GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

FOTO Ei văd Parisul! Fetele de la LPS Baia Mare şi băieţii de la "Doamna Chiajna" au câştigat ediţia a cincea a Cupei Coca-Cola

Foto: Ștefan Constantin +5   FOTO
Foto: Ștefan Constantin

Articol de GSP - Publicat marti, 07 iunie 2016 15:55

Căldură de Cireşar în ultima zi a finalei Coca-Cola. Spectatorii au parat soarele cu umbrele, şepci şi coifuri de hârtie, iar jucătoarele au cerut mai multe pauze de hidratare.

Meciul băieţilor s-a disputat în nocturnă, deşi concertul lui Smiley a încins atmosfera în parc mai ceva ca pe Marte, unde cântăreţul a anunţat în repetate rânduri că pleacă.

N-a fost soare pe strada lor

Calificate după un gol în ultima secundă a meciului cu echipa din Câmpeni, fetele de la Liceul Pedagogic "Mircea Scarlat" din Alexandria n-au mai avut acelaşi noroc în faţa LPS Baia Mare. Maramureşencele au marcat de trei ori în prima repriză, apoi au mai dat un gol după pauză.

Fetele din Teleorman au alergat până la epuizare să înscrie golul de onoare. Dacă reuşeau să treacă de apărare, dădeau de portăriţa Kristina Szecke Nagy, un adevărat Cerber cu fard de pleoape. Pur şi simplu, n-a fost ziua lor.

O singură dată, mingea a trecut de ea şi a intrat în poartă, dar arbitrul a anulat golul, pentru că dictase lovitură indirectă, din şapte metri, nu directă.

Duşul victoriei, cu apă plată

Meciul a avut suspans totuşi, datorită încăpăţânării fetelor de la Pedagogic. Ce noroc pe copiii care le vor avea educatoare sau învăţătoare! Sigur nu vor face tot aritmetică la ora de sport! După fluierul final, învinsele s-au prăbuşit pe teren, apoi s-au strâns în cerc, cu ochii în lacrimi.

În celălalt colţ al terenului, fetele din Baia Mare se stropeau cu apă, şampania minorilor, şi ţopăiau în hora bucuriei. Între ele, profesoara de sport, deşi era greu de spus dacă nu cumva e tot una dintre puştoaice.

"Cine este antrenoare? Dana Dragoş, cea mai tare!", au scandat câştigătoarele. La ieşirea de pe teren, deja faima lor făcuse înconjurul parcului şi au fost chemate să dea autografe pentru fani.  

"Gemenele" golului

Pe lângă portarul cu magnet la minge, LPS Baia Mare a avut şi două vedete Pop, la propriu, în atac. Andreea Pop şi Diana Pop au dat, fiecare, câte două goluri şi au creat o mulţime de ocazii la poarta Alexandriei. Sunt tunse scurt, dacă Andreea n-ar fi mai mică de înălţime, ar fi greu să le deosebeşti. "Nu suntem surori", spun ele, repede.

Acceptă să pozeze cu mingea în braţe, la sfârşitul meciului. Dau pronosticuri pentru România – Franţa. 1-1, spune Diana, 2-1 pentru Franţa, spune Andreea. "Dar şi eu cred că va fi un meci tare, nu ne ducem acolo să ne facem de râs". Meciul cu Elveţia îl vor vedea de acolo, de la faţa locului, în tribunele Parc des Princes.

Chiajna păstrează trofeul

Finala băieţilor s-a tranşat mult mai repede ca la fete. Bazându-se pe experienţa de anul trecut, echipa de la " Doamna Chiajna" a preluat repede conducerea şi nu a mai lăsat-o până la final. Scorul a fost unul fluviu pentru elevii lui Mircea Zecu, 7-1.

În loc de şampanie, câştigătorii au destupat sticle de Coca-Cola, le-au agitat şi au făcut spumă pe teren. Au strigat "România, România!", în aplauzele colegilor şi ale rudelor. E al doilea an consecutiv când ilfovenii câştigă trofeul Coca-Cola.

La festivitatea de premiere au fost acordate premii din partea Primăriei Bucureşti pentru cei mai buni jucători ai finalelor: portarul Szecke Nagy Kristina de la Baia Mare şi decarul Ovidiu Marin de la Chiajna. De asemenea, au fost premiate brigăzile de arbitri din Bucureşti care au oficiat la finale.

FINALA FETE

LPS Baia Mare – Liceul Pedagogic Mircea Scarlat Alexandria 4-0
Au marcat: Diana Pop (două goluri), Andreea Pop (două goluri)

Liceul cu Program Sportiv Baia Mare: Szecke Nagy Kristina - Diana Pop (cpt), Andreea Pop, Mădălina Vălean, Raluca Gandi, Denisa Marieş. Antrenor prof. Dana Dragoş

Liceul Pedagogic "Mircea Scarlat" Alexandria: Diana Roşu - Elena Dorobanţu, Gabriela Genescu, Alexandra Nedelcuş, Andrada Delcea, Ştefania Ilie, Maria Trăistaru, Andreea Cristoaica, Patricia Jueru (cpt.). Antrenori prof. Carmen Muşat, prof. Iulian Ciobanu

Finala băieți

Liceul Tehnologic "Doamna Chiajna" - Colegiul Tehnic Feroviar "Mihai I" 7-1 (1-0)
Au marcat: Robert Răducanu, Ovidiu Marin (3 goluri), Alex Ristea, Marian Voicu, Robert Bolozan / Cristian Tonca

Liceul Tehnologic "Doamna Chiajna": Marian Voicu, Florin Vlase, Florin Tănase, Cristian Flisc, Alexandru Ristea, Robert Bolozan, Robert Răducanu, Daniel Ilie, Alex Șerban, Ovidiu Marin. Antrenori: Mircea Jecu, Robert Nagy.

Colegiul Tehnic Feroviar "Mihai I": Andrei Crivăț, Cristian Toila, Cosmin Novac, Cătălin Voicu, Mihai Ghinea, Alexandru Cercel, Giani Paraschiv, Valentin Stan, Cristian Tonca, Alexandru Dițu. Antrenori: Soare Valentin, Catej Alexandru

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează