Articol de GSP - Publicat marti, 29 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 30 mai 2012 10:01

La 37 de ani, împliniţi săptămîna trecută, Călin Goia, solistul trupei Voltaj, este un om împlinit. Nu doar în viaţa personală, unde formează o familie fericită împreună cu soţia Andreea şi cei doi băieţi, Petru şi Tudor, ci şi pe plan profesional. Mîine, în exclusivitate cu Gazeta Sporturilor, Voltaj îşi lansează cel de-al 9-lea album: ”Dă Vina Pe Voltaj”.
Într-un interviu acordat gsp.ro, Călin vorbeşte despre noul disc, dezvăluie că a primit oferte de a compune imnuri pentru echipe de fotbal şi mărturiseşte că, deşi ”naţionala” României a dezamăgit în ultima perioadă, el încă speră la calificarea la Mondialul din Brazilia.

- Călin, ce ne poţi spune despre noul album?
- Noul nostru album conţine zece piese. Unele dintre ele au fost deja lansate ca single-uri din 2010 încoace, single-uri care nu s-au regăsit pe vreun alt album anterior, iar altele sînt noi-nouţe! Sînt piese de factură diferită în care, cu siguranţă, vor putea să se regăsescă oricare dintre cei care ascultă albumul. Sînt piese optimiste, sînt piese de dragoste, sînt ritmate sau lente.

- De ce "Dă Vina Pe Voltaj"?
- Pentru că ne asumăm vina, fie că oamenilor le va plăcea, fie că nu le va plăcea albumul nostru. (rîde)

- Să vorbim un pic şi despre sport. A fost un weekend "negru" pentru România nu doar în muzică, vezi clasarea de la Eurovision, ci şi din cauza înfrîngerii lui Bute, a ratării calificării la Jocurile Olimpice a "naţionalei" de handbal... Ce mesaj de încurajare le-ai transmite tuturor?
- Mergem mai departe! Nu putem doar să cîştigăm! Înfrîngerile suferite în weekend ar trebui să-i motiveze în plus pe sportivi şi data viitoare să putem să ne bucurăm împreună. Cît despre Eurovision, pe lîngă o piesa foarte bună, ne mai trebuie şi nişte relaţii politice internaţionale foarte bune ca să putem spera că vom organiza vreodată la Bucureşti acest concurs.

- V-aţi gîndit sau vi s-a propus vreodată să compuneţi un imn al vreunei echipe de fotbal?
- Am avut cîteva propuneri, neconcretizate. De compus din proprie iniţiativă nu putem pentru că, în interiorul formaţiei, sîntem suporterii mai multor echipe. Şi am ajunge să ne certăm pentru care echipă să facem imnul! (rîde)

- Cînd ai fost ultima oară pe un stadion? Nu pentru a susţine un concert...
- Am fost la finala Europa League. Pe lîngă meciul în sine, spectacolul cu totul a fost unul extraordinar şi mă bucur mult că s-a întîmplat în România şi că am fost unul dintre martorii acestui eveniment.

- Ce sporturi urmăreşti, practici?
- Nu urmăresc constant nici unul. Dar, din cînd în cînd, la evenimente mai importante, mă uit indiferent de sport: baschet, tenis, handbal, fotbal. De practicat, cîteodată, un fotbal cu colegii din echipa tehnică, iarna schi şi destul de des înot.

- Există vreun sportiv pe care l-ai recomanda ca model pentru cei doi băieţi ai tăi?
- Orice sportiv care a ajuns campion poate fi un model pentru copiii mei. Ca să ajungi acolo sus e nevoie de multă muncă şi disciplină. Aşadar toţi campionii sînt exemple demne de urmat şi trebuie să fie modele pentru noi toţi. Ar fi un şir prea lung ca să-i enumar aici. Îi admir şi le apreciez mult munca şi ceea ce înseamnă ei pentru România.

- Copiilor tăi ce sporturi le recomanzi?
- Fiind încă mici, i-am pus deocamdată pe schiuri şi i-am dat la înot. Cînd vor mai creşte, pot să aleagă ei sportul care îi atrage şi pe care vor să-l practice. Important e să le placă să facă sport. Asta încerc eu să le insuflu, dragostea pentru sport şi mişcare în general.

- Ce ”naţională” susţii la Euro 2012? Mergi la vreun meci de la turneul final?
- Susţin România, aşa că o să mă duc atunci cînd se va califica! (zîmbeşte)

- Vezi România calificîndu-se la Mondialul din 2014?
- Întotdeauna plec cu speranţa asta în calificări. În ultima perioadă nu prea ni s-au împlinit aşteptările, dar speranţa moare ultima. Le urez succes!

- În toamnă, aveţi concert mare la Sala Palatului. Dacă stadioanele din România par a fi din ce în ce mai goale, la concertele voastre cu greu găseşti locuri. Care e secretul vostru?
- Secretul e să le prezinţi oamenilor producţii din ce în ce mai bune şi să nu-i dezamăgeşti. În felul ăsta, vor veni şi la următorul concert. Iar pentru asta e nevoie de multă munca, mulţi colaboratori buni pe partea tehnică şi, nu în ultimul rînd, creativitate.

- De ce aţi ales Gazeta Sporturilor pentru lansarea albumului?
- Pentru că albumul nostru poate ajunge la un număr mare de oameni într-un timp foarte scurt. Sper să le placă ”Dă Vina Pe Voltaj”!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”