GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  SCANDALUL RENTELOR

Gazeta Sporturilor recuperează banii pierduţi în bancă şi îi dă înapoi la buget

Articol de - Publicat joi, 17 aprilie 2014 00:00 / Actualizat joi, 17 aprilie 2014 10:39

Ministerul Tineretului şi Sportului a dat de banii pe care i-a virat pînă la începutul acestui an Victoriţei Dumitrescu ca rentă viageră, deşi handbalista a decedat în 2009.

Gazeta Sporturilor a descoperit în urmă cu o lună că Ministerul Tineretului şi Sportului plăteşte în continuare rentă viageră unor campioni care nu se mai află de ani de zile printre cei vii. Cel mai elocvent exemplu a fost cel al handbalistei Victoriţa Dumitrescu, care se afla pe statul de plată în februarie 2014, deşi sportiva decedase din decembrie 2009!

Cu o rentă lunară de 2.668 lei, MTS a plătit în 4 ani suma de 133.400 de lei. Fostul preşedinte al FR Handbal, Cristian Gaţu, a afirmat că federaţia a anunţat ministerul în 2009 de decesul Victoriţei Dumitrescu.

Conducerea ministerului s-a sesizat imediat şi a declanşat o anchetă pentru recuperarea banilor. " Renta nu era virată prin mandat poştal, ci într-un cont personal deschis la o bancă. Am luat legatura cu banca şi ne-au comunicat că în tot acest timp nimeni nu a încercat să retragă vreun leu", a declarat ieri secretarul de stat din MTS, Carmen Tocală.

Demnitarul a precizat că instituţia va începe demersurile de recuperare a banilor.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează