GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INEDIT

VIDEO » Cristiano Ronaldo, Marcelo, Neymar au acceptat provocarea #IceBucketChallenge

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 18 august 2014 00:00 / Actualizat luni, 18 august 2014 13:38

Cristiano Ronaldo, Marcelo şi Neymar sînt doar cîţiva dintre sportivii care se implică în lupta contra ALS (scleroză laterală amiotrofică), numită şi boala Lou Gehrig. Se manifestă printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şi măduvei spinării, denumite neuroni motori, conform sfatulmedicului.ro.


Aproape 30.000 de oameni suferă de aceasă boală în SUA. Pentru a atrage atenţia asupra răspîndirii bolii, jucătorul de baseball de la Boston College, Pete Frates, a cărui carieră a fost scurtată de depistarea acestei maladii, a făcut un duş cu apă rece ca gheaţa şi a nominalizat alţi oameni care să facă acelaşi lucru. Cei care sînt numiţi au opţiunea de a accepta provocarea sau de a dona bani pentru cercetări care să ajute la tratarea maladiei. 

De atunci, nume ca Justin Timberlake, Mark Zuckerberg, Bill Gates sau Darren Fletcher au participat la această mişcare, care a luat amploare.

Fotbalistul lui Manchester United, Darren Fletcher, a fost cel care a lansat provocarea către starul lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo, iar portughezul nu a stat pe gînduri. Cristiano a lansat provocarea către trei nume mari din lumea muzicii: Beyonce, Jennifer Lopez şi Lil Wayne

Colegul său de la Real Madrid, Marcelo, s-a implicat şi el şi a dat leapşa mai departe la Neymar. Vezi aici!

Neymar a intrat şi el în joc şi l-a provocat pe Zuniga, fotbalistul care l-a accidentat grav, la spate, la CM din Brazilia. Video aici!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
4patraulea
4patraulea  •  20 August 2014, 20:17
Postat de bogdan_rbf pe 17 August 2014, 23:40

da' unde-i gheata?? la basescu in pahar?? :D

sub salteaua lui bombonel

masko0
masko0  •  18 August 2014, 10:17

nici macar un fior nu a avut...apa de ploaie

rastaman85
rastaman85  •  18 August 2014, 01:56

Ice bucket sau Ice water bucket? Nu de alta dar eu nu am vazut nicio bucata de gheata!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează