GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Reţete de Colecţie Intră în "Poveştile bucătăriei romîneşti"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 iulie 2010 00:00

Jurnalul Naţional îţi aduce 7 cărţi, 7 provocări culinare, 7 călătorii prin Romînia savuroasă! |n fiecare vineri află istoria bucatelor neamului tău scrisă de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei naţionale, povestitor de geniu, primul mare antropolog culinar al romînilor... „Reţete de Colecţie“!

Vineri, 30 iulie, ai volumul trei din „Poveştile bucătăriei romîneşti“. O ediţie completă, reaşezată în pagină, înnobilată şi ilustrată cu fotografii ale preparatelor, poze etnografice şi imagini inedite cu Radu Anton Roman.

Săptămîna aceasta continuă călătoria noastră culinară în „Ardealul slăninii cel gustos“ (cum îşi „alintă“ Radu Anton Roman ţinutul de baştină). Ştia tot despre mîncărurile ardeleneşti, de la găluştele grase în foi de varză (un fel de sarmale enorme, răscroite după mintea ardeleanului) la fripturi numite după toponimic (de Turda, de pe Someş, de Cluj) ori pînă la plăcintele pe piatră ale locuitorilor din Apuseni şi din Ţinutul Pădurenilor. Acestea toate le veţi regăsi în amplul volum dedicat Transilvaniei, comentate după gustul şi limba unui ardelean sadea. Luaţi, dar, brişca şi tăiaţi o bucată de slănină, numai bună de alăturat păhărelului de pălincă. Vă aşteaptă o carte de reţete colosale. Sporla gătit!  

Şi nu uita... Poţi cîştiga un set complet din colecţia „Poveştile Bucătăriei Romîneşti”, participînd la concursul desfăşurat la Radio Romînia Actualităţi in perioada 26 iulie - 6 august, din cadrul emisiunii “La minut”. Mai multe detalii găsiţi la: http://www.romania-actualitati.ro/regulamentul_concursului_din_cadrul_emisiunii_la_minut-16805

Jurnalul Naţional îţi aduce 7 cărţi, 7 provocări culinare, 7 călătorii prin Romînia savuroasă! |n fiecare vineri află istoria bucatelor neamului tău scrisă de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei naţionale, povestitor de geniu, primul mare antropolog culinar al romînilor... „Reţete de Colecţie“!

Vineri, 30 iulie, ai volumul trei din „Poveştile bucătăriei romîneşti“. O ediţie completă, reaşezată în pagină, înnobilată şi ilustrată cu fotografii ale preparatelor, poze etnografice şi imagini inedite cu Radu Anton Roman.

Săptămîna aceasta continuă călătoria noastră culinară în „Ardealul slăninii cel gustos“ (cum îşi „alintă“ Radu Anton Roman ţinutul de baştină). Ştia tot despre mîncărurile ardeleneşti, de la găluştele grase în foi de varză (un fel de sarmale enorme, răscroite după mintea ardeleanului) la fripturi numite după toponimic (de Turda, de pe Someş, de Cluj) ori pînă la plăcintele pe piatră ale locuitorilor din Apuseni şi din Ţinutul Pădurenilor. Acestea toate le veţi regăsi în amplul volum dedicat Transilvaniei, comentate după gustul şi limba unui ardelean sadea. Luaţi, dar, brişca şi tăiaţi o bucată de slănină, numai bună de alăturat păhărelului de pălincă. Vă aşteaptă o carte de reţete colosale. Sporla gătit!  

Şi nu uita... Poţi cîştiga un set complet din colecţia „Poveştile Bucătăriei Romîneşti”, participînd la concursul desfăşurat la Radio Romînia Actualităţi in perioada 26 iulie - 6 august, din cadrul emisiunii “La minut”. Mai multe detalii găsiţi la: http://www.romania-actualitati.ro/regulamentul_concursului_din_cadrul_emisiunii_la_minut-16805

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează