GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  GALA BUTE

Udrea: “La toate ministerele se lua 10%, 20%, 40%” » Tolo: “E o declarație de incompetență politică și managerială”

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 octombrie 2015 00:17

Elena Udrea și Cătălin Tolontan au fost sunați vineri seară de Victor Ciutacu în emisiunea sa de la România TV.

Ziaristul Gazetei a spus la telefon că ”prima zi de audieri de la Gala Bute arată cum miliarde de euro erau pe mîna unor oameni care pur și simplu îi repartizau oriunde doreau, după bunul lor plac, neavînd nici măcar o ordine în șpagă. Cei care au recunoscut că au luat mită, cum e Ana Maria Topoliceanu, nici nu mai știau cît au luat și ce au făcut cu banii, în atîtea direcții îi împrăștiaseră”.

Elena Udrea a intervenit și a spus că ”Faptul că alții au luat șpagă nu e treaba mea. Eu le-am spus celor care lucrau cu ministerul meu să sesizeze DNA dacă li se cere șpagă. Să știți că peste tot, în toate ministerele se lua 10%, 20%, 40% după cum se vede în dosare. Și asta se întîmplă și acum”.

”Tocmai ascultăm o declarație de incompetență politică și managerială! De incapacitate monumentală. Și vreți, doamna ministru, ca eu să fiu bucuros ca cetățean că se fura în mai multe ministere, nu doar în cel al dumneavoastră?!”, a replicat Tolontan.

Udrea a mai spus că șefii serviciilor și ai Parchetelor, ”care au stat cu mine 10 ani la masă” nu i-au spus niciodată că sînt probleme în Gala Bute. ”Păi mai bine citeați ziarele decît să stați după servicii”, a spus ziaristul Gazetei. ”Ați fi văzut că presa a avertizat cu mult înaintea galei că nu s-a mai văzut meci profesionist de box finanțat din bani publici și bani europeni”, a spus Tolontan. Ciutacu a întrebat-o cine a plătit mesele, ea sau șefii serviciilor.

Tolontan a mai adăugat că Udrea are dreptate cînd afirmă că a dat afară un om indicat de SRI, numindu-l pe Ioan Andreica, fostul secretar de stat. Și că există la dosar înregistrări cu Nastasia și Lungu vorbind încă în 2009-2010 cu Gărdean într-un mod incompatibil cu statutul de funcționari publici.

”Numai Dumnezeu știe de ce SRI i-a lăsat pe ăștia să ajungă să comită infracțiuni taman cu Gărdean, în loc să informeze DNA sau ministerul”.

De asemenea, jurnalistul a spus că, într-adevăr, există nesincronizări în declarațiile celor care și-au recunoscut vina și că lupta dintre apărare și acuzare va fi lungă în acest dosar.

”Nu există nici o dovadă că geanta lui Nastasia a ajuns la mine. E o minciună”, a spus Elena Udrea.

”Doamna ministru, nu are sens să facem procese la televizor. Înțeleg că e normal să insistați pe chestiunea genții și să cereți procurorilor să dovedească. Însă, pe de altă parte, acuzarea insistă și ea că geanta nu este decît una dintre zecile de căi prin care s-a dat șpagă în acest caz. Judecătorii vor decide în final”, a mai spus jurnalistul Gazetei.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (36)
vlad57
vlad57  •  18 Octombrie 2015, 10:20

Tolo, apreciez modul cum desfasori campania. In ceea ce o priveste pe Nuti ea face "spectacol". Ea a fost destinata sa ia fata, sa distraga atentia. Va face un pic de puscarie pe la Targsor, cativa anisori, pentru "ochii lumii". Adevaratii "borfasi" sunt in spate bine mersi: de la serviciile cu care statea "la masa" la basescu, si ceilalti ministri din cabinetul boc, care, toti, aveau atata "superioritate" si dispret pentru vulg cum rar se poate vedea. Si au furat pe rupte. De ce nu urmaresti un pic ( e drept, nu e pe sport) ce s-a intamplat cu Bechtel imediat dupa ce a venit Basescu, cum a fost " re-negociat" si re-negociat pana cand s-a fasait. Dar, in perioada aia Romania a pierdut niste bani cam multi pentru care nu da nimeni socoteala. De ce nu te uiti un pic si la cati bani s-au cheltuit prin CNDAR de cand s-a infiintat si cat au produs? Ce randament au avut. Parca Basescu ne spunea, plin de empfaza in plin secol 21, ca noi nu avem nevoie de autostrazi. Bataia de joc cu incapacitatea de a face autostrazi pe bune a permis furarea catorva zeci de miliarde de euro Tolo! Si onor autoritatile noastre in frunte cu Kovesi, nici nu se uita acolo. In rest Tolo, succes la viitoarele anchete.

888171741273930
Cristian Sorin Dogaru  •  17 Octombrie 2015, 17:47

Să știți că peste tot, în toate ministerele se lua 10%, 20%, 40% după cum se vede în dosare. Și asta se întîmplă și acum”. Deci, a recunoscut că a luat șpagă dar nu stim cât :10%, 20%, sau 40% din valoarea galei. Asta dintr-un singur contract, ea a mai spus mai de mult că a încheiat, în cariera de ministru, peste 6000 de contracte. Vă rog nu vă supărați, Nu producem cât furați. La cât au furat au tăiat salariile prea puțin, trebuia să lucrăm gratis, ca ei să încaseze comisioane și șpăgi.

 •  17 Octombrie 2015, 16:11

Tainuire ? Un ministru stie ca se fura in guvern si nu spune nimic ?

Vezi toate comentariile (36)
Comentează