GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  STUDIU DE PIAŢĂ

Bute i-a bătut pe Mutu şi pe Chivu, Ţiriac pe Doroftei! ;)

Articol de - Publicat miercuri, 09 februarie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 19 februarie 2011 15:32

Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) a realizat un sondaj în cadrul căruia publicul a răspuns la mai multe întrebări, printre care şi "Ce sportiv român credeţi că îşi reprezintă cel mai bine ţara?".


Fără îndoială că Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi şi Ilie Năstase rămîn în continuare de neclintit în topul celor mai iubiţi sportivi din istorie. Cei mai mulţi dintre cei care au votat în acest sondaj au decis că prima gimnastă care a primit nota 10 la un concurs merită să se claseze pe prima poziţie a clasamentului, cu 24%. Chiar dacă se află în top, Ilie Năstase a fost surclasat de "regele" fotbalului românesc, Gică Hagi, antrenorul celor de la Galatasaray. Hagi a reuşit să obţină dublul voturilor pe care le-a primit Năstase, dar mult sub Nadia.


Pe poziţia a patra s-a clasat Lucian Bute, campionul nostru mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, cu doar 5% din voturile românilor. Cu voturile pe care le-a primit de la votanţi, Bute a reuşit să-l depăşească cu doar un procent pe căpitanul echipei naţionale, jucătorul celor de la Internazionale Milano, Cristi Chivu, care a dat mai bine cu pumnul decît Lucian în meciul cu Bari din campionat, dar şi pe afaceristul Ion Ţiriac.


Scandalurile în care a fost implicat în ultima vreme, dar şi după ce a fost depistat pozitiv cu sibutramină, i-a făcut pe români să nu mai fie mîndri de jucătorul Fiorentinei, Adrian Mutu. După ce-a bătut un ospătar albanez într-un restaurant din Florenţa, dar şi după ce s-a certat cu patronul Fiorentinei, Mutu a obţinut doar 3% din voturile celor care au fost apelaţi de IRES pentru realizarea acestui raport de patriotism.


Dacă pînă acum Leonard Doroftei, Ivan Patzaichin, Mircea Lucescu, Marian Drăgulescu şi Marius Urzică erau obişnuiţi să fie printre cei mai apreciaţi sportivi din România, se pare că în cea mai recentă analiză de piaţă, aceştia au obţinut, fiecare, cîte 1% din preferinţele românilor. De acelaşi tratament a avut parte şi cea mai bună jucătoare din lume în 2010 din handbalul feminin mondial, Cristina Neagu.


Sondajul a fost realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) pe un eşantion de aproximativ 1.100 de persoane cu vîrste de peste 18 ani.

Ce sportiv român credeţi că îşi reprezintă cel mai bine ţara?
1. Nadia Comăneci    24%
2. Gheorghe Hagi    16%
3. Ilie Năstase        8%
4. Lucian Bute        5%
5. Cristi Chivu        4%
6. Ion Ţiriac        4%
7. Adrian Mutu        3%
8. Leonard Doroftei    1%
9. Naţionala de handbal 1%
10. Cristina Neagu    1%

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
tomescu_1986
tomescu_1986  •  09 Februarie 2011, 13:22

Apropos, sa nu mai faceti tot felul de statistici pt sunt f scumpe si nici nu ajuta la nimic, spre exemplu pe mine m-a enervat acest articol.

tomescu_1986
tomescu_1986  •  09 Februarie 2011, 13:20

Mi se pare inadmisibil ca o sportiva precum Cristina Neagu,recunoscuta internatinal si sportiva careia i s-a acordat premiul de cea mai buna handbalista a lumii in 2010, sa fie devansata in sufletul romanilor de Mutu chiar si Chivu,nu vom avea performante si din aceasta cauza pt ca nu stim sa ne apreciem valorile. De Belu si Bitang ati uitat sau de Lipa? Roamnia, o tara de necalificati in toate domeniile.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează