GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  INTERVIU

Cătălin Tolontan, despre schimbarea generațiilor din presă, meseria de jurnalist de investigație și cea mai mare satisfacție din ultimul timp: „E una dintre marile mele bucurii”

Cătălin Tolontan
Cătălin Tolontan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 aprilie 2019 15:39

Cătălin Tolontan, jurnalist Gazeta Sporturilor și Libertatea, a acordat un interviu pe larg site-ului catavencii.ro, în care a vorbit despre schimbarea gărzilor din presă, dar și despre meseria de jurnalist de investigație și cele mai mari satisfacții din branșă. 

...Tolontan, despre schimbările de generații din presă: „E una din marile mele bucurii că, împreună cu colegii mei de la GSP, am reușit să păstrăm ideea unei redacții unde Cosașu sau Ioanițoaia sunt în aceleași pagini cu Răureanu, Udrea sau Fleșeru, oameni de 30 de ani.

Practic, acești jurnaliști vor acoperi 150 de ani de realitate sportivă trăită pe stadioane, bătută cu piciorul și înțeleasă la fața locului. În absența coexistenței și a schimbului respectuos de generații, meseria de ziarist ar avea, cum se spune, o moștenire fără testament, un viitor fără reguli de întrebuințare”.

...Tolontan, despre meseria de jurnalist de investigație: „Nu e mai greu decât să fii jurnalist, în general. Sigur că e o presiune suplimentară ca jurnalist de investigație, uneori a vitezei, tot timpul a riscului de a greși și deseori a consumului de energie cu lucruri pe care publicul nu le vede. În cazul Shanghai, de pildă, avem trei procese. Meseria aceasta presupune să lucrezi cu oameni capabili și în care ai încredere, cum ar fi avocata Diana Hătneanu, al cărei nume chiar vreau să-l amintesc”

...Tolontan, despre cea mai importantă investigație jurnalistică: „Mircea Lucescu spunea cândva că un antrenor este egal cu ultimul său rezultat, iar ultimul nostru rezultat este cel din investigațiile despre medicii falși.

Aș adăuga ceva: nu există «investigația mea», ci a unei echipe. În cazul pomenit, am muncit alături de Mirela Neag, Alexandra Nistoroiu și Răzvan Luțac. Alexandra și Răzvan au sub 30 de ani, ei mai au de jucat multe Campionate Mondiale și Olimpiade, așa că investigațiile sunt pe mâini bune”, s-a destăinuit Cătălin Tolontan, pentru catavencii.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
dom_semaca
dom_semaca  •  11 Aprilie 2019, 10:46

*** "*** ***" ***. Nu de altceva, dar noua generație de gesepiști au dus jurnalismul vostru, și așa vai de mama lui, în culmile derizoriului, a cancanului de cea mai joasă speță, etc și altele... Nu degeaba vă spune lumea tabloidul gsp, ***, ***... sau ziarul de casă al echipei *** ***. Tolontane, treci pe la mormîntul lui Ioan Chirilă, fumează o țigară, bea un șpriț și meditează puțin mai mult despre schimbul de generații. Numai de bine în continuare.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

popescu222
popescu222  •  11 Aprilie 2019, 07:10

Oricat ma irita uneori aroganta lui Tolo, rezultatele anchetelor pe care le-a coordonat vorbesc de la sine despre impactul muncii lui. Nu-mi place personajul, si cred ca uneori deviaza chiar de la principiile jurnalismului (m-a sunat si pe mine candva suspectandu-ma de o frauda, si ce a aparut in ziar nu a fost chiar conform cu discutia). Cu toate astea, cred ca micile excese de personalitate si imaginatie sunt un pret mic platit de catre inttervievati si de catre cititori, fatza de faptul ca a adus la lumina atatea matrapazlacuri. Respect Catalin, si sa vedem daca generatia care vine va merita increderea ta. Cunoscand natura umana, am rezerve, dar si speranta.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează