Articol de GSP - Publicat marti, 07 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 07 ianuarie 2014 11:55

Anul 2014 marchează 10 ani de prezenţă a Grupului Britanic Stanleybet în România. “Anul acesta sărbătorim cel de-al 10-lea an de activitate din România. Dacă privim în urmă şi analizăm ceea ce am realizat până acum, putem spune cu mândrie că am reuşit.”, declară Liviu Popovici, Directorul General al filialei din România a Grupului Britanic.

Activitatea din România a început în 2004, când piaţa locală a pariurilor era încă la început. Stanleybet a adus în România experienţa britanică, oferind o gamă variată de pariuri sportive şi nonsportive, menite să mulţumească până şi cele mai exigente preferinţe. Pariorii au apreciat atenţia specială acordată lor, iar succesul a venit în scurt timp.

Stanleybet a pus pe primul loc cerinţele şi interesele clienţilor săi, iar acest lucru este reflectat de standardele înalte adoptate pentru protecţia jucătorilor, de produsele inovatoare şi de tehnologia dezvoltată. Au fost constant introduse noi tipuri de pariuri pentru a răspunde apetitului românilor, iar oferta fotbalistică, sportul cel mai popular printre români, cuprinde acum peste 160 de campionate de fotbal, din peste 60 de ţări. Paleta produselor Stanleybet s-a îmbogăţit semnificativ de-a lungul timpului. Pariurile pe numerele extrase la loteriile internaţionale, precum şi cele pe concursurile muzicale, de frumuseţe, de film şi chiar pe evenimentele mondene, au deschis uşile agenţiilor de pariuri publicului larg pentru prima dată în România. Introducerea pariurilor virtuale, oferite în exclusivitate de Stanleybet în România, precum şi a produsului Live Betting, cel mai performant sistem de pariuri live prezent pe piaţa română, a fost doar o confirmare a interesului acordat de Grupul Britanic pieţei din România. Jucătorii români pot astfel să-şi satisfacă pasiunea pentru sport şi nu numai, bucurându-se de experienţa bookmakeri-lor britanici.

Succesul Stanleybet în România este însă o istorie scrisă de oameni. “În 2004, când am început activitatea, echipa era formată din aproximativ 20 de oameni entuziaşti, dar în prezent sunt peste 1100 de profesionişti care lucrează la Stanleybet.”, declară Liviu Popovici. Stanleybet a deschis prima agenţie în Bucureşti, pe Bulevardul Nicolae Titulescu, pe 7 ianuarie 2004. De-a lungul anilor, compania s-a extins la nivel naţional în mod constant, ajungând în prezent la 348 de agenţii. “Am angajat cei mai talentaţi oameni din România pentru a ne dezvolta atât în domeniul pariurilor, cât şi în alte domenii suport, precum marketing, relaţii clienţi, IT şi nu numai, iar Stanleybet a devenit o companie de succes şi datorită eforturilor depuse de echipă din România.”

Implicarea Stanleybet în România s-a concretizat în mai multe planuri, precum deschiderea în 2012 în Bucuresti, a primului centru internaţional de suport clienţi din întreaga Europă. Proiectul a generat crearea de noi locuri de muncă pentru tinerii români. Pe plan social, Stanleybet a dezvoltat o politică activă pentru susţinerea organizaţiilor de profil, precum Fundaţia Hospice Casa Speranţei, Asociaţia Internaţională a Femeilor şi Crucea Roşie. Un interes aparte a fost acordat susţinerii sportului românesc, de la competiţiile sportive organizate de asociaţiile studenţeşti până la cele organizate de federaţiile sportive naţionale.

Stanleybet a participat activ la formarea pieţei de pariuri din România nu numai prin diversificarea paletei de pariuri ci şi prin contribuţia esenţială pe partea legislativă unde, din dorinţa realizării unei pieţe competitive, corect reglementate, a pus bazele Asociaţiei Organizatorilor de Pariuri - Romanian Bookmakers. Stanleybet este de asemenea, încă din 2005, un membru activ al Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR).

Stanleybet este pricipalul grup transfrontalier de pariuri în Europa, activând cu peste 2,000 de agenţii şi un număr de peste 3,000 de angajaţi în 7 state europene (Belgia, Croaţia, Cipru, Danemarca, Germania, Italia şi România).

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”