GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Află tot ce trebuie să știi dacă ești în căutarea unui coș de fum din inox de 6m

Articol de GSP - Publicat luni, 19 iunie 2023 17:06 / Actualizat luni, 19 iunie 2023 17:06

Dacă îți construiești casa și ai ajuns să te gândești deja la coșul pentru eliberarea fumului, înseamnă că lucrările au evoluat destul de mult și ești foarte încântat! 

Află, citind rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre un cos de fum inox 6m!

Cos de fum inox 6m – ce este?

Un cos de fum inox 6m este o parte componentă a instalației de încălzire a întregii locuințe. Acesta are rolul de evacuare a gazelor rezultate în urma arderii combustibilului utilizat. În plus, coșul de fum are și rolul de asigurare a debitului de aer necesar arderii. Alegerea coșului de fum trebuie făcută coespunzător și responsabil, deoarece 1 din 3 incendii din România pornesc din cauza coșului de fum. 

Care sunt criteriile de care trebuie să ții cont în alegerea coșului de fum?

Pentru ca un coș de fum să aibă o calitate superioară și să funcționeze așa cum trebuie, acesta trebuie să îndeplinească mai multe condiții – izolația, dimensiunea și materialul:

  • Izolația – un coș de fum calitativ are o bună izolație și nu necesită izolarea suplimentară a acestuia;
  • Dimensiunea coșului de fum – diametrul interior al coșului trebuie să fie cel puțin egal cu diamtrul racordului de evacuare al gazelor de ardere;
  • Materialul utilizat – coșurile de fum profesionale pot fi construite fie din ceramică, fie din inox. Un alt aspect important este marcajul CE, marcaj ce indică faptul cp produsul respectă cerințele directivelor aplicabile, iar produsele sunt evaluate în conformitate cu legea.

Ce durabilitate de viață trebuie să ofere un coș de fum?

Durabilitatea de viață a unui coș de fum calitativ trebuie să fie extinsă, dar acest lucru nu depinde doar de calitatea acestuia, ci și de montajul și de modul în care acest produs va fi întreținut ulterior. Rezistența unui coș de fum este determinată de mai mulți factori.

Condensul care se poate crea pe traseul coșului de fum determină depuneri, iar evacuarea gazelor are de suferit. Așadar, un coș de fum foarte bine izolat va păstra temperatura fumului în timp ce acesta este evacuat. De asemnea, este important ca depunerile să fie curățate ori de câte ori este nevoie, pentru a se evita declanșarea unor arderi sau chiar riscul unui incendiu. Un coș de fum rezistent suportă temperaturi cuărinse între 400 și 600 de grade Celsius. Totuși, acestea au și capacitatea de a suporta pentru o perioadă de 30-60-90 de minute o temperatură de 1000 de grade. Un astfel de coș oferă un plus de protecție, prevenind pericolul ca temperatura extremă să fie transferată la exterior și să provoace un incendiu. 

Cum trebuie montat și întreținut coșul de fum?

Coșul de fum trebuie montat în mod profesionist, această acțiune neputând fi lăsată în urma unor amatori. După instalarea corectă a coșului, acesta trebuie curățat periodic pentru a-i păstra durabilitatea de viață oferită de producător, dar și pentru a preveni o cantitate mare de depuneri care îți pot expune locuința la riscului unui incendiu. 

CosuriFum.ro este site-ul care îți oferă posibilitatea de a comanda din propria casă coșuri de fum, dar și sobe și focare de cea mai bună calitate. Nu trebuie să îți faci griji în privința timpului de livrare, deoarece magazinul are colaboratori în toată țara, iar tu te vei putea bucura de comanda făcută în cel mai scurt timp cu putință! Folosește datele de mai jos și comandă un cel mai bun cos de fum de calitate din confortul propriei case! 

Detalii de contact: 

E-mail: [email protected]

Telefon: +4 0763687665

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează