GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  AUDIENŢE

Trupa din Ghencea face audienţă televiziunilor şi umple stadioanele din România » Steaua şi restul Ligii I

Articol de , , - Publicat duminica, 12 decembrie 2010 00:00

Deşi sînt pe locul 7 în clasament, roş-albaştrii n-au rival atunci cînd e vorba despre topul celor mai urmărite echipe din campionat, atît la televizor, cît şi pe stadion


Steaua e cea mai iubită şi mai urmărită echipă din România. Această ipoteză e susţinută şi de datele audienţelor tuturor meciurilor din Liga 1 din primele 17 etape.

Formaţia lui Lăcătuş e prima în ceea ce priveşte numărul total al telespectatorilor transmisiunilor în direct ale meciurilor, dar şi echipa care face casă închisă pe toate stadioanele unde merge în deplasare.

Recordul a fost în Ghencea
În plus, partida care deţine recordul de spectatori în actualul campionat s-a jucat pe terenul Stelei şi e vorba despre confruntarea cu Universitatea Craiova, din etapa a 2-a. Atunci au fost prezenţi 25.000 de fani, cifră încă neatinsă de vreo altă echipă.

Peste Dinamo şi fără acoperire maximă
În prima jumătate a campionatului, Steaua a atras cel mai mare număr de telespectatori. Şi acest lucru în ciuda faptului că a fost transmisă doar de 3 ori de Antena 1, post cu acoperire naţională. În schimb, Dinamo a apărut de nu mai puţin de 7 ori pe A1. Echipe care au avut, cît de cît, acelaşi tratatament ca al Stelei, e vorba de CFR şi Poli Timişoara, au obţinut aproape jumătate din audienţa trupei din Ghencea.

Echipa Telespectatori Televiziune

Antena1 DigiSport GSP TV
1. Steaua 7.768.442 3 14 0
2. Dinamo 7.620.580 7 10 0
3. Rapid 5.732.496 6 10 1
4. CFR 4.447.231 2 10 5
5. U Craiova 4.242.502 1 10 6
6. Poli Tim. 4.074.388 2 11 4

Steaua a făcut recorduri la 9 echipe din 9
Faptul că trupa din Ghencea atrage publicul ca un magnet e dovedit şi de faptul că absolut toate echipele care au jucat cu Steaua pe teren propriu în acest sezon au avut cel mai numeros public, fix la întîlnirea cu roş-albaştrii. Indiferent că a fost vorba despre nume mari ca Dinamo sau Rapid ori mici ca Tg. Mureş şi Urziceni, confruntarea cu Steaua a însemnat numărul maxim de spectatori aduşi la stadion.

Meciul Spectatori
Dinamo - Steaua 2-1 15.000
Oţelul - Steaua 1-0 11.000
Rapid - Steaua 0-0 10.500
U Cluj - Steaua 1-2 8.000
Vaslui - Steaua 0-3 9.500
Urziceni - Steaua 1-0 4.000
Tg. Mureş - Steaua 0-1 8.000
Braşov - Steaua 1-1 7.000
Bistriţa - Steaua 1-0 6.000

Topul acasă

Echipa Medie spectatori
1. U Craiova 18.000
2. Steaua 9.600
3. Timişoara 8.300
4. Rapid 7.800

Topul în deplasare

Echipa Medie spectatori
1. Steaua 8.800
2. Rapid 7.800
3. CFR 7.300
4. Oţelul 7.200

SONDAJ IRES

Steaua e aproape jumătate din România
În urmă cu fix un an, Institutul Român de Evaluare şi Strategie a realizat un sondaj în care tema principală era fotbalul românesc. La întrebarea cu ce echipă simpatizaţi, aproape jumătate dintre cei intervievaţi au răspuns "Steaua".

Care este echipa dumneavoastră favorită?
Steaua 44%
Dinamo 16%
U Craiova 8%
Rapid 7%
CFR 7%
Timişoara 6%

Prima şi în online
Steaua este cea mai urmărită echipă şi pe siteul gsp.ro, primele cele mai citite 5 articole din Liga 1 în 2010 fiind despre echipa din Ghencea.
1. Bombă în Ghencea - Culisele rupturii Piţi - Gigi
2. Iposteză surprinzătoare apătură în războiul dintre MApN şi Gigi Becali!
3. Gora Tall şi Stelios Parpas vin la Steaua
4. Stoichiţă a răbufnit după atacurile lui Becali
5. Piţurcă şi-a prezentat demisia

TOPUL FANILOR PE FACEBOOK
Steaua conduce şi pe Facebook, cea mai tare reţea de socializare din lume, unde are cei mai mulţi fani dintre toate echipele din Liga 1. Pagina clubului din Ghencea este actualizată în fiecare zi cu cele mai noi informaţii.

Echipă    Fani
1. Steaua    28.235
2. Dinamo    14.827
3. Craivoa    6.363
4. Poli Timişoara    4.063
5. CFR Cluj    2.725

Îngep negocierile pentru Moraes
După ce Gazeta Sporturilor a scris ieri că prima ţintă a lui Gigi Becali pe piaţa transferurilor e Junior Moraes (23 de ani), preşedintele Gloriei Bistriţa a declarat: "Încă nu ne-a contactat nimeni de la Steaua, dar îl aştept pe domnul Becali să-mi facă o ofertă în scris. Aşa se negociază un transfer, nu la televizor". "Nu e prost cine cere un milion pe Moraes, e prost cine dă. Vom negocia cu Pădureanu pentru că Moraes e un fotbalist care ne interesează", a declarat Becali la GSP TV.

Amicalele Stelei vor fi pe Dolce Sport
În ianuarie şi februarie 2011, trupa din Ghencea va susţine două cantonamente, ambele în Antalya (Turcia). Au fost perfectate deja 3 amicale, iar toate partidele de verificare ale roş-albaştrilor din cele două stagii vor fi transmise în direct de DolceSport. Steaua Roşie Belgrad, Dinamo Zagreb şi FC Koper sînt cei 3 adversari stabiliţi pînă acum.

"Kapetanos, renunţă la două salarii!"
Gigi Becali a explicat ieri situaţia lui Kapetanos. "Mai are contract cu noi pînă în vara lui 2011, dar în ianuarie putem să nu-i mai activăm ultimele 6 luni de contract. Dacă el renunţă la salariul pe noiembrie şi pe decembrie, 40.000 de euro, îl lăsăm să plece liber. Dacă nu renunţă la aceşti bani, atunci vom cere şi noi bani pe un transfer al lui", a declarat Becali la GSP TV.

"Avem şanse mari"
Gigi Becali a spus ieri că nu e de acord cu majoritatea oamenilor din fotbalul românesc, care susţin că Steaua e victimă la Napoli. "Cînd începe meciul cîntem calificaţi, nu? Cînd scorul de 0-0 îţi este suficient pentru a trece mai departe înseamnă că ai şanse mari", a declarat Becali. Napoli n-a cîştigat nici un meci în grupa K a Europa League, avînd 4 egaluri şi o înfrîngere.


INBOX

- Nimeni de la Steaua n-a fost ieri la Genova pentru a vedea ultimul meci al lui Napoli înainte de jocul de miercuri. "I-am spionat acasă, cu Palermo, acel joc a fost edificator", a explicat Lăcătuş.
- Steaua va pleca marţi dimineaţa la Napoli şi va efectua antrenamentul oficial pe San Paolo, de la 20:30, cu un ceas şi jumătate mai devreme faţă de ora de start a jocului, de miercuri seară.
- Ioan Becali va însoţi delegaţia Stelei la Napoli. "E un meci extrem de important şi în astfel de momente e bine să mergi şi să încerci să încurajezi şi tu cum poţi", a declarat Gigi Becali.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (324)
miticul
miticul  •  13 Decembrie 2010, 12:48

ma rog, aproape jumatate din romania e steaua, normal sa o dati numai ca pierdeti din vedere cealalta jumatate si un pic care nu vrea sa vada numai stiri despre becali legea compensatiei, s-ar putea sa pierdeti voi mass media mai mult decat castigati, cine stie

haxor
haxor  •  13 Decembrie 2010, 02:27

Cand traiesti intr-o tara unde ziaristii si moderatorii tv nu-si fac meseria cum trebuie si aici ma refer la inpartialitate e clar ca vrei nu vrei servesti acelasi meniu zi de zi.Deschid tv'ul vb de Gigi si Steaua,daca citesc ziarul pe net ori de la magazin,sportul romanesc se limiteaza la 75% Gigi si Steaua,10% alte echipe si 5% alte sporturi.Daca Steaua pierde ori castiga tine acelasi spatiu in ziare,CFR,Urziceni jucau in LC si Steaua tinea prima pagina ptr ca au un circar si lume vrea mahala!

haxor
haxor  •  13 Decembrie 2010, 02:27

Cand traiesti intr-o tara unde ziaristii si moderatorii tv nu-si fac meseria cum trebuie si aici ma refer la inpartialitate e clar ca vrei nu vrei servesti acelasi meniu zi de zi.Deschid tv'ul vb de Gigi si Steaua,daca citesc ziarul pe net ori de la magazin,sportul romanesc se limiteaza la 75% Gigi si Steaua,10% alte echipe si 5% alte sporturi.Daca Steaua pierde ori castiga tine acelasi spatiu in ziare,CFR,Urziceni jucau in LC si Steaua tinea prima pagina ptr ca au un circar si lume vrea mahala!

Vezi toate comentariile (324)
Comentează