GSP SPECIAL  »  EVENIMENT  »  ALEGERI LA CONGRESUL UEFA

Emoţii MAXIME » Mircea Sandu a fost reales în Comitetul Executiv în al doilea tur de scrutin

Mircea Sandu şi Michel Platini, doi oameni bucuroşi după ce fiecare a obţinut azi al doilea mandat la UEFA, primul în Comitetul Executiv, al doilea în fruntea UEFA +2   FOTO
Mircea Sandu şi Michel Platini, doi oameni bucuroşi după ce fiecare a obţinut azi al doilea mandat la UEFA, primul în Comitetul Executiv, al doilea în fruntea UEFA

Articol de GSP - Publicat marti, 22 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 22 martie 2011 18:26

UPDATE // Legat de voturile necesare pentru a fi ales în Comitetul Executiv, procedura de la UEFA spune că pentru primul tur este necesar un număr de jumătate plus unu din cele 53 de voturi. Deci, de 27. Mircea Sandu a primit 25.

Fiecare participant a putut vota trei nume la primul tur. Şase membri au fost aleşi din prima şi rămas un singur loc. Pentru alegerea ultimului membru CEx s-a organizat un al doilea tur de scrutin, de data aceasta votanţii fiind obligaţi să nominalizeze un singur candidat. Cu 15 sufragii obţinute, Mircea Sandu i-a depăşit pe ceilalţi 6 contracandidaţi, obţinînd un nou mandat de patru ani.

UPDATE // Legat de voturile necesare pentru a fi ales în Comitetul Executiv, procedura de la UEFA spune că pentru primul tur este necesar un număr de jumătate plus unu din cele 53 de voturi. Deci, de 27. Mircea Sandu a primit 25.

Fiecare participant a putut vota trei nume la primul tur. Şase membri au fost aleşi din prima şi rămas un singur loc. Pentru alegerea ultimului membru CEx s-a organizat un al doilea tur de scrutin, de data aceasta votanţii fiind obligaţi să nominalizeze un singur candidat. Cu 15 sufragii obţinute, Mircea Sandu i-a depăşit pe ceilalţi 6 contracandidaţi, obţinînd un nou mandat de patru ani.

Membrii aleşi în urma primului tur au fost:
Angel Maria Villar Spania 47 voturi
Şenes Erzik Turcia 42 voturi
Peter Gillieron (Switzerland) 40 votes
Grigoriy Surkis (Ucraina) 38 voturi
Borislav Mihaylov (Bulgaria) 28 voturi
Sergey Fursenko (Rusia) 27 voturi

UPDATE 16:10 // Preşedintele FRF a primit voturile necesare pentru încă patru ani la Comitetul Executiv al UEFA! A fost cel care a întrunit sufieciente voturi pentru ocuparea singurului loc rămas neocupat după primul tur de scrutin.

La primul tur de scrutin, Mircea Sandu adunase 22 de voturi din cele 53. Ar mai fi avut nevoie de încă cinci pentru a intra în Comitet din primul tur de scrutin. La cel de-al doilea vot, Mircea Sandu a fost cel care a ocupat singurul loc rămas liber!

Alegerile au avut loc la cel de-al 35-lea Congres UEFA.

UPDATE // Mircea Sandu nu a întrunit la primul tur de scrutin suficiente voturi încît să fie ales deja în Comitetul Executiv. Acum se numără voturile celui de-al doilea tur, în care Naşu speră să ocupe locul rămas.

UPDATE // Mandatul lui Mircea Sandu în Comitetul Executiv UEFA, început în 2007 şi încheiat zilele acestea, nu a însemnat doar o lovitură de imagine, ci şi numeroase avantaje pentru fotbalul nostru. România a devenit membru cu drepturi depline al Convenţiei UEFA privind arbitrajul, iar Steaua şi Dinamo au fost tratate cu blîndeţe în cazurile ajunse pe masa forurilor europene.

Click AICI pentru a urmări LIVE alegerile!

