GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CITESTE CE NU AI VAZUT ASEARA LA TV, LUNI

Dănciulescu: "Nu am dormit înaintea partidei cu Steaua"

Articol de GSP - Publicat marti, 13 mai 2008 00:00

GSP vă propune o nouă rubrică. “Citeşte ce nu ai văzut aseară la tv”. Urmărim toate emisiunile de sport şi-ţi facem un rezumat. Aşa că nu trebuie să te impacientezi dacă ai ratat vreo emisiune. Găseşti a doua zi de dimineaţă în GSP cele mai importante lucruri care s-au spus.

La emisiunea Special, de la Sport.ro a fost invitat atacantul lui Dinamo, jucătorul care în acest an a fost desemnat golgeter, Ionel Dănciulescu.

Dănciulescu a declarat că nu se mai gîndeşte la echipa naţională şi le urează succes băieţilor la Europeanul ce va începe în curînd:

"Mi-am dorit foarte mult sa fiu golgeter. Sezonul nu a fost foarte reuşit, noi merem avem ca obiectiv Cupa şi Campionatul, dar anul ăsta nu a fost să fie. Spre sfîrşit nu am jucat chiar atît de bine. De la meciul cu Lazio, a urmat o cădere, firească aş putea spune pentru că am ratat o şansă incredibilă.

Mi-am făcut datoria cum am ştiut eu mai bine. Sunt mulţumit de realizările mele. Echipa naţională poate şi fără mine, este un capitol închis deja. Îl ştiu foarte bine pe Piţurcă şi el merge numai pe anumiţi jucători cărora le dă încredere totală. Mi-aş fi dorit să fiu şi eu în Turcia acum dar nu cred că e loc de mine acolo. Sunt jucători foarte buni la naţională şi cu toţii merită să fie acolo", a spus Dănciulescu pentru Special.

Atacantul a spus că atacul lui Dinamo a fost întotdeauna bine reprezentat. Niculescu rămîne însă unul din cel mai importanţi jucători.

"Am încercat să îmi fac treaba cît mai bine şi fără Niculescu. Noi am jucat mult timp împreună, iar el ne-a salvat de multe ori. E un jucător emblematic pentru Dinamo. La echipă, mereu au venit atacanţi, dar asta nu e o problemă. S-au făcut multe schimbări şi totuşi eu nu îmi fac probleme pentru postul de titular.

În UEFA trebuie să trecem de grupe şi apoi să reuşim o performanţă mai bună decît cea de anul trecut".

Ionel Dănciulescu a spus că partida cu Steaua a fost tensionată, spre deosebire de cea cu CFR.

"Înaintea partidei cu Steaua mulţi jucători nu au dormit. A fost această presiune în presă care ne-a neliniştit. Înainte de partida de CFR am dormit foarte bine. Presa a făcut diferenţa. Cu CFR nu am putut mai mult. A fost şi o perioadă în care aveam un joc dezordonat. Altceva era dacă am fi jucat cu ei spre sfîrşitul campionatului. Era frumos să jucăm la rînd cu Rapid, Steaua şi CFR.

Cu Marius (n.r. - Marius Lăcătuş) am vorbit după meci, dar nu trebuie să se supere pentru că asta e datoria mea. Rămînem o familie în afara terenului".

Ionel Dănciulescu a declarat că Dinamo şi-a cîştigat dreptul de a juca în Cupa UEFA, deşi a terminat pe patru. Echipa a adus cîteva puncte în întrecerile continentale, pe cînd Clujul, nu.

"Şi Dinamo a contribuit la zestrea Romîniei. Este adevărat că Rapid şi Steaua au adus mai multe puncte, dar şi noi am avut un an bun. Pînă la urmă, nu noi suntem cei care profităm, ci Clujul. Dar ei au cîştigat campionatul, deci merită să joace în Liga Campionilor.

La aceeaşi emisiune a intervenit, telefonic, şi finanţatorul Stelei, Gigi Becali. Acesta a spus că nu s-a hotărît încă dacă va merge vineri la DNA, dar ştie că nu poate fi acuzat de ceva.

"Nu am primit nici o citaţie şi nu ştiu dacă o să mă duc. Ăsta se numeşte circ şi dacă vineri vreau să mă duc pe la circ, atunci o să mă duc. Ar trebui să fie o instituţie importantă DNA-ul ăsta, dar se comportă ca la circ şi eu o să îi tratez ca atare. Un procuror de la Cluj a spus că nu mai ştiu cum să o scoată la cap şi să o muşamalizeze. Fotbaliştii nu pot fi anchetaţi şi se face un abuz pentru că ei nu sunt funcţionari şi nu intră sub incidenţa legii. Ei vor să murdărească numele Stelei.

Cred că în spatele acestui caz este CFR-ul. Să mă citeze ei de vreo trei-patru ori şi mă duc şi eu după aceea. Toate abuzurile care mi s-au făcut, o să mă folosesc de ele într-o zi." a adăugat Becali la Special, pe Sport.ro

E adevărat că am negociat cu Dimitrov, dar încă mai discutăm pentru că nu am ajuns la un acord încă. Mi-a mai spus şi Giovani că e un jucător bun dar eu trebuie să îl văd mai întîi".

Gigi Becali a declarat că Dică şi Goian sunt de vînzare. Mai mult, CFR este foarte aproape de a-şi asigura serviciile lui Dică.

"Eu vreu 3 milioane pentru Dică şi 4 pe Goian. Dacă Mureşan îmi dă 3 milioane i-l dau. Am vorbit cu el la telefon şi ne vom întîlni miercuri. Poate facem un schimb Dică pentru Fabbiani şi Semedo. Mai sunt şi alţi jucători de care ne-am putea despărţii", a spus la Special patronul Stelei.

La emisunea Fanatik Show, de la Telesport, invitat a fost antrenorul nou-promovatei FC Braşov, Răzvan Lucescu.

"Am avut multe discutii cu Dinamo pe parcursul acestui campionat"
Razvan Lucescu nu a ascuns faptul ca sefii lui Dinamo l-au curtat pe parcursul acestei editii de campionat. "Am avut multe discutii cu Dinamo pe parcursul acestui campionat. Începînd din luna august, am tot vorbit. În alta situatie, poate acceptam, dar sînt legat de brasov, si de domnii Niculae si Dinu Gheorghe", a marturisit Lucescu la Fanatik Show de la Telesport.

Lucescu jr: "Nu se pune problema ca Dani Coman sa vina la FC Brasov"
Lucescu jr. spune ca pentru Dani Coman ar fi bine sa prinda un contract in strainatate si neaga ca FC Brasov l-ar lua pe portarul rapidist. "S-a vorbit foarte mult in presa despre o trecere a lui Coman de la Rapid la FC Brasov, dar nu se pune problema. El e la Rapid, are contract acolo, s-a remarcat foarte mult in Europa in ultima vreme. El poate pleca afara, ar fi o experienta foarte importanta pentru Coman. Pana sa ajungem sa ii oferim un contract lui Dani ar fi trebuit sa se puna problema cam cat ar costa. Nu e cazul sa mai comentam speculatii", a spus Lucescu jr la Fanatik Show.

Razvan Lucescu: "Nu plec de la Brasov!"
Razvan Lucescu a infirmat orice posibilitate ca din vara sa antreneze o alta echipa in afara de FC Brasov. "Nu s-a pus nici o clipa problema sa plec de la Brasov. Asta e si motivul pentru care am evitat sa vorbesc atunci cand s-a tot spus ca exista oferte pentru mine. Domnul Neculaie a stiut asta mereu. Eu mai am contract 2 ani cu FC Brasov, ma inteleg extraordinar cu Dinu Dinu Gheorghe si cu patronul Neculaie. Dupa acesti doi ani nu stiu ce va fi, fotbalul iti rezerva mereu surprize , chestii la care nu te astepti. Dar, in campionatul viitor voi antrena cu siguranta tot FC Brasov", a spus Lucescu jr. la Fanatik Show..

Razvan Lucescu: "Am avut un sistem de premiere foarte bun la Brasov"
Antrenorul lui FC Brasov, Razvan Lucescu, s-a declarat multumit de banii pe care i-au primit jucatorii lui în aceasta editie de campionat. "Cu banii am stat excelent. Baietii aveau 300 de euro la victorie acasa si 600 afara. Dar asta era baza. Daca era sa batem pe teren propriu, urmatorul meci din deplasare îl jucam pe 700 de euro. Daca învingeam si atunci, urmatorul de acasa era pe 500. E un sistem de premiere foarte bun. Pentru promovare nu am luat prima speciala", a spus Lucescu jr. la Fanatik Show de la Telesport.

