GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  FOTBALUL S-A NĂSCUT ÎN CURTEA ŞCOLII

Gazeta şi elevii lui Grigoraş au făcut spectacol la liceu » Cei mai iubiţi dintre moldoveni

Articol de - Publicat joi, 11 martie 2010 00:00

Campania "Fotbalul s-a născut în curtea şcolii" a ajuns înaintea primăverii la Iaşi, unde Petre Grigoraş şi jucătorii lui au avut un meci de poveste cu echipa Liceului cu Program Sportiv. Petre Grigoraş şi jucătorii lui au ridicat în picioare o sală plină de liceeni

Sala de sport, o frumuseţe! Cu tribune proaspăt vopsite, ferestre mari şi tabelă de marcaj clipind într-un colţ, cu toţi ochii ei de bijuterie electronică. Iar publicul - ceva de necrezut! Copiii nu numai că erau aşezaţi cuminţi, cu ghiozdanele la picior, unul lîngă altul. Dar toţi, de la primul la ultimul rînd, citeau ziarul!

Şi-au împărţit uralele de început între jucătorii lui Poli, adevăraţi idoli în curtea şcolii, Petre Grigoraş şi echipa lor, mai roşie în obraji decît tricourile. Galeria a simţit momentul de ezitare şi a iuţit ritmul scandărilor. "LPS! LPS!" e o strigare cît se poate de sobră, dar venită dinspre un cor de puştoaice sună mai impresionant ca "You'll Never Walk Alone". Mingea ricoşează în Adrian Ilie, ajunge la Vali Negru, Vali Negru e în careu, dar portarul iese inspirat şi... "LPS! LPS" urcă pe contraatac.

Uniforma, secretul victoriei
Poliştii se regrupează la centru, învăluie pe flancuri, dar se relaxează subit cînd fetele în uniformă îi aplaudă frenetic. O vreme se aud numai vocile galeriei şi bubuitul mingii care nimereşte peretele sălii. Apoi tribunele tresaltă de parcă s-ar fi sunat de recreaţie: echipa liceului a înscris, în sfîrşit.

Grigoraş convoacă o şedinţă de autografe şi poze cu fanii în pauza meciului. Vali Negru ia poziţie de drepţi lîngă un fan care abia-i ajunge pînă la şold. Mingea e luată în primire şi fugărită pe tot terenul de puştii pofticioşi de fotbal din tribune.

"Cel mai tare din oraş"
Vedetele încep în forţă repriza a doua, s-au distanţat la trei goluri. Antrenorul Iaşiului comandă spectacol, spre încîntarea galeriei cu veste în carouri. "Haide, haide, măi!", se oţărăsc suporteriţele pe margine. Şi puştii se avîntă printre adversarii surîzători, spre poarta lui Marc. Goalkeeper-ul lui Poli mai că s-ar da la o parte, aşa, spre Copou, dacă nu l-ar vedea Grigoraş. Aşa că respinge peste, ca o panteră titulară.

Elevii se luptă pentru egalare, numai că, din motive care ţin de cele şapte coline, terenul pare înclinat spre poarta lor. Galeria chiuie şi tropăie la fiecare atac, puştii reuşesc să recupereze. Finalul aparţine însă oaspeţilor, luaţi pe sus de fanii din liceu. Grigoraş face poză de grup cu echipa şcolii. Are magnet la copii, îi strînge lîngă el mai ceva ca o cloşcă. Toţi trebuie să intre în cadru, nu se ştie care dintre ei va fi viitorul Bîlbă!

"Tînăra speranţă"/  Ronaldo din Copou
Petre Grigoraş l-a desemnat pe cel mai valoros jucător din echipa Liceului cu Program Sportiv. Antrenorul lui Poli a fost impresionat de mijlocaşul ofensiv Dragoş Gabriel Miron, un puşti care nu numai că-l admiră, dar vrea să-l şi întreacă pe Cristiano Ronaldo. Dragoş va merge la un meci de la Mondialul african şi va avea ocazia să atingă trofeul FIFA, la fel ca şi ceilalţi puşti premiaţi de Coca-Cola.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
 •  11 Martie 2010, 06:12

ma bucur sa aud asta ,ii normal ca acesti copii ai locului sa tina cu echipa locala si cu cele din moldova ci nu cu steaua sau dinamo repede toti,la noi din pacate la lps banatul,la poli juniori si peste tot majoritatea covarsitoare sustin steaua sau dinamo din pacate,oameni fara spirit si patriotism local.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează