GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  TURUL SIBIULUI, 3 – 7 IULIE 2019

IRON MAN în Turul Sibiului. Justin Paroz a câștigat prima etapă după o evadare-mamut, de 172 de kilometri! + Eduard Grosu, abia pe 11

Justin Paroz în acțiune
Justin Paroz în acțiune

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 iulie 2019 08:32

TURUL SIBIULUI 2019. Elvețianul Paroz (Akros) s-a impus în prima etapă după evadare de 172 de kilometri. Astăzi e cea mai grea etapă, cu cățărarea de categorie specială de pe Transfăgărășan. În anii precedenți, patru învingători de la Bâlea Lac au câștigat Turul.

Istoria continuă să se scrie frumos la ediția a IX-a a Turului Ciclist al Sibiului. După un Prolog spectaculos, pe un traseu mult apreciat de rideri, în comparație cu anii trecuți, a urmat maratonul de aproape 200 de kilometri, prin sudul și vestul județului.

Etapa a fost dominată autoritar de elvețianul Justin Paroz care a pornit pe cont propriu după vreo 20 de kilometri de la start și, după ce a avut, la un moment dat, un ecart de peste 6 minute față de restul caravanei, a trecut primul linia de sosire. Paroz i-a răzbunat oarecum pe colegii de la Akros după ce, cu o zi mai devreme, la Prolog, Aebi, Suter și Selenati au sărit rând pe rând de pe podium în ultimele minute ale cursei.

Paroz s-a ales, după victoria de ieri, cu încă patru tricouri distincte, pe lângă cel galben, pe care l-a preluat de la olandezul Slik. La festivitatea de premiere, elvețianul s-a îmbrăcat rând pe rând în alb, albastru, portocaliu și verde.

Ziua de ieri n-a fost prea fericită pentru români.

Eduard Grosu și-a dorit atât de mult o victorie pentru a i-o dedica mamei sale - aflată de față - cu ocazia zilei de naștere, dar a avut ghinion, la fel ca la Prolog, și a terminat abia pe 11.

El păstrează totuși tricoul roșu. Eduard Novak, președintele federației, a abandonat în cele din urmă după mai multe incidente în caravană, la fel și Petrache, iar Vulcan, Dima, Țvetcov și Crista n-au intrat în Top 40. 

Transfăgărășanul poate decide câștigătorul Turului

În istoria Turului, patru dintre câștigătorii etapei cu finișul la Bâlea Lac au reușit în cele din urmă să îmbrace tricoul galben la finalul competiției. Organizatorii se așteaptă ca și de data asta să apară primele indicii în privința marelui câștigător.

Etapa de astăzi începe la fel de abrupt precum se va încheia. După mai puțin de 2 kilometri de la start, caravana va începe prima ascensiune a zilei, de categoria C, de la Dealul Dăii.

La kilometrul 61 e cățărarea de la Vard, tot de categoria C. Ea va prefața ascensiunea de la Bâlea Lac, care va avea o lungime de 23,6 kilometri, 1.444 de metri diferență de nivel și o pantă medie de 6,12%. 

 

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează