GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DECIZIE CONSILIU DE ADMINISTRAŢIE AL TVR

Pentru prima dată în istorie, nu TVR va transmite turneele finale ale Mondialelor

TVR va transmite turneul final al CE din Polonia şi Ucraina, în 2012, şi pe cel al CM Brazilia 2014
TVR va transmite turneul final al CE din Polonia şi Ucraina, în 2012, şi pe cel al CM Brazilia 2014

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 18 ianuarie 2012 17:35

Pînă la urmă se confirmă: pentru prima dată în istorie, turneele finale ale Campionatelor Mondiale de Fotbal nu se vor mai vedea în România la postul public de televiziune. Cel mai probabil, jocurile vor ajunge la una dintre societăţile de cablu. După Revoluţie, toate turneele finale au fost la TVR, iar înainte de 89, dacă nu transmitea televiziunea publică, aşa cum s-a întîmplat de mai multe ori, nu avea cine altcineva să dea meciurile.

În urmă cu cîteva zile a apărut informaţia că Rodica Culcer ar fi anunţat cu întîrzierea data limită pînă la care Consiliul de Administraţie al TVR trebuia să-şi dea girul pentru participarea la licitaţiile pentru drepturile TV aferente turneelor finale din Rusia 2018, respectiv Qatar 2022. Anunţul fusese făcut în timp util, numai că votul dat astăzi în CA al TVR este NEGATIV.

Consiliul de Administraţie a votat împotriva participării alături de European Broadcasting Union (EBU) la licitaţiile pentru desemnarea acestor drepturi, anunţă Hotnews.

"Cei din CA care au votat împotriva acestei decizii să îşi asume public hotărîrea lor şi să explice oamenilor care plătesc taxa TV de ce nu au fost de acord", a spus pentru HotNews.ro seful Sportului TVR, Cosmin Cernat.

Pentru aprobarea participării la licitaţie era nevoie de 7 voturi şi deblocarea unei sume de 200.000 de euro ca avans, adică 2 la sută din suma finală, însă "pentru" au votat numai 6. Deşi au existat trei membri care au votat împotrivă, decizia a fost influenţată, de fapt, de cei patru care s-au abţinut.

Iată cum s-a votat:
- în favoarea participării la licitaţie: Alexandru Lazescu (presedinte-director general TVR), Paul Călin Botez, Lucia Hossu Longin, Cătălin Baba, Ada Meseşan, Nicoleta Nicolicea
împotrivă: Claudiu Brînzan, Sorin Burtea, Anne Juganaru
- s-au abţinut: Traian Bărbulescu, Raico Cornea, Cristian Nitulescu, Karen Attila Sebesi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (57)
biancorossi
biancorossi  •  19 Ianuarie 2012, 01:12

si ce conteaza? romania are sanse minime sa ajunga la oricare dintre urmatoarele 3-4 turnee finale. asa ca putem urmari turneele finale si pe groenlanda tv. oricum, comentatorii de la tvr, mai ales in faza grupelor, la meciuri din astea mai de duzina, au obiceiul sa doarma si sa-si adoarma auditoriul.

m4k3don
m4k3don  •  19 Ianuarie 2012, 01:03

Sincer ma uit la tv foarte foarte putin, si atunci cand ma uit e la sport, stiri sau discovery. Cum stirile nu le urmaresc pe TVR, la sport ma uitam atunci cand era un handbal sau meciurile de fotbal ( liga1 sau liga b ), sau la J.O. si mondiale. Pentru ce plateste tot poporul asta taxa TV(R) ?? Sigur nu se uita la TVR ca sa vada toate porcariile ce sunt difuzate si au rating minuscul. DOAR la MONDIALE mai faceati si voi audiente de top. 20 si ceva de milioane de romani va dispretuiesc pe cei care ati votat CONTRA si va arata obrazul celor care v`ati abtinut - daca nu aveti un cuvant de zis DATI-VA DEMISIA!!! RUSINE !! C. Stelian.

ockiu
ockiu  •  19 Ianuarie 2012, 00:44
Postat de florinch pe 19 Ianuarie 2012, 00:38

Si cand te gandesti ca ne obliga astia sa platim taxa.

asta e cel mai suparator. intrebarea mea este cine da socoteala pentru gramada aia de bani care se duce catre tvr? nimeni. dar nu`i nimic - romanul plateste.

Vezi toate comentariile (57)
Comentează