GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Iată cum iți poți testa angajații cu teste antidrog!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2023 11:53 / Actualizat miercuri, 25 ianuarie 2023 11:53

Legislația în vigoare prevede interzicerea consumului de droguri la locul de muncă. Substanțele ilegale pe care le pot consuma cei care au înclinație în acest sens pot reprezenta un risc nu numai pentru propria persoană, ci și pentru ceilalți, în funcție de responsabilitățile pe care le are fiecare în mediul de lucru. Pentru a preveni situațiile total nedorite și pentru a ține departe orice neplăcere cauzată de consumul de droguri de către angajați, este important ca angajatorul să supravegheze îndeaproape practicile de acest fel, iar în acest sens administrarea testelor antidrog pot fi soluția salvatoare.

Ce riscuri sunt asociate consumului de droguri la locul de muncă?

Consumul de droguri la locul de muncă poate reprezenta, din păcate, un mare pericol pentru utilizator, dar și pentru ceilalți colegi sau pentru întreaga companie. Este un act care poate duce la apariția unor accidente nedorite în muncă. 

 

Există narcotice care pot afecta simțurile și percepția, dar se poate merge și mai departe, către afectarea memoriei sau a reflexelor. Toate aceste lucruri sunt extrem de periculoase, devenind grave în momentul în care este vorba despre un angajat care conduce un vehicul sau care este responsabil de manipularea unor mașinării în desfășurarea activității de lucru. 

Care sunt cele mai frecvent utilizate droguri la locul de muncă și ce pot provoca acestea?

Există câteva substanțe care fac parte din categoria drogurilor cel mai frecvent utilizate la locul de muncă, iar acestea sunt canabisul, ecstasy sau chiar cocaina. Din păcate, este vorba și despre cele mai periculoase substanțe în ceea ce privește tulburările pe care le pot provoca. 

De la pierderea contactului cu realitatea, unul dintre cele mai grave efecte, la halucinații, logoree sau delir, stările prin care trece un consumator de droguri sunt numeroase. Dacă în unele cazuri aceste stări pot duce la greșelile din neatenție sau absența momentană, în alte cazuri pot exista chiar situații în care este pusă în pericol o altă viață umană. 

Bineînțeles, un lucru de care trebuie să ținem cont este imaginea companiei care poate fi afectată extrem de grav de astfel de cazuri. În cazul apariției unor accidente sau incidente grave, va suferi întreaga companie, respectiv întreg procesul de producție sau buna desfășurare a afacerii. 

Cum poate fi prevenit consumul de droguri la locul de muncă?

Cei care dețin o afacere și doresc să mențină un mediu de lucru sigur, curat din punct de vedere al consumului de droguri, au posibilitatea de a-și testa angajații în mod periodic sau atunci când au anumite suspiciuni la comportamentul unui angajat. Dacă suspectezi că angajatul, angajatii tăi se droghează apelează la teste antidrog pe care le poți folosi pentru depistarea în doar câteva minute a unei game variate de substanțe interzise. 

Fără ca angajații în cauză să mărturisească sau fără ca aceștia să fie raportați de alte persoane poate fi extrem de greu să îți dai seama că un angajat a lucrat sub influența drogurilor. Multe companii chiar nu reușesc să identifice angajații care au probleme cu consumul de droguri la locul de muncă, mai ales că efectele consumului de droguri pot fi în unele cazuri ușor confundate cu simptomele oboselii sau alte altor fenomene. 

Tocmai de aceea, o soluție eficientă pentru prevenție este reprezentată de testarea angajaților. Poate că ar fi bine ca această testare să fie prevăzută chiar în regulamentul intern al companiilor, astfel încât să fie prevenite cele mai neplăcute și nedorite situații, în care angajații care se află sub influența drogurilor pot provoca daune majore, pot suferi ei înșiși sau pot afecta imaginea companiei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează