Articol de GSP - Publicat marti, 26 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 26 noiembrie 2013 11:16

Sîmbătă şi duminică, în Capitală se va desfăşura un eveniment inedit: un maraton de căţărare indoor! Este vorba despre Vertical Step Maraton, eveniment consacrat al sălii de escaladă Vertical Spirit, cea mai înaltă sală de escaladă din România (15,5 metri înălţime, cît un bloc de 4 etaje!).

Organizat pentru prima dată în noiembrie 2009, pentru inaugurarea acestei săli de escaladă, evenimentul a devenit emblema celor de la Vertical Spirit şi s-a transformat într-o competiţie inedită pe scena escaladei din România, care a luat amploare de la an la an.

Vertical Step Maraton este în prezent cel mai mare eveniment de escaladă indoor din România, atragînd anual peste 100 de căţărători din întreaga ţară, dar şi din ţările învecinate şi mult mai mulţi spectatori.

Ediţia din acest an va fi una specială deoarece, cu această ocazie va fi inaugurat un nou perete de escaladă, cel mai spectaculos şi mai performant de pînă acum din ţara noastră, un perete la care echipa Vertical Spirit visa încă din 2009, de la deschiderea sălii. Acest perete face parte dintr-un proiect de mai mare amploare, care, atunci cînd va fi finalizat, va îndeplini condiţiile necesare găzduirii unor competiţii de nivel european şi modial!

Vertical Step Maraton rămîne un festival dedicat căţărării, spiritului liber şi nonconformismului celor care practică acest sport. El se adresează tuturor celor pasionaţi de căţărare, începători sau avansaţi şi nu este nici pe departe un eveniment rezervat “elitei”, adică sportivilor cu performanţe ridicate.

Chiar dacă cei care nu au practicat niciodată escalada nu pot participa la eveniment în calitate de concurenţi, dar sînt curioşi sau dornici să afle mai multe despre acest sport, sînt bineveniţi în calitate de spectatori. Vă recomandăm finalele (sîmbătă, 30 noiembrie, ora 18.00 şi duminică, 1 decembrie, ora 17.00) , în care vor evolua cei mai buni sportivi din ţară, fete şi băieţi, un adevărat spectacol de forţă, supleţe şi concentrare, totul în lumina reflectoarelor şi pe o muzică de cea mai bună calitate!

Detalii complete despre Vertical Step Maraton puteţi afla pe site-ul evenimentului: www.verticalstep.ro sau pe site-ul sălii de escaladă: www.verticalspirit.ro.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”