Razvan Lucescu: "Nu plec de la Brasov!"
Razvan Lucescu a infirmat orice posibilitate ca din vara sa antreneze o alta echipa in afara de FC Brasov.
"Nu s-a pus nici o clipa problema sa plec de la Brasov. Asta e si motivul pentru care am evitat sa vorbesc atunci cand s-a tot spus ca exista oferte pentru mine. Domnul Neculaie a stiut asta mereu. Eu mai am contract 2 ani cu FC Brasov, ma inteleg extraordinar cu Dinu Dinu Gheorghe si cu patronul Neculaie. Dupa acesti doi ani nu stiu ce va fi, fotbalul iti rezerva mereu surprize , chestii la care nu te astepti. Dar, in campionatul viitor voi antrena cu siguranta tot FC Brasov", a spus Lucescu jr. la Fanatik Show..

Razvan Lucescu: "Reconstructia s-a facut în jurul lui Ilyes"

Tehnicianul Brasovului, Razvan Lucescu, a povestit cum a reusit sa construiasca o echipa solida cu care a obtinut promovarea în prima liga cu sapte etape înainte de terminarii campionatului: "Înainte de începerea pregatirilor, am discutat cu domnul Dinu Gheorghe si am ajuns la concluzia ca trebuie sa reconstruim din temelii. Nu era simplu. Mi-am asumat riscul si, chiar daca nu promovam, nu era tragedie. Era un an din cariera mea. Reconstructia a inceput cu Robert Ilyes, pe care îl cunosteam foarte bine si în care aveam încredere. A venit cu sufletul deschis la Brasov si a fost unul dintre cei mai importanti jucatori. E un fotbalist de mare caracter. Stie sa se si umileasca atunci cînd este cazul", a spus Razvan la Fanatik Show de la Telesport.

Lucescu jr: "Copos era mereu in cautare de alt antrenor, asta m-a facut sa plec de la Rapid"
Razvan Lucescu a explicat la Fanatik Show motivele care l-au determinat sa paraseasca Rapidul.
"Am luat decizia de a pleca de la Rapid am luat-o cu 6 luni inainte de a se termina campionatul. Am trecut si printr-o situatie neplacuta, domnul Copos era mereu in cautare de alt antrenor si lasa sa ajunga mereu la presa ca a negociat cu X sau cu Y. Nu mi-a placut modul asta de a fi tratat. Mereu a zis ca vrea sa ma schimbe, apoi zicea ca nu vrea de fapt. Aveam obligatia de a termina campionatul acela ca antrenor al Rapidului, trebuia sa ma tin de cuvant si sa fiu alaturi de echipa pana la final. Nu am vrut sa-mi dau demisia, am jucat in Cupa, eram bine si in campionat, din UEFA iesiseram fara sa fim invinsi. Erau rezultate importante, pozitive. Dupa doi ani cu mine la Rapid, echipa devenise cunoscuta in Europa. Cu Dinu Gheorghe ma intelegeam bine, mi-a fost mereu aproape, cu domnul Neculaie am avut intotdeauna o relatie buna si mai lucraseram impreuna. Mi-am zis ca trebuie sa plec, sa incerc altceva, sa am aceasta experienta, chiar daca e in Liga a II-a am zis ca vreau sa incerc", a spus Lucescu jr. la Fanatik Show.

Lucescu jr: "Eliminarea in fata ultimei clasate din Germania, din UEFA, a fost inceputul caderii Rapidului"
Fostul antrenor al Rapidului a analizat sezonul slab al giulestenilor si a punctat principalele cauze ale "caderii" echipei din Grant.
"Mi-e greu sa fac o analiza a caderii Rapidului atat timp cat n-am fost acolo. E clar ca inceputul de retur, cu meciul pierdut cu U Cluj, apoi eliminarea din Cupa Romaniei au contat foarte mult. Totul a venit dupa aceste doua meciuri. Rapid era obisnuita sa aiba rezultate peste tot, inclusiv in Europa. Nemultumirea a venit si odata cu eliminarea din Cupa UEFA, in fata ultimei clasate din Germania, FC Nurnberg. S-au facut tot felul de comparatii", a spus Lucescu jr la Fanatik Show.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
 •  13 Mai 2008, 14:34

pacat ca la meciurile cu crf shi alea din uefa ai dormit pe o ureche .

 •  13 Mai 2008, 12:44

Cum dreaq sa va ia "a fost desemnat golgeter"? E munca lu' Danciu! A castigat titlul! NU a fost "desemnat" !

 •  13 Mai 2008, 09:54

foarte bn a faqt razvan .te apreciez moolt pt k ai avut curajul si ai luat o echipa din liga aII-a,si ai bagato in liga I....ejte un mare antrnor.....succes

Vezi toate comentariile (3)
Comentează