GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  TELEVIZĂRILE EURO 2012

EXCLUSIV » TVR preia toate partidele de la Euro! Directorul SRTV: "TVR putea da toate meciurile, de la început, dacă fosta conducere găsea clauza potrivită în contract!"

Articol de - Publicat vineri, 15 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 15 iunie 2012 17:50

UPDATE Directorul general interimar al SRTV (Societatea Română de Televiziune), Radu Călin Cristea, a prezentat într-o conferinţă de presă în urmă cu cîteva minute motivul pentru care postul public a preluat toate meciurile de la Euro, iar Dolce nu mai are dreptul de a le difuza:

"Termenele de plată au fost depăşite. Suma de 500.000 de euro + TVA, ce trebuia plătită la 15.04.2012, a fost achitată cu o depăşire de 17 zile. Suma de 550.000 de euro + TVA, ce trebuia plătită pînă la 10.06.2012, nu a fost achitată pînă acum. Astfel, SRTV interzice SC Romtelecom difuzarea competiţiei sportive Euro 2012, întrucît desfăşurarea acesteia e ulterioară depăşirii scadenţei.

Românii vor putea vedea de acum toate meciurile de la Euro numai pe TVR. Dacă Dolce TV nu se va conforma notificării trimise, vom muta acest litigiu în justiţie.

Nu înţeleg de ce fosta conducere a televiziunii publice nu s-a folosit de încălcarea de către Dolce a acestor clauze contractuale. Dacă descopereau acest paragraf, puteau rezilia contractul, iar românii vedeau toate meciurile doar pe TVR.

Îmi cer scuze în numele angajaţilor TVR pentru starea de incomoditate creată românilor. Mă bucur că măcar am reuşit să reparăm ce au stricat alţii, iar românii plătitori de impozite TV către televiziunea publică îşi revin în drepturile lor normale şi fireşti.

Noi muncim la această notificare de aproximativ trei zile. Am fost sunat mai devreme de Vlad Enăchescu (n.r. directorul general Dolce Sport), care a încercat să-mi explice ceva într-o formulă foarte alambicată, a solicitat o închiere pe cale amiabilă a situaţiei, dar eu nu văd ce soluţie s-ar putea găsi. Aici s-a terminat dialogul cu el.

TVR putea rupe contractul de la prima datorie neplătită, din aprilie, dinainte de începerea Euro 2012. Pe 16 aprilie puteau apela la această clauză, iar TVR transmitea tot Campionatul european de fotbal, de la primul meci.

E o dificultate care pare comică, acum strîngem toate documentele necesare, momentan sînt suficiente aceste informaţii. Luni va fi o altă conferinţă, cu un alt caracter, dar tot din zona de litigiu

Pot confirma că meciul de azi, de la ora 19 (n.r. Ucraina - Franţa), va fi pe TVR 1. În continuare, chiar dacă Dolce va plăti suma restantă, Euro se va vedea numai pe TVR. (Vezi aici programul partidelor de la Euro!)

Jocurile Olimpice fac parte din alt pachet. Dacă Romtelecom plăteşte, va avea dreptul să televizeze competiţia. Noi vorbim acum doar despre Euro 2012.".


Citeşte şi - Cătălin Tolontan: TVR ia înapoi meciurile de la Dolce!
Contractul cu meciurile a dispărut, vor apărea procurorii



UPDATE
Începînd din etapa a treia a grupelor, adică de mîine seară, TVR 1 şi TVR 2 vor transmite cele opt meciuri, care vor începe de la 21:45. Urmează de văzut dacă meciurile de pe Dolce vor reveni automat TVR 2 sau dacă, în funcţie de importanţa acestora, pot surveni schimburi cu TVR 1!

MÎINE
Grecia-Rusia, TVR 1
Cehia-Polonia, TVR2

La începutul Campionatului European, Dolce Sport trebuia să transmită 12 meciuri, urmînd ca TVR 2 să transmită partidele înregistrate, la 12 noaptea. Din faza sferturilor de finală, meciurile ar fi trebuit să fie în paralel pe ambele posturi, inclusiv finala.
******

O informaţie de ultimă oră zguduie media din România. Postul Dolce Sport nu va mai transmite în seara acesta meciul Ucraina-Franţa, pe fondul tensiunilor care există vizavi de contractul semnat cu TVR. Partida va fi transmisă de TVR 1.

De altfel, directorul general al Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioaniţoaia, aflat în Ucraina, a aflat de la comentatorii Dolce Sport că nu va mai fi transmis meciul la televiziunea Romtelecom, aceştia fiind anunţaţi că nu vor mai comenta partida.

Cel de-al doilea meci al zilei, dintre Suedia şi Anglia, va fi transmis tot de postul public, de la 21:45. Detalii referitoare la celelalte transmisiuni de la Euro 2012 vor fi aflate după ora 17:00, atunci cînd noul preşedinte director general al SRTV, Sorin Călin Cristea, va susţine o conferinţă de presă în care va discuta despre contractul dintre TVR şi Romtelecom. Conferinţa de presă va putea fi văzută pe postul TVR Info, iar cele mai importante declaraţii vor fi pe GSP.ro.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (81)
bogdan_rbf
bogdan_rbf  •  16 Iunie 2012, 00:47

si-au cam luat-o astia de la Dolce in cap cu atatea transmisiuni...vor sa ii dapaseasca pe cei de la digisport...ptr. ca nu vor fi in stare sa o faca

alenb
alenb  •  15 Iunie 2012, 22:36
Postat de valyomanyd pe 15 Iunie 2012, 22:26

...eu ii votez pe comunistii astea pentru ca au reparat ce au stricat comunistii ceilalti....:))))))))

ha ha si nea ion o sa va faca stadion. Nu va invatati minte nu? :)

valyomanyd
valyomanyd  •  15 Iunie 2012, 22:26
Postat de alenb pe 15 Iunie 2012, 22:16

tipic miscare politicianista. Lupta pentru controlul TVR, bolsevicii vor sa arate cine-i seful. Normal ca au aparut si trompetele bolshevicilor (unicasteaua a postat doar el un sfert din mesaje). E acelasi TVR care altadata sprijinea mineriadele sau nu dadea meetingurile opozitiei ca vezi doamne e ceata afara. O veste: nu suntem toti batuti in cap si nu ne cumparati cu cateva meciuri si guess what, STIM CINE SUNTETI COMUNISTILOR SI NU VA VOTAM.

...eu ii votez pe comunistii astea pentru ca au reparat ce au stricat comunistii ceilalti....:))))))))

Vezi toate comentariile (81)
Comentează
Close