Arbitraje favorabile
După episoadele nefaste cu Lubos Michel, Kim Milton Nielsen sau Urs Meier, începînd din 2007, "tricolorii" au simţit influenţa românului la UEFA şi "consecinţele" prieteniei cu Angel Maria Villar, şeful arbitrilor europeni. România a fost arbitrată fie corect, fie "blînd", atît la Euro 2008, cît mai ales în preliminarii, unde ofsaidul la golul decisiv pentru calificare din meciul cu Olanda a fost trecut cu vederea. Perioada în care Sandu a lipsit de la UEFA din cauza problemelor medicale s-a resimţit şi asupra meciurilor României din 2010: gol din ofsaid la Franţa-România (2-0), arbitraje potrivnice în amicalele cu Ucraina (2-3) şi Turcia (0-2).

România, pe harta competiţiilor UEFA
Beneficiind de sprijinul preşedintelui Michel Platini şi de susţinerea mai multor ţări, printre care Germania şi Spania, Mircea Sandu a reuşit să obţină organizarea a două evenimente fotbalistice importante în România. Primul va avea loc în 2011, Campionatul European U19, iar al doilea în 2012, finala Europa League. Poziţia determinantă a Naşului a înlesnit şi atragerea fondurilor de la UEFA şi FIFA.

Pensie mai mare pentru Naşu'
Şi preşedintele FRF are de cîştigat în urma prezenţei pentru încă 4 ani în forul fotbalistic european. Dincolo de prestigiul poziţiei, pensia viageră a lui Mircea Sandu pentru activitatea la UEFA ar creşte de la 3.200 la 5.400 de euro.

"Este, în primul rînd, o chestiune de imagine. O percepţie mai bună înseamnă şi un acces mai rapid la programele UEFA"
Mircea Sandu, preşedinte FRF, după alegerea în Comitetul Executiv UEFA în 2007

Astăzi, la Congresul UEFA de la Paris, Mircea Sandu candidează pentru încă un mandat în cadrul Comitetului Executiv al forului european.

Evenimentul este transmis în direct de uefa.com, alegerile propriu-zise avînd loc în jurul orei 17:00. Naşu se luptă cu 12 contracandidaţi pentru cele 7 locuri vacante, în timp ce preşedintele Michel Platini nu are adversari la fotoliul de conducere.

Cu cele mai mari şanse la un loc în Comitetul Executiv sînt cotaţi Seneş Erzik din Turcia, membru din 1990, Angel Maria Villar din Spania şi Sergei Fursenko, preşedintele federaţiei ruse.

Mandatul lui Mircea Sandu, început în 2007, a expirat, însă lobby-ul lui Platini, o posibilă alianţă realizată pe ultima sută de metri cu Sergei Fursenko, plus sprijinul Spaniei şi Germaniei sînt suficiente motive pentru a spera la încă 4 ani de reprezentare la cel mai înalt nivel UEFA.

Oficialul român, membru în CEx al forului european din 2007, are nevoie de cel puţin 27 de sufragii pentru a face parte în continuare din structura de conducere a UEFA.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
davideroro
davideroro  •  22 Martie 2011, 17:53

daca ii trebuiau 27 si a primit 25 ,cum a trecut ,e ca si la comisii si acolo ,de acolo invata astia furatul ,nu mai inteleg nimic...

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  22 Martie 2011, 16:59

Sunteti invidiosi... Mie mi se pare o performanta, nu neaparat pentru Romania, dar pentru el ca individ. Nu mi s-a parut ca am fi avut cine stie ce arbitraje favorabile, in afara de meciul acela cu Olanda, unde mai degraba am fost ajutati din greseala. Dar acuma nici sa-l blamam pe Sandu. E meritul lui ca a fost reales, si-a aranjat si batranetile linistitite. E mai bine sa ai un om acolo, decat sa nu-l ai. A fost la limita, dar a fost deasupra liniei. Felicitari d-lui Sandu si mai multa curatenie in fotbalul romanesc!

revizieopel.ro
revizieopel.ro  •  22 Martie 2011, 16:49

"La vremuri noi tot noi" autor contemporan Dumitru " Mitica" "Corleone" Dragomir.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează