GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  ANGLIA

Încă o zi fără Premier League » RCS&RDS şi Romtelecom au întrerupt şi ieri programul Eurosport România

Prima repriză din Liverpool - Cardiff, 3-1, a putut fi urmărită pe RCS&RDS, apoi s-a transmis sărituri cu schiurile. Romtelecom n-a difuzat nici o imagine din Anglia în weekend
Prima repriză din Liverpool - Cardiff, 3-1, a putut fi urmărită pe RCS&RDS, apoi s-a transmis sărituri cu schiurile. Romtelecom n-a difuzat nici o imagine din Anglia în weekend

Articol de - Publicat luni, 23 decembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 22 decembrie 2013 20:50

Întreruperea programului Eurosport România a continuat şi duminică la RCS&RDS şi la Romtelecom, care transmit Eurosport Internaţional, fără meciurile din Anglia.

Abonaţii RCS&RDS şi Romtelecom nu au putut viziona nici ieri campionatul Angliei, competiţie proaspăt achiziţionată de Eurosport. În loc de Southampton - Tottenham şi Swansea - Everton, telespectatorii celor două companii de telecomunicaţii au putut vedea doar sporturi de iarnă.

Motivul? Fiecare companie a avut varianta ei:

1. RCS&RDS
Oficialii companiei au susţinut că sîmbătă, 21 decembrie, Eurosport a încetat să mai distribuie versiunea internaţională a canalului şi a înlocuit-o cu Eurosport România, fără să anunţe în prealabil. Problema a fost că RCS&RDS emite în mai multe ţări, iar locuitorii din Ungaria, Cehia şi Slovacia au început să recepţioneze Eurosport în limba română, adică inclusiv partidele din Anglia. După nemulţumirile venite din partea abonaţilor din străinătate, care recepţionau jocurile în comentariu de la Bucureşti, şi pentru că în acele ţări alte televiziuni au cumpărat drepturile de difuzare a Premier League, conducerea RCS&RDS a decis să transmită Eurosport Internaţional, care nu are în grilă Anglia.

2. Romtelecom
Societatea îşi justifică netransmiterea meciurilor din cauză că acest lucru "presupune intervenţii tehnice complexe". Cu toate acestea, conducerea a anunţat, printr-un comunicat către paginade media.ro, că totul se va reglementa la începutul acestei săptămîni, iar din weekend-ul ce urmează, abonaţii pot urmări fără probleme confruntările din Premier.
Înţelegerile dintre Eurosport şi companiile de cablu expiră la 31 decembrie, iar cei de la RCS&RDS au anunţat deja CNA că, în cazul în care negocierile de reînnoire a contractului nu se vor finaliza cu succes, compania îşi rezervă dreptul de a scoate definitiv din grilă programele Eurosport, conform paginademedia.ro.

Abonaţii UPC au putut vedea toate întîlnirile din Anglia din weekend, compania difuzînd Eurosport România.

4,8 milioane abonaţi însumează RCS&RDS (3,5 mil) şi Romtelecom (1,3 mil)

5 meciuri din fiecare etapă a primei divizii engleze transmite Eurosport

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (28)
alexdnamovist
alexdnamovist  •  29 Decembrie 2013, 18:26

://www.youtube.com/watch?v=65EssNNlx_I

alexdnamovist
alexdnamovist  •  29 Decembrie 2013, 18:25

RCS RDS iar nu prezintă meciurile din Premier League

ovi81ugw
ovi81ugw  •  23 Decembrie 2013, 22:20

Eurosport a încetat să mai distribuie versiunea internaţională a canalului şi a înlocuit-o cu Eurosport România................ conducerea RCS&RDS a decis să transmită Eurosport Internaţional, care nu are în grilă Anglia.:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) da då unde ati avut eurosport international????, daca Heurosportu a incetat sa mai distribuie asa ceva, pt ca le place comentariul på romäneste...bågam-as så-m bag:)))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (28)
Comentează
Close