GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Patron de presă, Adamescu duce presa în instanţă » Proprietarul Oţelului a făcut plîngere pentru calomnie împotriva Gazetei

Adamescu are o avere estimată de publicațiile de specialitate la 850 de milioane de euro
Adamescu are o avere estimată de publicațiile de specialitate la 850 de milioane de euro

Articol de - Publicat joi, 19 septembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 18 septembrie 2013 21:20

Omul care controlează gruparea de la Dunăre a considerat că un articol publicat în iulie 2013 îi lezează imaginea.

În septembrie 2012, Dan Adamescu prelua Oţelul după ce conturile deveniseră pline ca urmare a participării în Liga Campionilor.

Gruparea de la Dunăre a încasat de la UEFA 18,4 milioane de euro, iar fostul preşedinte Marius Stan explica la predarea Oţelului, într-o declaraţie la DigiSport: "Adamescu a luat, fără să plătească nimic, un club-patrimoniu al Galaţiului, în conturile căruia avea 7,3 milioane de euro şi zero datorii, caz unic în România! Singurul scop al actualului acţionariat a fost devalizarea clubului de milioanele care se găseau în cont în momentul preluării lui!".

Surse publice şi confidenţiale
Pe 20 aprilie 2013, Gazeta publica un material intitulat "Între Ceauşescu şi Carlos Şacalul", indicînd cum e perceput Adamescu în club într-un moment în care intrarea în insolvenţă a creat confuzie printre jucători şi angajaţi. Detaliile au provenit din surse publice, dar şi confidenţiale, sursele din interior neputînd fi însă dezvăluite.

După ce ziarul a prezentat acel portret conturat de angajaţii clubului, fără a interveni cu o opinie a ziariştilor, Adamescu a chemat Gazeta Sporturilor în instanţă, considerînd articolul drept o calomnie. Inclusiv punctul de vedere al lui Adamescu a fost găzduit de articol, autorul discutînd cu omul de afaceri înainte de publicare.

De-a lungul anilor, Gazeta a fost acţionată în judecată pentru calomnie de mai multe personaje, printre care George Copos, Mircea Sandu, Nicu Gheară, Dumitru Dragomir. Toţi au pierdut.

Citeşte şi: ActiveWatch a făcut o sesizare către CNA în cazul RCS-RDS vs Horia Ivanovici: "S-a urmărit doar executarea lui"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
mizzzerya
mizzzerya  •  20 Septembrie 2013, 01:02

ADAMESCU este un HOT . Punct. Sa explice el mai bine , cum a luat magazinul Unirea. Dupa asta vorbim de Galati ....

eagleye
eagleye  •  19 Septembrie 2013, 22:02
Postat de cpt.ahab pe 19 Septembrie 2013, 12:32

Si marele DNA ce face? De ce nu-l ia de guler? Pentru ca are proptele serioase?

DNA-ul este doar o unealta politica. Nu are nici o treaba cu justita adevarata.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  19 Septembrie 2013, 12:32

Si marele DNA ce face? De ce nu-l ia de guler? Pentru ca are proptele serioase?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close