GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  SALA POLIVALENTĂ

Să decidă Primăria! » Curtea de Apel a respins plîngerile a concernelor Astaldi şi Strabag

Macheta Strabag
Macheta Strabag

Articol de - Publicat marti, 31 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 30 martie 2015 22:12

Cîştigătoarea licitaţiei pentru construcţia noii Săli Polivalente din Bucureşti ar trebui anunţată curînd, Strabag avînd avantajul că a ieşit mai bine la ultimul calcul al eficienţei termice.

Vineri, Curtea de Apel a dat verdictul în disputa dintre Astaldi şi Strabag, cele două consorţii care se "bat" pentru a prelua construcţia noii Săli Polivalente a Capitalei. Instanţa a respins ambele plîngeri ca nefondate, hotărîrea fiind definitivă.

În aceste condiţii, practic s-a revenit la ultima rezoluţie a unei alte instanţe, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, care decisese că ambele proiecte sînt eligibile, urmînd ca Primăria să desemneze cîştigătorul în urma recalculării coeficientului de eficienţă termică.

Pe 17 martie, Comisia de evaluare a Primăriei a anunţat rezultatul. Astaldi are un consum de 96,37 KW/h/metru pătrat, iar Strabag are unul mai scăzut, 86 KW/h/metru pătrat, deci mai redus. În mod firesc, urmînd rezoluţia CNSC şi verdictul expertului angajat de Primărie, firma Strabag ar putea fi desemnată drept cîştigătoare a licitaţiei.

Deocamdată însă, Primăria Capitalei nu a anunţat nimic oficial. Şi mai sînt doar doi ani pînă la Europenele de gimnastiocă, pe care noua Polivalentă ar trebui să le găzduiască.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ebooks
ebooks  •  01 Aprilie 2015, 10:41

Comentariul tău...Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. Se lucreaza comod de acasa aprox 3 ore pe zi Program part-time. Cerinte: - cunostinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - rabdare / seriozitate Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin email. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, veti incepe sa lucrati cu noi. Plata castigurilor este garantata prin contract legal. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pt informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa ([email protected]). Cerem seriozitate si dorinta de a invata ceva nou si de viitor !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează