ar fi prins cu 61 de kilometri la oră. Toate cele patru maşini. Le-am dat şi lor bani, 15 euro şpagă cât mai aveam în buzunar".

"Apoi la 200-300 de metri ne-a oprit o maşină cu numere de Moldova. S-a prezentat un căpitan sau comisar şi am trecut fradulos graniţa în Moldova. Ne-a dus pe nişte drumuri de ţară, printr-o pădure şi acum suntem în Moldova. Era un comisar de la vama Dubăsari. Suntem în Moldova acum, ne-am oprit să facă nişte copii după chitanţele alea şi apoi plecăm mai departe. Vom face şi noi o plîngere împotriva autorităţilor transnistrene", a povestit pentru MEDIAFAX unul dintre suporterii dinamovişti, Emil.

****
Mai mulţi suporteri dinamovişti au fost opriţi azi-noapte într-un punct al vămii transnistrene la întoarcerea spre România de la meciul Vorskla Poltava (Ucraina) - Dinamo 2-1. Vameşii le-au spus că nu-i lasă să intre în Republica Moldova decît dacă plătesc o taxă de 200 de euro pentru fiecare dintre cele patru limuzine oprite.

Românilor li s-ar fi spus că "deoarece guvernul vostru ne numeşte hoţi şi separatişti am decis să vă ceream această taxă. Dacă nu plătiţi, atunci nu o să treceţi". Negocierile au pornit de la 50 de euro de persoană, iar la un moment dat au coborît pînă la 20 de euro pentru fiecare dintre cei 20 de români.

În cele din urmă, după mai bine de şase ore în care au stat în vamă, dinamoviştii au reuşit să plece, dar numai după ce au achitat 250 de euro pentru cele patru maşini.

"Aşa ceva nu am mai întîlnit. Ştiam că pot fi unele şicane, dar chiar să-ţi spună pe faţă că vor ei să-ţi pună taxă nu mă aşteptam", a precizat pentru GSP.ro unul dintre suporterii blocaţi în vama transnistreană.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (37)
titiduru22
titiduru22  •  19 August 2011, 23:12

Si cam ce ar trebui sa faca statul roman in cazul asta ,sa trimita puscasii marini sa-i salveze pe aia ??? Transnistria e un stat nerecunoscut de nimeni,protestele si vrajeala nu-i afecteaza de loc. Cat despre spaga parca voi nu stiti cum merge treaba doar traiti in Romanica, nu mai faceti pe nevinovatii.

liviuemil
liviuemil  •  19 August 2011, 21:52

transnistria nu e atit de mare incit sa nu o poti ocoli. Data viitoare orice Roman sa evite transnistria( special scris fara majuscula, la cit sint ei de importanti asta merita)

dordor
dordor  •  19 August 2011, 18:05

nu are statul nici o vina si nici suporterii dinamovisti; astia sunt calici rau, nu stiu nici in ce an sunt, vai de mama lor sincer, nu am vazut p.r.ostavani mai mari ca moldovenii de peste Prut; fara nici o jignire, asta e adevarul, daca nu ar fi si mindrii in mindria lor de chisinai parca as mai sta de vorba cu ei; fara suparare...

Vezi toate comentariile (37)
Comentează