GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  LIGA NAȚIUNILOR

Suedia - Franța: Gazdele, în grupă cu deținătoarea trofeului și cu campioana și vicecampioana mondială

Articol de - Publicat sambata, 05 septembrie 2020 16:55 / Actualizat sambata, 05 septembrie 2020 16:57

Suedia - Franța, partidă din grupa 3 a Diviziei A din Liga Națiunilor, se joacă azi, de la 21:45. Din grupă mai fac parte Portugalia, câștigătoarea primei ediții, și Croația. 

Suedia a început în Divizia B sezonul 2018-19 din UEFA Nations League, dar a câștigat grupa din care a făcut parte, depășind Rusia și Turcia. Promovată în Divizia A, a nimerit în grupă cu campioana mondială, vicecampioana mondială și câștigătoarea primei ediții a Ligii Națiunilor. 

De partea cealaltă, Franța a terminat pe locul secund sezonul 2018-19 din UEFA Nations League, la egalitate de puncte cu liderul Olanda și deasupra Germaniei. Însă ”cocoșii galici”, care tocmai deveniseră campioni mondiali cu o lună și jumătate înaintea startului competiției, nu au făcut eforturi deosebite pentru a se impune într-o întrecere ce are mai degrabă un statut ”amical”, mai ales din perspectiva campioanei mondiale en-titre. 

Doi ani mai târziu, statutul competiției e la fel de incert pentru echipele mari, însă performanțele Franței la nivelul echipelor de club ar putea să dea un impuls suplimentar elevilor lui Didier Deschamps. PSG a jucat finala Ligii Campionilor, Lyon a ajuns în semifinale, iar orgoliul unui fotbal ce fusese desemnat la un moment dat ca fiind al ”agricultorilor”, ar putea să dea un plus de ambiție înclusiv echipei naționale în Liga Națiunilor. 

Oricum, Franța a rămas solidă și în calificările pentru Campionatul European, câștigând la pas grupa preliminară. Conform selecționerului Deschamps, ”cocoșii galici” vor profita de partidele din această toamnă pentru a pregăti ”câteva scheme tactice” în vederea Europeanului de anul viitor. 

Și Suedia a obținut calificarea la Euro, clasându-se pe poziția a doua în grupa 3, după Spania. România a făcut și ea parte din grupa Suediei, dar a fost învinsă tur-retur de formația pregătită de Janne Andersson, 1-2 în deplasare și 0-2 acasă. 

Pentru diseară, în afara lui Paul Pogba și Ndombele, bolnavi de coronavirus, nu există absențe majore din cele două loturi.  

Pont: X2 și 2+, cota 1.66 la Superbet

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează