GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  IMPRESIONANT

VIDEO Lecţie de viaţă » Cu fratele la triatlon, deşi este paralizat

Articol de GSP - Publicat marti, 27 decembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 27 decembrie 2011 15:11

Conner a devenit un exemplu după ce a refuzat să accepte ca boala să îi împiedice fratele să facă sport.


După povestea emoţionantă a familiei Hoyt, atunci cînd tatăl a făcut tot posibilul să participe la întreceri sportive cu fiul său ţintuit în scaunul cu rotile, Conner, un puşti de 8 ani, este decis să facă totul pentru ca fratele său să nu se simtă privat de bucuriile copilăriei. Părinţii lui Cayden şi-au dat seama la puţin timp după naştere că lucrurile nu sînt în regulă cu fiul lor. Avea spasme puternice, iar după mai multe investigaţii verdictul a venit extrem de dur.

"Are paralizie cerebrală. Va avea un IQ de maxim 50 şi nu va putea să vorbească sau să umble vreodată. Pentru o mamă să audă aşa ceva este un coşmar din care crezi că nu te mai trezeşti", spune cu lacrimi în ochi mama copiilor. Conner le-a dat însă o lecţie de viaţă.

După ce venise de la şcoală a văzut o reclamă care anunţa un triatlon pentru copii, iar prima întrebare nu a întîrziat să apară. "Oare îmi vor da voie să particip alături de Cayden?". O săptămînă mai tîrziu, după 42 de minute, Conner trecea linia de sosire alături de fratele său, care afişa un zîmbet larg. Terminaseră cursa pe locul 31 din 32 de participanţi, dar pentru puştiul care îşi adoră fratele nu conta deloc.

Şi-au îmbunătăţit rapid echipamentul, iar povestea s-a repetat în săptămînile următoare. Apoi tatăl copiilor a pornit un dialog cu fiul său cel mare. "I-am explicat că m-am decis să particip la aceste curse alături de Cayden. Pentru un copil este extrem de important să ştie că luptă pentru primul loc şi mă gîndeam că pentru el este o povară să termine mereu printre ultimii". Dar puştiul nici nu a vrut să audă.

"Fără fratele meu nici nu mă duc la start. Nu are nici un sens să alerg singur. Eu fac asta pentru el, pentru bucuria lui. Cînd îl văd că rîde, cînd simte că ne apropiem de final şi mă încurajează aşa cum ştie el, atunci simt că termin mereu pe primul loc".

Vezi mai jos VIDEO impresionant cu fraţii Conner şi Cayden

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cajualex
cajualex  •  27 Decembrie 2011, 16:05

impresionant.. mi`au dat lacrimile .. bv !! Are doar 8 ani dar deja a facut mai multe ca multi dintre noi.. se lupta sa`si tina fratele aproape pe cand majoritatea se cearta.. frati surori... inca o data BRAVO !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează