GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Nike revoluţionează viteza cu noua gheată MERCURIAL SUPERFLY

Articol de GSP - Publicat luni, 28 aprilie 2014 00:00 / Actualizat luni, 28 aprilie 2014 19:11

Cristiano Ronaldo, cel mai bun jucator din lume, a fost sursa de inspiratie pentru cea mai rapida gheata produsa de Nike

Continuand istoria ghetei care a revolutionat domeniul, Nike lanseaza noua generatie Mercurial adaptata vitezei actuale de joc. Noua gheata, prezentata la Madrid de Cristiano Ronaldo, este rezultatul a patru ani de cercetari in laboratorul Nike Sport Research.  Noul model este realizat cu ajutorul informatiilor primite de la cei mai rapizi jucatori ai planetei si este proiectata pentru a revolutiona viteza.

Prezentat in premiera in anul 1998, modelul Mercurial a avut un design revolutionar care a dus la recunoasterea companiei Nike ca lider in proiectarea de ghete pentru fotbal. Cu noul Mercurial Superfly, Nike a realizat nu numai un alt model revolutionar, dar si un pas inainte pentru viteza pe terenul de joc.

“Cu ajutorul noului design, modelul Superfly 2014 face un pas inainte in ceea ce priveste ghetele de inalta performanta si modul in care acestea pot sa ajute jucatorii.  ” afirma Mark Parker, Presedinte si CEO NIKE, la evenimentul de la Madrid. “Alimentat de tehnologia Nike Flyknit si cu o noua silueta indrazneata, Mercurial Superfly va fi cu siguranta gheata preferata a jucatorilor de viteza.”

 

INOVATIE PENTRU ATLETI

Inca de la debut, ghetele Mercurial au fost sinonime cu viteza. Ghetele Mercurial Superfly sunt proiectate pentru jucatorii care doresc sa fie mereu cu un pas inaintea adversarului. Acestea ii permit sa isi foloseasca intregul potential si sa castige acea fractiune de secunda care il poate ajuta sa deschida jocul.

“Inovatia pentru joc este cel mai important lucru la Nike. Este pilonul principal care ne reprezinta,” afirma  Trevor Edwards, Presedinte al Brandului Nike. “Ca jucatori ne dorim in permanenta sa fim mai rapizi si mai putenici, pentru ca in sport este nevoie de progress – asa este si brandul Nike.”

“Astazi este punctul culminant al calatoriei pe care o facem catre Brazilia,” spune Trevor. “Este o calatorie a inovatiei, alimentata de pasiunea noastra pentru jocul de fotbal. Asemeni jucatorilor pentru care proiectam, cand vine vorba despre Cupa Mondiala nimic nu ne opreste.  Pentru ca atunci cand toti ochii sunt atintiti asupra noastra, trebuie sa aratam tot ce avem mai bun. La Nike, traim pentru aceste momente. Stim ca dorintele unor natiuni apasa pe umerii atletilor si ne asiguram ca ei beneficiaza de tot ce este necesar pentru a reusi.  Fiecare zi este o provocare pentru a ne ridica la nivelul ambitiei lor. Ei aleg excelenta. Si noi facem acelasi lucru.”

 

TEHNOLOGIE

Designul revolutionar al ghetei Mercurial Superfly a fost posibil datorita celei mai avansate tehnologii Nike – Nike Flyknit.  O noua textura permite o grosime mai mica a materialului si permite atletului un mai bun control al mingei, un element vital pentru jucatorii de viteza.

Gulerul care se muleaza pe glezna modifica radical silueta ghetei Mercurial si asigura o mai buna fixare a acesteia, actionand ca o extensie a piciorului.

“Jucatorii ne-au spus ca Mercurial se simte diferit de orice gheata,” afirma Phil McCartney, Vicepresedinte Sport Performance Footwear. “Se simte ca o extensie a corpului, datorita siluetei care integreaza piciorul si glezna. Elimina miscarile nedorite si permite jucatorului sa fie mai rapid. Acesta este marele avantaj al tehnologiei Flyknit: putem regla gheata astfel incat sa se potriveasca perfect jucatoruilui.”

Un alt element important sunt cablurile Superfly care sunt integrate direct in suprafata ghetei si fixate in talpa. Acestea asigura suport si permit jucatorului sa avanseze rapid.  De asemenea, o noua talpa mai flexibila realizata integral din carbon ajuta jucatorii sa transmita mai eficient forta la nivelul gazonului. Crampoanele suplimentare ofera stabilitate si o mai multa aderenta.

“In ultimii patru ani in care am dezvoltat noul model Superfly, am primit de foarte multe ori din partea jucatorilor urmatorul mesaj: Jocul s-a schimbat,” afrima McCartney. “Este mult mai intens decat a fost vreodata pana acum. Jucatorii sunt mai antrenati, puternici, mai atletici si mult mai tehnici. Avand in vedere aceste schimbari, jucatorii nostri ne-au spus ca trebuie sa fie mai rapizi.”

“Am pregatit aceasta gheata pentru ca stim cat de necesare sunt acele fractiuni de secunda in noua maniera de joc. Pot face diferenta intre calificarea in urmatoarea runda si eliminare. Pot insemna diferenta dintre a fi campion sau a fi uitat de toata lumea. Nike realizeaza ghete de fotbal care sa descopere campionul din orice jucator. Aceasta motivatie dusa la perfectiune a condus la realizarea ghetei Mercurial Superfly.”

 

Citește și:

Nelu Varga a dezvăluit cine e noul președinte de la CFR Cluj: „Abia îl așteptăm în club”
Superliga
Nelu Varga a dezvăluit cine e noul președinte de la CFR Cluj: „Abia îl așteptăm în club”
S-a disputat ULTIMA partidă pe Stadionul Dinamo, iar fuziunea dintre FC și CS este extrem de aproape » Ionuț Popa a făcut marele anunț
Superliga
S-a disputat ULTIMA partidă pe Stadionul Dinamo, iar fuziunea dintre FC și CS este extrem de aproape » Ionuț Popa a făcut marele anunț
Adrian Mititelu, despre plecările vedetelor FCU» S-a înțeles cu CFR Cluj pentru transferurile lui Bauza și Baeten: „Am ajuns la o înțelegere!”
Superliga
Adrian Mititelu, despre plecările vedetelor FCU» S-a înțeles cu CFR Cluj pentru transferurile lui Bauza și Baeten: „Am ajuns la o înțelegere!”

„Te ridică sau te bagă în pământ” » Horațiu Moldovan a povestit cum a cucerit-o pe Aza Gabriela: „Prima noastră întâlnire a fost la asigurări”

Iubita unui jucător cu 400 de meciuri în Seria A i-a mărturisit Dilettei Leotta: „De asta dormim în camere separate”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează