Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 decembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 10 decembrie 2014 17:16

Anvelopele de iarnă Continental pentru maşinile din clasa compactă şi medie au primit cel mai bun calificativ posibil. În test au intrat 50 de modele de anvelope pe dimensiunea 225/50 R 17, dintre care doar 16 s-au calificat în runda a doua de teste.

În cel mai recent test de anvelope de iarnă pe dimensiunea 225/50 R 17, efectuat de revista germană AutoBild, modelul ContiWinterContact TS 850 a primit calificativul “exemplar”. Specialiştii germani au testat 50 de modele, 34 dintre ele fiind eliminate încă din prima rundă din cauza distanţei prea mari de frânare pe zăpadă sau suprafaţă udă.

În test s-a ţinut cont de 16 caracteristici, inclusiv comportamentul anvelopelor pe zăpadă, pe suprafaţă udă, dar şi pe uscat, precum şi raportul preţ - calitate.

Printre cele 16 anvelope din finală care s-au remarcat printr-o frânare bună pe zăpadă şi pe suprafaţă udă s-au numărat şi anvelopele Semperit Speed-Grip 2, Uniroyal MS plus 77 şi Barum Polaris 3, toate din portofoliul de mărci Continental. La testul de frânare de la 80 km/h pe suprafaţă udă, toate anvelopele au oprit la cel puţin o lungime de maşină mai mult faţă de performanţa obţinută cu pneurile ContiWinterContact TS 850 (36,1 m). Pneurile de iarnă cu cel mai prost comportament la acest test au oprit maşina după 52,7 metri.

Şi în România, folosirea anvelopelor de iarnă este obligatorie, experţii recomandând folosirea lor încă din primele zile ale sezonului rece şi până în perioada sărbătorilor de Paşte. Pneurile adecvate anotimpului rece nu sunt marcate doar cu inscripţia M+S, ci au marcate pe flanc un fulg de zăpadă, care care certifică astfel faptul că pneul a fost testat de producător în condiţii reale de iarnă.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”