GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  CAZUL DEZINFECTANȚILOR

Doctorul Cîrstoveanu, de la Marie Curie: "Sunt șocat! Verificați și medicamentele! Politicienii protejează importul de medicamente false!"

Articol de GSP - Publicat joi, 12 mai 2016 09:16

Acum se vede minciuna controlului de sanitație al ministrului Cadariu-Achimaș, în care doar 5% dintre probe ieșiseră neconforme!

Pentru Suprasept (Hexi-Sept) se confirmă că e diluat de 10 ori. Thor (Hexio-Sept AF) este dilluat de 3 ori. Aceste analize confirmă exact rețetele de fabricație publicate în prima zi a investigației Gazetei Sporturilor.

În cazul Hexi Skin prima substanță activă este în regulă, dar produsul nu are a doua substanță activă, 2 Propanol. Pe etichetă scrie 25% și în produs s-a găsit mai puțin de 0,01%!

Cele 16 rapoarte de analiză primite astăzi de Ministerul Sănătății de la ICECHIM arată adevărul.

"Nici una din probele luate de la 10 produse nu este conformă cu eticheta!

Astfel, la clorură de amoniu, valoarea declarată era 15%, iar cea măsurată – 5,18%. La un produs cu iod, valoarea declarată era 10%, cea măsurată – 7,41%. La Glutaraldehidă, valoarea declarată era 12%, iar cea măsurată – 1,23.  

Încă 70-80 de probe de la Hexi Pharma se analizează.

Hexi Pharma a fost amendată cu 40.000 lei. Spitalele trebuie ca în 10 zile, termenul legal, să retragă produsele de la Hexi Pharma. 

Așteptăm concluziile raportului de la Institutul Sanitar de Stat. Acesta va fi redactat în două zile. Trebuie să avem o analiză clară pe produse. Noi am cerut analiza pe loturi. Poate a fost un lot prost, poate a fost deficiență de rezultate.

Noi am luat decizia de a retrage produsele și să le înlocuim cu ce trebuie. Putem avea diferențe în funcție de loturi. Le recomandăm spitalelor să nu mai folosească produsele de la Hexi Pharma. Le vom pune spitalelor baza de date cu distribuitorii de dezinfectante.

Vom lua prin sondaj produse și de la alți producători și distribuitori. Vor urma controale încrucișate în toată țara. Au fost făcute 6-7 teste per spital", a anunțat azi Dan Eugen Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat că Guvernul nu exclude să se îndrepte în civil împotriva Hexi Pharma după ce se constată prejudiciile aduse.

"Nu va fi o criză a dezinfectanților în spitale. Unitățile au bani pentru a cumpăra suficiente produse"
Dan Suciu

ȘTIRE INIȚIALĂ

Dacian Cioloș, cel care a preluat funcția de ministru interimar al Sănătății după demisia lui Patriciu Achimaș-Cadariu, a primit astăzi rezultatele de la ICECHIM privind cele 16 teste de concentrație care au fost făcute pe probele prelevate de la Hexi Pharma. 

Dan Eugen Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, este cel care a ridicat analizele de la ICECHIM și le-a dus la Palatul Victoria. E de așteptat ca premierul să facă azi publice rezultatele laboratorului. 

Gazeta Sporturilor a dezvăluit acum mai bine de două săptămâni faptul că firma Hexi Pharma, care furniza dezinfectanți către peste 300 de spitale din România, dilua produsele.

Analizele în laborator făcute la cererea ziarului au arătat că dezinfenctantul folosit în peste 2000 de săli de operație din țară avea o substanță diluată de 10 ori.

Cele 14 părți ale investigației:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
10154109815701192
Marius Mihalache  •  12 Mai 2016, 10:08

acuzatia corecta ar fi :omor din culpa pt staful firmei

888579437924022
Radu Mazareanu  •  11 Mai 2016, 23:39

Pe Hexi sa-i dea in judecata cei care sau infectat cu bacterii .Iar patronilor de la Hexi si managerilor de spital care stiau ce cumpara : "La multi ani".

255679434786549
Gheorghinaflorentina Babut  •  11 Mai 2016, 23:25

Asistam la unn,,GENOCID"iar dinsii primesc amendă de 40.000 de mii de lei????.....n-am cuvinte domnii mei si vreți să ne taxați cu 10.000 de lei că nu mergem la vot????Paragonal nu???

Vezi toate comentariile (11)
Comentează