GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  JUDO

Investigație GSP // Manual de devalizare a unei Federații » Cavalerul zborurilor spre Malta: Doandeș a decontat mii de euro pe deplasări într-o singură locație

Eduard Doandeș (dreapta) alături de Eugen Lascu, consulul onorific al Maltei în România
Eduard Doandeș (dreapta) alături de Eugen Lascu, consulul onorific al Maltei în România

Articol de - Publicat vineri, 26 mai 2017 00:00

Expertiza contabilă indică faptul că fostul președinte Eduard Doandeș ar fi decontat mii de euro numai pe transport și cazare în insula mediteraneeană. Doandeș e președintele Camerei de Comerț România-Malta.

Eduard Doandeș este în prezent președintele Camerei de Comerț România- Malta. "Locuiește în străinătate", spune secretara lui de la CCRM, explicând că e foarte greu de discutat cu șefu'. De altfel, apetența lui Doandeș pentru insula din Mediterană reiese și din raportul contabil asupra FRJ.

În intervalul 2011-2013, drumurile către Malta ale fostului președinte arată ca și cum făcea naveta pe ruta București - La Valletta.

"N-a fost nicio competiție sau congres acolo în intervalul respectiv", spune actualul secretar general Gheorghe Savu după ce se consultă cu angajați mai vechi din FRJ. Atunci ce a căutat Doandeș în mod repetat acolo pe banii federației?

Toate drumurile din Europa duc tot în Mediterana

FRJ evită acum să explice punctual sensul fiecărei deplasări în Malta a fostului președinte, rezumând că "datele vor fi furnizate după terminarea controlului și primirea raportului ANAF". Expertiza contabilă oferă doar câteva justificări:

  • septembrie 2012 (3.000 €, împreună cu 4 vicepreședinți FRJ) - pentru ședință cu Marius Vizer, președintele federației internaționale;
  • iunie 2013 (1.350 €) - ședință;
  • iulie 2013 (2.000 €) - ședință.

În rest, nicio explicație pentru deplasările foarte dese spre Malta, în afara suspiciunilor legate de postura de business a lui Doandeș, căruia i se decontează transporturi repetate pe aceeași destinație și din alte direcții: Geneva, Budapesta, Viena sau Nisa. De fiecare dată, sumele sunt de ordinul miilor de euro.

Firma preferată pentru deplasări

Și încă un numitor comun, remarcat în expertiză: "Aproape toate facturile de transport și cazare sunt de la aceeași firmă, Eurodin World Travel, despre care constat că lucrează numai în interesul federației, pentru că facturile au numere consecutive".

Coincidență, Eurodin apare pe lista oficială a membrilor Camerei de Comerț România-Malta, condusă de același Eduard Doandeș!

Deconturi pe spinarea sponsorilor

În mandatul Doandeș abundă cheltuielile puse pe seama unor misterioși sponsori. "Protocol cu delegație străină pentru a sponsoriza judo", "decontare cazare și transport pentru o eventuală sponsorizare" sau "masă de protocol cu un important sponsor al federației" sunt doar câteva din formulele utilizate pentru a deconta mii de euro la FRJ, fără a se preciza însă despre cine este vorba în toate documentele respective.

 cheltuieli frj

Citește în episodul următor

- profilurile spectaculoase ale ex-președinților Eduard Doandeș și Doru Sapta și cine este personajul care le-a vegheat din umbră mandatele în fruntea FRJ

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează