GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  SCHIMBARE DE NUME

EXCLUSIV Schimbare pentru o televiziune de sport » Dolce devine Telekom Sport

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 11 august 2017 09:53

Postul de sport deţinut de concernul german de telecomunicaţii îşi va schimba denumirea din 12 septembrie, când debutează o nouă ediţie de Champions League.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, ieri, modificarea de denumire a unuia dintre posturile TV de sport de pe piaţa media din România. Este vorba despre Dolce Sport, staţie care aparţine grupului Telekom, iar începând de la jumătatea lunii septembrie, Dolce Sport va deveni Telekom Sport.

Cei de la CNA au acceptat cererea, inclusiv schimbarea logoului staţiei. Surse din Consiliu au declarat pentru Gazetă că prima zi în care postul va purta noua denumire, dar şi noile elemente grafice va fi 12 septembrie, ziua în care va debuta ediţia din acest an a Champions League, competiţie pe care doar Dolce o deţine în întregime. Mai mult, este pentru prima oară în zona Telekom la nivel global când se creează acest brand prin lansarea unui canal exclusiv de sport.

"În urmă cu 7 ani, Dolce Sport a intrat pe piața TV din România cu dorința de a deveni televiziunea care oferă cele mai importante competiții sportive. Si am reușit să facem asta. Din 2010, Dolce Sport a oferit live telespectatorilor, pe lângă aceste competiţii, un suport editorial cu știri și producții proprii bine documentate, susținute de o echipă de calitate.

Acum credem că e timpul unei transformări strategice, care să ne aducă acolo unde ne este locul, sub identitatea Telekom! În acest sens, Dolce Sport, televiziunea deținută de Telekom România, a demarat procedurile legale de aprobare a procesului de rebranding, care va implica o nouă identitate vizuală. Vom reveni cu mai multe detalii în perioada următoare", a declarat, ieri, Vlad Enăchescu, director general Dolce Sport. 

1.500.000 de abonaţi are Telekom, care acoperă în jur de 25% din piaţa operatorilor de cablu TV

Cum va arăta portofoliul Telekom Sport

  • FOTBAL: Champions League (exclusiv*), Europa League (exclusiv*), Liga 1, Cupa României, Cupa Franței (exclusiv), Premier League, LaLiga, Cupa Germaniei (exclusiv), Cupa Angliei, meciurile echipei naționale a Germaniei (exclusiv)
  • AUTO: Formula 1, GP2, GP3, Porsche Super Cup, Formula E (exclusiv), Campionatul Mondial de Raliuri (exclusiv)
  • SPORTURI: NBA (exclusiv), NFL (exclusiv), NHL (exclusiv), Liga Campionilor la handbal m&f, Liga Națională de handbal m&f, turneele ATP 100, turneele ATP 500, 10 turnee ATP 250, Turneul Campionilor, Cupa Davis, Fed Cup, Rugby 6 Nations (exclusiv), Cupa Europeană a Națiunilor (exclusiv), Campionatul național de rugby (exclusiv), Cupa Regelui la rugby (exclusiv), Cupa României la rugby (exclusiv), Campionatul Mondial de handbal m&f (exclusiv), Campionatul European de volei (exclusiv), beach volley (exclusiv), judo (exclusiv)

*un meci de marți și unul de joi sunt și pe ProTV

Sport.ro devine Pro X

Nu doar Dolce Sport se rebranduiește! Un alt canal de pe piață a trimis documentația pentru schimbarea logoului și a denumirii. Este vorba de Sport.ro, care din 28 august devine Pro X.

Paginademedia.ro a fost primul canal media care a anunțat, la începutul lunii iulie, modificările pe care urmează să le facă grupul Pro, iar compania din bd. Pache Protopopescu a înregistrat la OSIM mai multe sigle pentru posturile grupului. Pe 20 iulie, CNA a aprobat schimbările pe care ProTV urmează să le facă. 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (6)
cmarin1
cmarin1  •  11 Septembrie 2017, 21:25

Nu ar fi fost rau sa dea si baschet. Liga nationala , euroliga, liga europeana unde sunt si echipe romanesti

paul.o.53
paul.o.53  •  11 August 2017, 17:40

Pentru cei de la GSP : aveti posibilitatea sa faceti putina lumina in varza transmisiilor ; mai precis din articol inteleg ca ce va transmite Telekom si Pro X; dar unele pachete ( Premier League, La Liga etc. ) nu sunt in exclusivitate deci , cine le mai transmite? Cel mai bine ar fi daca atzi face o lista a tuturor programelor de sport cu pachetele pe care le au. ( inclusiv pe internet)

1759670910729578
Petru Dumitriu  •  11 August 2017, 13:23

Cum poti sa renunti la WTA Tour si sa il lasi in intregime la concurenta ? Cine naiba se mai uita la turneele ATP ? Romania nu a mai avut un sportiv mare de cca 25 de ani, Simona Halep e singurul bun national in acest moment si are milioane de fani. Halal conducere la Telekom...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează