GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  INTERVIU

După şapte ani petrecuţi la Steaua, Costin Deşliu e titular la Ştirile Zilei de la GSP TV!

Articol de - Publicat joi, 11 februarie 2010 00:00

Costin Deşliu îţi aduce în fiecare zi "Ştirile Zilei", cele mai importate noutăţi din lumea sportului. A debutat la Naţional TV după o perioadă de probă şi şase luni fără salariu, a decis să plece la Money Channel, apoi alături de Cosmin Cernat la Kanal D. După un timp a venit o ofertă din partea GSP TV, pe care nu a putut să o refuze şi a zis "DA".

Puţini ştiu amănunte din viaţa prezentatorului GSP TV. A făcut aproape 7 ani fotbal, la unul dintre cele mai iubite echipe din România, la Steaua şi a fost apreciat de Tudorel Stoica, căruia i-a plăcut de el şi era convins că va ajunge un mare fotbalist. Chiar dacă atunci nu a prins primul 11, acum Costin este titular la Ştirile Zilei, la GSP TV, de la ora 18:00. Cum a fost drumul prezentatorului pînă azi, care au fost cele mai grele momente din carieră, dar cum este să lucrezi alături de Anca Rusu şi Octavia Geamănu, veţi afla în interviul acordat pentru gsp.ro.

- Costin pentru început cum ai intrat în presă?
- Cînd s-a deschis National TV, prin 2004. Am lucrat prima oară la departamentul de ştiri, eram asistent de producţie. Ţin minte că am stat în probe vreo 6 luni fără să fiu plătit, şi asta pentru că m-am îndrăgostit de televiziune după prima săptămînă. Banii nu contau! Am semnat apoi pe un salariu infim. După care a venit lansarea postului de ştiri N24. Atunci am dat probe pentru postul de prezentator de ştiri sportive şi de atunci asta fac.
 
- A urmat o probă la GSPTV şi ai ajuns la pupitrul ştirilor sportive?
- Nu, nu a urmat o probă pentru GSP TV. De la Naţional, am plecat la televiziunea de business a Realităţii TV, Money Channel. Am stat acolo un an după care a urmat cea mai frumoasa perioadă din cariera mea de pînă atunci - Kanal D. Am prins postul de la început-început. Şi acum rad cu Cosmin Cernat cînd ne aducem aminte că departamentul de Sport era format din el şi mine. În momentul cînd am venit la GSP TV, aveam o exeperienţă destul de mare în domeniu, aşa că nu a fost vorba de nicio probă. Ci de o oferta din partea lor şi un “DA” din partea mea. 
 
 
- Nu ţi-e greu să lucrezi cu două dintre cele mai frumoase prezentatoare, Anca şi Octavia?
- Din contra, sînt chiar încîntat, pentru că sînt colegele mele. Şi Anca şi Octavia sînt două fete nu doar frumoase. Sînt nişte colege super-ok. Sper ca şi ele să gîndească la fel despre mine.
 
- De ce crezi că ştirile prezentate de femei sînt mai urmărite de telespectatori, din moment ce informaţiile sînt aceleaşi?
- În primul rînd nu este aşa. Cred că este o percepţie greşită, venită probabil de la faptul că ştirile sportive sînt prezentate acum mai mult şi mai des de femei. Noi, bărbaţii, sîntem pe cale de dispariţie! Dar ne ţinem tare. Şi încă un lucru: audienţa este făcută de ştiri şi prea puţin de prezentator.
 
- De cînd lucrezi în presă, care ar fi greşeala pe care nu ai mai vrea să o repeţi?
- N-aş spune o greşeala, dar am un regret. Aş fi vrut sa intru mai devreme în presa sportivă. Iar greşeli dacă au fost, le ţin pentru mine şi cu siguranţă nu le voi repeta. Dacă nu înveţi din greşeli, înseamnă că sînt probleme. 
 
- Care a fost cel mai greu moment în aceşti ani petrecuţi în presă?
- Cel mai greu moment, din păcate, nu a fost profesional. Această criza care a lovit pe toată lumea, nu numai presa, a fost şi este un moment greu. Şi aici nu mă refer la faptul că sînt mai puţini bani, dar mulţi colegi de-ai noştri de la foarte multe televiziuni, ziare etc. au rămas fără serviciu din cauza acestei crize. Asta ne întristează pe toţi. Iar din punct de vedere profesional, momentele grele sînt cele mai frumoase asa că...
 
 
- Cine te face să zîmbeşti după o zi de muncă?
- Zîmbesc şi la muncă, pentru că avem o redacţie cu oameni frumoşi şi deştepţi şi ne înţelegem de minune. Există şi foarte multă presiune, ceea ce e normal în TV, dar ziua de munca nu este deloc o povară. Acasă este oaza mea de linişte şi relaxare, lucruri pe care le împart, evident, cu persoana iubită, cea mai dulce fiinţă din lumea mea.
 
- Cînd va face Costin Desliu pasul spre a comenta meciuri din Liga I?
- La asta nu m-am gîndit serios, încă. Poate şi pentru că am foarte multă treabă la redacţie şi nu cred că aş mai avea timp. Recunosc, sînt atras şi îmi pare rău că nu am timp sau...pur şi simplu să învăţ şi acest lucru. Mai ales că am lîngă mine nişte titani de comentatori ca Grădinescu, Cosmescu sau Baleanu, de la care ştiu însă că este superba meseria de comentator. Aşa că, cine ştie?


- Dacă ai renunţa pentru o zi la meseria de editor-prezentator ce ai face?
- Mi-e dor la nebunie să fiu în spatele unei emisiuni de sport. Să fiu producător! Am fost un an şi jumătate producator general al emisiunii “Fluier Final” cu Cosmin Cernat de la Kanal D şi îmi lipseşte munca din regie.

- Care a fost cel mai important lucru pe care l-ai învăţat în copilărie?
- Că sportul este cel mai frumos şi sănătos lucru pe care îl poţi face.

- Povesteşte-ne cea mai frumoasă amintire din copilărie.
- Aveam parcă vreo 10-11 ani şi jucam fotbal la Steaua şi a venit pentru scurt timp antrenor la grupa mea, Tudorel Stoica. Şi mă uitam la el cum se uita puştii de acum la Hagi. Într-un weekend am făcut un joc şcoală să ne vadă pe toţi la lucru. După meci a venit la mine si mi-a spus: “Ai şanse mari să iasă un fotbalist din tine”. Eee, n-a fost să fie, dar şi acum am în cap momentul acela.

- Foarte mult scandal în fotbalul românesc, ce aştepţi de la retur?
- Şi mai mult scandal în fotbalul românesc! Însă eu nu condamn aceste scandaluri. Oamenii trebuie să spună ce simt, atît timp cît se pastrează, totuşi, decentă. Şefii din fotbalul românesc au inventat şi o maximă: 'Cine plăteşte, vorbeşte!!'

- Ce te deranjează cel mai mult în sportul din România?
- Că nu mai avem momente cînd ne bucura. Sau sînt foarte rare! Cred că, mai ales în această perioadă mai dificilă, sportul poate fi un fel de pansament pe rănile românilor. Chiar sper să fie aşa.

- Steaua, CFR Cluj, Unirea Urziceni, Vaslui, Timişoara...... Foarte multe echipe care-şi doresc titlul, cine crezi că are cele mai mari şanse?
- Cred că va fi cel mai nebun retur de campionat. Aşa că nu ai cum să dai vreun pronostic. După părerea mea, sînt 9 echipe care se vor bate pentru acest titlu, deci nu trebuie ratat nici un meci, pentru că... orice se poate întîmpla. Va fi o perioadă foarte “bogată” în subiecte, atît pentru realizatorii noştri de talk-show-uri sportive, cît şi pentru noi, ştiriştii.

- Cine este cel mai antipatic personaj din lumea fotbalului?
- Nu e un personaj, ci e chiar fotbalul în sine, atunci cînd este slab.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
 •  05 Mai 2010, 09:20
Postat de pe 05 Mai 2010, 09:14

'După părerea mea, sînt 9 echipe care se vor bate pentru acest titlu, deci nu trebuie ratat nici un meci, pentru că... orice se poate întîmpla.' cred ca esti bolnav mai baiatule!!

si asta-i impartial.daca i-ai cere amanunte ar spune ca steaua si dinamo au cele mai mari sanse la titlu.....auzi la el.primele 9 echipe se bat la titlu.

 •  05 Mai 2010, 09:17
Postat de pe 11 Februarie 2010, 20:15

Cfr a avut 2 meciuri transmise iar urziceni toate dar nu le-ai vazut tu asta e altceva

cand frate?poate anul trecut...

 •  05 Mai 2010, 09:14

'După părerea mea, sînt 9 echipe care se vor bate pentru acest titlu, deci nu trebuie ratat nici un meci, pentru că... orice se poate întîmpla.' cred ca esti bolnav mai baiatule!!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează