GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  FOTBAL ÎN CĂTUŞE

L-a salvat pe Romeo Stavarache? » Liviu Goian ar fi intervenit pentru ca primarul Bacăului să nu se sinucidă

Goian (dreapta) și Stavarache se află în arestul Penitenciarului din Bacău
Goian (dreapta) și Stavarache se află în arestul Penitenciarului din Bacău

Articol de - Publicat marti, 19 august 2014 00:00 / Actualizat marti, 19 august 2014 11:29

Fratele internaţionalului Dorin, arestat împreună cu edilul într-un dosar de corupţie, l-ar fi oprit să-şi pună capăt zilelor, conform Radio Bacău: cine este fotbalistul considerat o legendă în Ungaria şi ce legături are cu politicianul.

Romeo Stavarache ar fi încercat să se spînzure cu cearceaful de la pat, însă a fost oprit la timp de Liviu Goian, colegul său de celulă. Informaţia jurnaliştilor Radio Bacău, una care a stîrnit mare vîlvă, vine la aproape două luni după arestarea edilului de Bacău, împreună cu fostul fotbalist. Interesantă este însă implicarea fratelui mai mare din familia Goian în afacere.

Maşina lui Goian jr. i-a băgat în arest
Cei doi sînt cercetaţi într-un dosar de corupţie: primarul e acuzat că, între 2008 şi 2011, ar fi primit mită în valoare de 2,3 milioane de lei, iar Goian ar fi intermediat acest lucru, ultimul fiind reţinut pentru trei infracţiuni de complicitate. Inclusiv prin unele asociaţii sportive!

Perechea Stavarache-Goian a fost reţinută după ce fiul fostului fundaş i-a preluat cu maşina de la sediul DNA pe cei doi, dar şi pe Vasile Cenuşă, implicat şi el în dosar şi văr al edilului. Cei trei se aflau sub control judiciar şi nu aveau voie să ia legătura unul cu altul.

"Mă simt puţin maghiar!"
Cunoscut ca afacerist, Liviu Goian este un fost fotbalist de succes în Ungaria. Mai puţin în România, unde a jucat sporadic la Suceava şi Selena Bacău. A evoluat însă timp de 7 ani la Debrecen!, unde este văzut ca un simbol al ultimelor decenii. S-a remarcat anul trecut, înaintea meciului România -Ungaria din preliminariile CM: "Sincer, inima mea este frîntă în două. Jumătate pentru fratele meu, Dorin, care joacă la «naţionala» României. Cealaltă pentru Ungaria, pentru că, de ce nu?, eu am jucat acolo şi mă simt şi puţin maghiar!".

Impresar, preşedinte, afacerist
După retragerea din cariera de fotbalist, Goian a fost inclusiv impresar al fraţilor săi mai mici, Dorin şi Lucian! A început afaceri în diferite domenii, cum ar fi construcţii şi televiziune, fiind patron al 1TV Bacău. Apoi, în ultimii ani, a fost preşedinte la SC Bacău, club finanţat de Primărie!

Nu e prima oară cînd Liviu Goian e în atenţia oamenilor legii. Acum cîţiva ani, doi angajaţi ai unei firme deţinute de Goian au fost striviţi sub un mal de pămînt în timp ce lucrau la un canal. Bărbatul nu a fost găsit vinovat.

Şi fiul are probleme!
Săptămîna trecută, Adevărul a prezentat versiunea unuia dintre denunţătorii din dosarul Stavarache, Viorel Rusu: acesta l-a acuzat inclusiv pe fiul lui Liviu, Robert Claudiu Goian, 25 ani, că i-ar fi cerut 10.000 de euro şpagă, la mai bine de o lună după arestarea tatălui său!

Care erau implicaţiile lui Stavarache în sport
Primăria condusă de Stavarache finanţează, printre altele, echipe de fotbal (SC Bacău), volei şi handbal (Ştiinţa Bacău). Dacă prima a fost aproape să nu înceapă noul sezon din cauza arestărilor, voleibalistele sînt campioane naţionale (99% implicare a Primăriei)!

2004 este anul în care Romeo Stavarache l-a înlocuit pe Dumitru Sechelariu în funcţia de primar al Bacăului

PENITENCIARUL INFIRMĂ:
"Este adevărat că Stavarache este supus unor investigaţii psihiatrice, că este vulnerabil, cu psihicul la pămînt, dar nu a vrut să se sinucidă. Se află la infirmerie pentru că este bolnav"

Cum au evoluat evenimentele în dosarul Stavarache:
26 iunie: Stavarache, Goian şi Cenuşă au fost reţinuţi în dosarul de corupţie pentru 24 de ore, fiind cercetaţi sub control judiciar
1 iulie: Cei trei au fost arestaţi pentru 30 de zile după ce au plecat împreună de la sediul DNA
2 iulie: Primarul a fost suspendat din funcţie
12 iulie: Stavarache a fost pus sub sechestru asiguratoriu
6 august: Inculpaţii au aflat că rămîn în arest cel puţin pînă la finalul lunii, cînd cazul va fi judecat de Curtea de Apel

CINE ESTE LIVIU GOIAN
Născut: 18 noiembrie 1965
A jucat pe postul de fundaş
- 54 de meciuri în Divizia A la Suceava, FCM Bacău, Selena (1988-1993)
- 201 partide în prima ligă maghiară pentru Debrecen, a reuşit şi 7 goluri (1993-2000)
A cîştigat Cupa Ungariei (1999)
- Mai are trei fraţi care au jucat fotbal la nivel înalt: Gigi (a debutat în Divizia A pentru Foresta Suceava în 1998), Lucian (a evoluat pentru Dinamo) şi Dorin (internaţional, Asteras Tripolis)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dilibau
dilibau  •  19 August 2014, 16:42
Postat de lardin pe 19 August 2014, 09:49

trebuia sa-l lase, asta cand va iesi va face tot ce stie el mai bine

Adica va süge poli, ca doar asta stie cel mai bine dupa intalnirile cu vietasii...

corsair83
corsair83  •  19 August 2014, 10:48

Sper sa primeasca cel putin 5 ani ca sta bine acolo unde e. Din cauza lui Bacaul nu are echipa de fotbal in prima divizie; pt ca el a stabilit ca sportul rege in Bacau sa fie handbalul si voleiul; acum s-a gandit sa faca si o echipa de fotbal SC Bacau care e vai de mama ei, numai amatori in echipa. Daca imi aduc aminte si cum isi facea campanie electorala inainte de alegeri preferand in loc sa vina cu solutii pentru oras, isi denigra constant contracandidatul ( raposatul Seche ) imi dau seama ca timpul a scos si va scoate la iveala multe adevaruri. D-zeu nu doarme !

lardin
lardin  •  19 August 2014, 09:49

trebuia sa-l lase, asta cand va iesi va face tot ce stie el mai bine

Vezi toate comentariile (3)
Comentează