GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  STEAUA

Gigi face victime la EVZ » Doi ziarişti sportivi şi-au dat demisia, susţinînd că li s-a impus ce să scrie într-un material despre Becali

Aceasta este prima pagină a EVZ de ieri +3   FOTO
Aceasta este prima pagină a EVZ de ieri

Articol de - Publicat joi, 24 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 23 ianuarie 2013 23:04

Doi ziarişti de la Evenimentul şi-au dat ieri demisia, susţinînd că şefii publicaţiei le-au impus ce să scrie într-un material despre patronul Stelei.

Şeful departamentului Sport al Evenimentului Zilei, Daniel Conţescu, a fost retrogradat din funcţie ieri dimineaţă, pe motiv că a aprobat un material de patru pagini despre cei 10 ani petrecuţi de Becali la Steaua, material scris de colegul său, Octavian Cojocaru.

Imediat, Conţescu şi-a dat demisia. "Am fost retrogradat din funcţia de şef deoarece n-am executat un ordin: acela să fiu indulgent cu Gigi Becali. Sper doar ca EVZ, ziarul vieţii mele, să nu devină o publicaţie de şantaj, aşa cum se prefigurează", a scris ziaristul pe Facebook.

Contactat telefonic de Gazetă, Conţescu a refuzat să facă alte precizări decît cele scrise pe reţeaua de socializare.

"Textele ne-au fost modificate"
Octavian Cojocaru, care şi-a prezentat şi el demisia o dată cu şeful secţiei, a detaliat pentru GSP scandalul de la Evenimentul: "Textul de miercuri a fost varianta îmbunătăţită după ce unul dintre acţionari, Dan Andronic, nu a fost de acord cu ce scrisesem. Conducerea a schimbat textul nostru, astfel încît să rămînă doar lucrurile bune despre Gigi. Au fost scoase multe declaraţii, poze şi explicaţii foto care-l atacau pe finanţatorul Stelei! Au reuşit să facă nişte pagini omagiale, dar noi avem coloană vertebrală şi nu acceptăm asta".

Simona Ionescu, redactorul-şef al cotidianului, nu a putut fi contactată. Ea a publicat pe evz.ro un punct de vedere despre acest caz: "Am decis să-i retrag lui Daniel Conţescu funcţia de şef de secţie din două motive: pentru articolul slab, care nu reflectă ce am discutat la şedinţa de sumar, dar şi pentru ora mult peste limita de predare a materialului, ceea ce a dus la întîrzierea ziarului către tipografie".

"Conducerea ziarului avea în plan să-i facă lui Becali un tablou cu pagina întîi a Evenimentului şi să i-o ducă acestuia la palat! După scandalul intern, au renunţat la idee" (Sursă din cadrul EVZ)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (57)
mtsstm
mtsstm  •  24 Ianuarie 2013, 22:24

Trist.Ultimii mohicani ai jurnalismului sportiv de investigatie isi dau demisia.Nu se vor putea angaja decat in afara si acolo doar plecand de pe pozitii de junior.Inca o victorie stelista si una mare.Eu i-am admirat mereu pe cei doi,mai ales pe Tavi cu care am si schimbat si cateva mail-uri,el fiind cel care a demonstrat modul jenant in care Urziceniul a castigat titlul in 2009 (cu ajutorul decisiv al lui Giovani Becali);din pacate nu sunt singurele victime,in trecut un tanar ziarist a fost efectiv alungat de la o publicatie sportiva pt.ca detinea anumite dovezi (vezi arbitrul C.Fratila din CT.+tusierul ceh din meciul Steaua-Dinamo Kiev+arbitri turci de la Steaua-Flora Tallin) incriminante!

timarhac
timarhac  •  24 Ianuarie 2013, 16:26

no comment! am vazut doar ca sunt 69 comentarii. Sunt sigur ca nu i-ar placea sa vada cifra asta la un articol despre el. Cu placere!

mihaienache
mihaienache  •  24 Ianuarie 2013, 14:47

cinste lor romanik mai are si oamenii de caracter !!!!.......au imbaxit tara cu stiri despre un cioban analfabet care a pagubit statul si nu il trage nimeni la raspundere !!!

Vezi toate comentariile (57)
Comentează