GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  TELEVIZIUNE

Ioana Cosma pleacă din trustul Pro, Mihai Mironică ar putea rămâne doar comentator » „Financiar eram pe zero. Nu știm motivul”

Ioana Cosma și Mihai Mironică pleacă din trustul Pro » Emisiunea pe care o prezentau va dispărea din grilă + alți 6 jurnaliști părăsesc compania
Ioana Cosma și Mihai Mironică pleacă din trustul Pro » Emisiunea pe care o prezentau va dispărea din grilă + alți 6 jurnaliști părăsesc compania

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 ianuarie 2023 23:05 / Actualizat sambata, 21 ianuarie 2023 14:33

Pro Arena va scoate din grilă emisiunea „Ora exactă în Sport” începând cu 6 februarie 2023, iar unul dintre moderatori, Ioana Cosma, 48 de ani, nu va mai lucra la postul TV. Lui Mihai Mironică, alt moderator, 49 de ani, i s-a propus să rămână doar comentator, dar acesta nu a comunicat încă decizia.

Conform surselor GSP, cei vizați de decizia trustului Pro au fost anunțați vineri, fără niciun avertisment prealabil. Cei mai mulți sunt implicați, într-o formă sau alta, și în producția buletinului de Știri Sportive difuzat pe ProTV în fiecare seară după jurnalul Andreei Esca. Conducerea a hotărât că se va descurca și aici cu resurse mai puține sau va regândi produsul. 

Am fost informați că din data de 5 februarie 2023 emisiunea „Ora exactă în sport” se închide. 7 persoane au primit preaviz. Ioana Cosma, Mihăiță Mironică, Dan Ionescu, Alin Floroiu, Florin Culiță, Robert Zamfirescu și eu am fost dați afară. Solidar cu noi, Ionuț Coandă și-a dat demisia. Era șef departament sport. Ca să nu existe interpretări, am trimis ca să aflați de la mine adevărul. 

Financiar eram pe zero. Nu există altă producție proprie la Pro Arena. Nu știm motivul. Eu țin să vă mulțumesc pentru că am colaborat excelent. Dacă v-am greșit cu ceva îmi cer scuze. Se spune că un șut în fund e un pas înainte. Cu Dumnezeu înainte. Vă iubesc și vă promit că voi rămâne devotat fenomenului fotbal al cărui fan voi rămâne, indiferent de situație

Mesajul lui Leo Badea, producătorul emisiunii „Ora exactă în sport”

„Ora exactă în sport” scoasă din grila Pro Arena

Fanatik.ro a anunțat inițial informația. Ultima ediţie a emisiunii „Ora exactă în sport” va fi difuzată în data de 5 februarie 2023, urmând ca, din 6 februarie, emisiunea să fie înlocuită de alte programe şi evenimente sportive.

Alți 5 angajați vor pleca din trustul Pro: Leonard Badea, Robert Zamfirescu, Alin Floroiu, Florin Culiță și Dan Ionescu. În urma deciziilor legate de demiterea acestora, Ionuț Eduard Coandă, șeful departamentului sport de la Pro TV, şi-a înaintat demisia.

În continuare, una dintre prioritățile PRO TV este dezvoltarea stațiilor secundare. Așa cum am anunțat deja încă de la rebranduirea de anul trecut, vrem ca telespectatorii noștri să se bucure de conținut de calitate, relevant pentru ei. 

În acest sens, pe baza analizelor de performanță, facem ajustări grilei de programe, ceea ce poate implica și reorganizarea unor echipe. Ne dorim ca publicul nostru să se bucure pe toate canalele secundare, Acasă, Acasă Gold, PRO Arena și PRO Cinema, de cele mai bune filme, seriale, emisiuni și competiții sportive

Comunicat ProTV către Fanatik

Ioana Cosma

Are o experiență în presă de peste 25 de ani și era poate cel mai experimentat membru al actualei redacții de sport de la ProTV. Ea se află în această meserie de la jumătatea anilor '90, iar la ProTV a ajuns acum mai bine de două decenii. 

După ce a fost reporter, a realizat emisiuni sportive, iar în mai 2019 a comentat primul meci de fotbal, finala Cupei României la fotbal feminin, alături de Adi Dobre. Apoi în octombrie 2019 s-a aflat la microfon tot la o partidă de fotbal feminin, România - Belgia 0-1, iar în noiembrie 2019 la România - Lituania 3-0, ambele din preliminariile CE. Atunci a făcut echipă cu Mihai Mironică.

Ea a comentat și 3 meciuri de la EURO 2021, Ungaria - Portugalia, Ungaria - Franța, Germania - Ungaria.

Mihai Mironică

Cu o experiență de 30 de ani în spate, comentatorul și moderatorul Mihai Mironică este la ProTV din 1995. 

Dorința de a urma o carieră în jurnalism sportiv a apărut după ascultarea finalei Cupei Campionilor Europeni din 1989, iar primele meciuri de fotbal comentate au fost în cadrul Campionatul Mondial din 1994. 

Mironică a comentat sporturi precum tenis, volei, atletism și rodeo; cu toate acestea, este cunoscut în general ca fiind comentator de fotbal.

Ca moderator de emisiuni sportive, Mironică este cunoscut pentru talk show-urile „Ora exactă în sport” și „SuperLive”, transmise pe Pro Arena.

Scene stânjenitoare la TV: Ioana Cosma, criză de râs la o discuție live despre uniforma lui Florin Talpan
CSA STEAUA
Scene stânjenitoare la TV: Ioana Cosma, criză de râs la o discuție live despre uniforma lui Florin Talpan
Mihai Mironică, 3 povești frapante din spatele ușilor închise » Cum încercau cluburile să cumpere bunăvoința jurnaliștilor: „«Haideți la un salam de urs, vă așteaptă și domnu' primar»”
PROFU' DE SPORT
Mihai Mironică, 3 povești frapante din spatele ușilor închise » Cum încercau cluburile să cumpere bunăvoința jurnaliștilor: „«Haideți la un salam de urs, vă așteaptă și domnu' primar»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (72)
balderis
balderis  •  22 Ianuarie 2023, 13:34

Una dintre cele mai bune vești pentru mine și una dintre cele mai proaste pentru fîcîsîbiști ! Comentariile lor, sunt sfîșietoare !!!

Adievantdematinal
Adievantdematinal  •  21 Ianuarie 2023, 22:26

Mvaaaai! Ce tristețe! Rămân lighioanle Vivi Răchită și Cristi Costache fără colaborarea cu Pro-ul?! Eram sătul de părerile lor ca de mere acre. Cât privește emisiunea în care Becali își făcea de cap... ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

viola_sempre
viola_sempre  •  21 Ianuarie 2023, 21:43
Postat de legionarul_64rapid pe 21 Ianuarie 2023, 15:00

Păi și nea J1j1 unde mai del1r3@z@ ?

Ciobanul va continua sa debiteze la ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (72)
Comentează